Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>ARAŞTıRMA
14 Aralık 2012 Cuma - 03:18

Korkmaz gençlere seslendi

Korkmaz, her şeyden önce gençliğin bu ülkenin varlık serüvenini iyi bilmesi gerektiğine vurgu yaparak bu nedenle Sarıkamış’ın tarihi misyonunun çok büyük önemi olduğunu kaydetti.

Korkmaz gençlere seslendi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, her şeyden önce gençliğin bu ülkenin varlık serüvenini iyi bilmesi gerektiğine vurgu yaparak bu nedenle Sarıkamış’ın tarihi misyonunun çok büyük önemi olduğunu kaydetti.
Korkmaz, bu yıl Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinliklerine önem vereceklerini belirterek, "Ölüme giderken birleşmişiz, yaşarken niye birleşmeyelim. Dedelerimiz koyun koyuna yatarken, biz sırtımızı bir birimize dönemeyiz. Böyle bir lüksümüz yok" diye konuştu. Prof. Dr. Korkmaz daha sonra şunları konuştu:
"Biz hangi aşamalardan geçtik. Hangi aşamalarda bu ülke ile bağımız var. Gençliğimizin bu bağları tanıması gerekiyor. Japonya’da Hiroşima bütün gençlerin hafızasına kazınır. Onlara bir millet bilinci verilir. Millet, değişim anlamında geleceğini ortak olarak düşünen, gelecekte ortak yaşama iradesini gösteren, kurduğu bir birliğin adıdır. Sosyolojik bir vakadır bu. Çok üst düzeyde gelişmiş sosyolojik bir oluşumdur. Ne derler, ’Fransız toprağı bin yılda Fransız milletini yarattı’. Orada pek çok etnik unsurlar var. Korsikalılar, Vatonlar. Bizde Türk milletiyiz. Türk milleti derken, Türk ırkına ait insanların olduğu yer değildir. Ortak bir gelecek ülküsünde birleşen geleceğini ortak anlamda gören insanların oluşturduğu bir birlik demektir. Millet sözü Arapça'da kullanılmaz. Arapça'da tahrir kullanılır.’’
Bu nedenle gençlerin Sarıkamış, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve Büyük Taarruz’u çok iyi bilmelerini istediklerini ifade eden Korkmaz,
"Bu savaşlar bizim ortak tarihimizin, ortak millet bilincimizin yazıldığı anlardır. Bizim yaşamakla ölüm arasındaki dönüm noktalarında birleştiğimizi gençlerimize öğretmemiz gerekiyor. Yani biz ölüme giderken birleşmişiz, yaşarken niye birlemeyelim. Sarıkamış, bunun en güzel örneğidir. Dedelerimiz koyun koyuna yatarken, biz sırtımızı bir birimize dönemeyiz. Böyle bir lüksümüz yok. Ortak yaşama kültürümüze dünyanın ihtiyacı var. Ortak yaşama kültürünü dünyaya verecek tek ülke varsa o da biziz. Ve bizim geçmişimizdir. Bunu inkar edip, bundan geri dönemeyiz. Arka planımızda kültürel bir birikimimiz var. Yunus emre Mevlanaların torunları olarak 'adımız miskindir bizim, düşmanımız kindir bizim’ Biz kin tutamayız. Biz kin ile öfke ile başkalarına bakarsak, geçmişimizi inkar etmiş oluruz. Yüreklerin topluca çaldığı anlardır geçmişimiz. Biz bu anları anarak geleceğe daha büyük ümitle açılabiliriz. Sarıkamış, kalbimizde, yüreğimizde yaşayan hadiselerdir. Bu hareketin böyle bir tarihsel misyonu var" şeklinde konuştu.

 
KKEF belediyelere umut oldu
 
Hava kirliliği değerleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evlilik öncesi eğitim yaklaşımı
Yakutiye Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ...
Engellilere çağdaş yaklaşım
‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’nin ilk uygulaması olan ‘Engelliliğe ...
Ar DHMİ'yi analiz etti
Karadeniz Teknik Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. ...
 
3’üncü gurupta Büyükşehir farkı…
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta yer alan, 14 maçlık periyotta gurubun ...
Kıyamet senaryolarına itibar etmeyin
Görmez, bu haftaki mesajında dünya genelinde tartışmalara sebep olan “kıyamet ...
Bahçeli'den sert uyarı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzurum'da yaşanan gerginliğin ardından ...
 
Öztürk’ten Belediyespor'a destek
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye spor kulübünü ziyaret etti.
İstihdam Fuarı 14 Aralık'ta
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde, Erzurum'da düzenlenecek ...
Ayın Enleri açıklandı
Kasım ayı siyaset gündemi yoğun geçti.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva