Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>ARAŞTıRMA
5 Aralık 2012 Çarşamba - 08:28

Ayın Enleri açıklandı

Kasım ayı siyaset gündemi yoğun geçti.

Ayın Enleri açıklandı

Kasım ayı siyaset gündemi yoğun geçti. Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı araştırma raporuna göre, ayın en fazla öne çıkan konuları cezaevlerindeki açlık grevleri, patriot füzeleri ve İsrail’in Gazze’yi vurması olurken, AK Parti en çok konuşulan siyasi parti, Başbakan Erdoğan ise medyanın en çok yer verdiği siyasi isim oldu.
MTM Medya Takip Merkezi'nin, Kasım ayında 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlediği raporun dikkat çeken detayları şöyle:
CEZAEVLERİ’NDEKİ AÇLIK GREVLERİ GÜNDEMDE YER BULDU
Cezaevlerinde yaşanan açlık grevleri, Kasım ayında medyanın en çok yer verdiği konulardan biri oldu. Temel nedeni, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a avukatla görüşme hakkı verilmesi olan açlık grevlerine, BDP tarafından destek geldi. BDP’den bazı milletvekillerinin de katıldığı açlık grevlerini, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere hükümet tarafı tepkiyle karşıladı. Bu grevleri desteklemek amacıyla BDP tarafından yürütülen bazı eylem ve mitinglerde de polisle çatışmalar yaşandı. Anadilde savunma konusunda düzenlemeler yapılacağına ilişkin talimatların verilmesiyle açlık grevinde olumlu bir süreç başlarken, grev 67. gününde sona erdi. Açlık grevleri ile ilgili toplamda 16 bine yakın haber ve yazı yayınlandı.
PATRİOT FÜZELERİ GELDİ
Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı raporda dikkat çeken bir diğer siyasi konu, Patriot Füzeleri talebi oldu. Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırmak üzere ABD'den Patriot füzeler alacağı ile ilgili haberler önce "NATO'dan sınıra füze talebimiz olmadı, iddialar asılsız" şeklinde yalanlanırken, sonrasında bu füzelerin Suriye’nin kimyasal silahlarına karşı savunma amaçlı talep edildiği vurgulandı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise, Suriye sınırına Patriot füzesi yerleştirilmesi konusunda Türkiye'den henüz resmi bir talebin gelmediğini, ancak Türk hükümetiyle temas halinde olduklarını söyledi. Hükümetten çeşitli bakanlar ise, patriotların tetiğinin Genelkurmay Başkanlığı’nda olacağına ilişkin açıklamalarda bulundular. Patriot füzesi ile ilgili toplamda 5 bin 430 haber ve yazı medyada yer aldı.
İSRAİL GAZZE’Yİ TEKRAR VURDU
Aynı araştırmada, ayın medyada öne çıkan diğer konusu İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırı oldu. Üst düzey bir Hamas yöneticisini hedef alan bir hava saldırısı düzenleyen İsrail’e, Türkiye’den tepki geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Gazze arasındaki gerilimle ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama'nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşme yaptı ve taraflara ateşkes çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili, "Herkesin bu duruma müdahale etmesi gerektiği kanaatindeyim" derken, hem hükümet hem de muhalefet kanadından, saldırıları kınayan açıklamalar geldi. Saldırıdan 3 gün sonra, Türkiye, Mısır ve ABD başta olmak üzere, birçok ülkenin çabasıyla taraflar arasında ateşkes sağlandı. Medyada İsrail 72 bin 951 haber ve yazıda yer alırken, Filistin ise 49 bin 981 haber ve yazı ile gündeme geldi.
SİYASET GÜNDEMİ
Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı Kasım ayı siyaset gündemi raporuna göre, AKP ayın en çok konuşulan siyasi partisi oldu. Bir önceki aya göre, haberlerinde yüzde 14 oranında artış gözlenen iktidar partisi, ay içerisinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen AK Parti 19’uncu İstişare ve Değerlendirme Kampı ile gündeme geldi. Yeni Anayasa çalışmaları kapsamında, başkanlık sistemini gündeme getirmesiyle adından söz ettiren AKP, 13 yeni büyükşehir kurulmasına ilişkin yasa tasarısını meclise sunması ile de medyada yer buldu. AK Parti toplamda, 117 bin 788 haber ve yazıda yer aldı.
CHP BİBER GAZINI PROTESTO ETTİ
Ay boyunca medyada öne çıkan ikinci siyasi parti, CHP oldu. Meclis’ten geçen Büyükşehir Yasası’nı Cumhurbaşkanı’na taşıması ile gündeme gelen ana muhalefet partisi, bünyesindeki milletvekillerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda üzerinde "biber gazı" yazan bir deodorant sıkarak eylemde bulunması ile de dikkat çekti. Eylemcilere karşı polisin çok sık biber gazı kullanmasını bu yolla protesto eden CHP, toplamda 94 bin 542 haber ve yazıda yer buldu.

BDP’DEN AÇLIK GREVLERİNE DESTEK
Kasım ayında medyanın en fazla ilgi gösterdiği diğer siyasi parti ise BDP oldu. Toplamda 46 bin 842 haber ve yazı ile adından söz ettiren parti, temel nedeni terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a avukatla görüşme hakkı verilmesi olan cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermesi ile gündeme geldi. Yeni anayasada seçim barajının kaldırılması ilişkin öneride bulunan parti, milletvekillerine kapsamlı dokunulmazlık hakkı tanınması ile ilgili de görüşlerini açıkladı.
AYIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASİ PARTİLERİ
No Siyasi parti Kasım Ekim % Artış
1 AKP 117.788 102.965 14
2 CHP 94.542 80.709 17
3 BDP 46.842 35.151 33
4 MHP 39.437 38.290 3
5 SP 4.617 4.650 -1
ERDOĞAN AÇLIK GREVLERİNE SERT ÇIKTI
Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı siyaset gündemi araştırmasına göre, Kasım ayında medyada en fazla yer alan siyasi isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Halkın bir kısmının idam cezasının geri gelmesini istediğini ifade ederek, idam cezasını gündeme getiren Erdoğan, Brunei Sultanlığı’na yaptığı ziyaret nedeniyle Atatürk’ü anma törenine katılamaması ile medyada dikkat çekti. Ay içerisinde, açlık grevlerine karşı yaptığı eleştirilerle de medyada yer bulan Başbakan Erdoğan, toplamda 107 bin 788 haber ve yazıda yer aldı.
OBAMA 4 YIL DAHA BAŞKAN
ABD Başkanı Barack Obama, ayın medyada en fazla ilgi gören diğer siyasi ismi oldu. ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Mitt Romney ile yarışan Obama, gerek seçim öncesi yürütülen kampanya gerekse seçimi kazanması ile yapılan açıklamalar ve yeni yönetime ilişkin haberlerle Türk medyasında 35 bin 754 haber ve yazıda yer almayı başardı.
AYIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASİ İSİMLERİ
No Siyasi isim Kasım Ekim % Artış
1 Recep Tayyip Erdoğan 107.788 88.535 22
2 Barack Obama 35.754 14.052 154
3 Abdullah Gül 23.844 28.366 -16
4 Kemal Kılıçdaroğlu 19.760 26.406 -25
5 Ahmet Davutoğlu 17.526 21.294 -18

 
KUDAKA'da yönetim değişti
 
Erzurum beyaza büründü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelli sorunlarına AK Yaklaşım
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ...
Oltu'da içme suyu atılımı
DSİ Erzurum Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı ...
Tarihe bilimsel bakış
özdemir Sarıkamış Harekatı’nın bilinmeyen yönlerini anlattı
 
ATAÜNİ'den Nano Adım
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bilimleri Bölümü’nde “nanofabrikasyon” altyapısı kuruldu.
İş Güvenliği masaya yatırıldı
İş sağlığı ve güvenliği kanunu tanıtım semineri ilk olarak Erzurum'da yapıldı.
Alkol harcamaları arttı..!
TÜİK 2001 Hane Halkı Tüketim Harcama oranlarını açıkladı.
 
Kampüs dehşeti gündemde
Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde üniversite öğrencisi genç kızın ...
Narman'da örnek öğretmen
Öğretmen Ercan Karademir, maaşından 800 TL ödeyerek aldığı projeksiyon ...
Özgenç, ‘Suç Siyaseti’ni anlattı
Prof. Dr. İzzet Özgenç, terör karşısında izlenmesi gereken suç siyaseti konulu bir konferans verdi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva