Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
Tekin'den mülakat açıklaması
Tekin'den mülakat açıklaması
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
HABERLER>ARAŞTıRMA
12 Aralık 2012 Çarşamba - 08:28

Engellilere çağdaş yaklaşım

‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’nin ilk uygulaması olan ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri’ne devam ediyor.

Engellilere çağdaş yaklaşım

Koç Holding, Ülkem İçin Projesi’nin 2012-2013 yılı uygulaması olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde hayata geçirdiği ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi kapsamında ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri vermeye devam ediyor. Koç Holding’in Koç Topluluğu şirketleri ve bayilerinin katılımıyla engellilerin sosyal hayatta yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine destek olurken engellilik konusunda toplumsal bilinç ve duyarlılığın oluşturulması amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde, Türkiye’de 81 ilde, Ülkem İçin Gönüllüleri’nin organizasyonunda ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri verilecek. Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan, “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’nin uygulamaları hayata geçtikçe sosyal paydaşların da destekleriyle engellilerin toplumsal hayata katılmaları ile ilgili iyileştirmeler gözlemleyeceğimize inanıyoruz” dedi.
EĞİTİM ÇALIŞMASI
Koç Holding, 2006 yılında başlattığı ‘Ülkem İçin Projesi’nin altıncı yılında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’nin ilk uygulaması olan ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri’ne devam ediyor. Engellilik ve erişilebilirlik konularında toplumsal bilincin yayılmasına destek olmayı amaçlayan ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimi’ Erzurum’da Palandöken Kaymakamlığı Kayakyolu Çimento Müstahsilleri İşverenler Sendikası İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti.
ERZURUM’DA BİR İLK
Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimi; görme, işitsel, fiziksel ve konuşma engelliler ile algılama ve öğrenme güçlüğü olan bireyler ve farklı özel hassasiyetleri olan bireylere, engellilik durumları ile ilgili doğru yaklaşım stratejilerini içeriyor. Erzurum’da Tofaş Bayii ve Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Engin Çimen’in organizasyonunda gerçekleşen eğitimin ilk aşamasında engellilik kavramı tüm bilinmeyenleri ortaya kondu. Bir sonraki aşamada ise toplum içinde bir engelli ile karşılaşıldığında yapılması ve yapılmaması gerekenler üzerinde duruldu. Eğitimin uygulama aşamasında ise çeşitli simülasyonlar düzenlenerek katılımcıların farkındalıklarının artırılması sağlandı.
“İKİ YILDA KOÇ TOPLULUĞU ÇALIŞANLARININ YÜZDE 70’İNE EĞİTİM VERMEYİ PLANLIYORUZ”
Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’nin üç temel yaklaşımla uygulama alanlarının belirlendiğini; bu yaklaşımlardan ilkinin “Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri” olduğunu söyledi. Engellilik ve erişilebilirlik konularında toplumsal bilincin yayılmasına destek olmayı amaçlayan Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri’ni çok önemsediklerini vurgulayan Şeniz Akan, “İki yıllık süreçte toplam çalışan sayımızın yüzde 70’ine bu eğitimleri vermeyi amaçlıyoruz. İllerimizde ise bu eğitimleri Ülkem İçin Elçileri olan bayilerimiz aracılığı ile yaygınlaştıracağız. Eğitimler, Alternatif Yaşam Derneği’nin desteği ile veriliyor. Bugüne kadar şirketlerde ve illerde toplam eğitim alan kişi sayısı 10 bini aştı” diye konuştu.
“TOPLUMUN HER KESİMİNİ ENGELLİLERE DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ”
Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan, Kalkınma Bakanlığı ve TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de 8.5 milyon engelli vatandaşın yaşadığına dikkat çekti. Günlük yaşantımızda çok fazla sayıda engelli ile karşılaşmadığımıza değinen Şeniz Akan, yapılan araştırmalara göre Türkiye’de engellilerin temel sorununun sosyal hayata katılamamaları ve bu konudaki en büyük engel ise sosyal paylaşım alanlarının engelli erişimi için uygun olmaması olduğunu söyledi. Şeniz Akan, “ Projemiz ile temelde yatan bu soruna odaklanmaya ve toplumsal farkındalık yaratmaya çalışacağız” dedi. ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’ne toplumun her kesiminden desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Şeniz Akan, başta proje ortakları olmak üzere saha uygulamasından destek veren tüm gönül elçilere teşekkür etti.

 
Doğu'da beyaz çile
 
Aziziye gurbetçi dadaşları ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ar DHMİ'yi analiz etti
Karadeniz Teknik Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. ...
3’üncü gurupta Büyükşehir farkı…
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta yer alan, 14 maçlık periyotta gurubun ...
Kıyamet senaryolarına itibar etmeyin
Görmez, bu haftaki mesajında dünya genelinde tartışmalara sebep olan “kıyamet ...
 
Bahçeli'den sert uyarı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzurum'da yaşanan gerginliğin ardından ...
Öztürk’ten Belediyespor'a destek
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye spor kulübünü ziyaret etti.
İstihdam Fuarı 14 Aralık'ta
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde, Erzurum'da düzenlenecek ...
 
Ayın Enleri açıklandı
Kasım ayı siyaset gündemi yoğun geçti.
Engelli sorunlarına AK Yaklaşım
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ...
Oltu'da içme suyu atılımı
DSİ Erzurum Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva