Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>ARAŞTıRMA
5 Aralık 2012 Çarşamba - 08:48

İstihdam Fuarı 14 Aralık'ta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde, Erzurum'da düzenlenecek ''İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı''nda, iş arayanlarla işverenler buluşturulacak.

İstihdam Fuarı 14 Aralık ta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde, Erzurum'da düzenlenecek ''İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı''nda, iş arayanlarla işverenler buluşturulacak.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Valilik Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, 14-15 Aralık tarihlerinde İl Özel İdaresi ve Genel Sekreterliği fuaye salonunda İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenleneceğini söyledi.
VALİ ÖZTÜRK AÇIKLAMA YAPTI
Bazı büyük kentlerde organize edilen fuarın Erzurum'da ilk kez düzenleneceğini ifade eden Öztürk, ''Şimdiye kadar Kocaeli'nde, Gaziantep'te, Urfa'da yapılmış. Erzurum'da ilki gerçekleştiriliyor. Fuarda, özellikle nitelikli iş gücüyle, istihdam edilecek firma ve kurumları bir araya getirme amacını gütmektedir. Yani iş arayanlarla iş sunanları buluşturmayı amaçlamaktadır'' dedi.
Kentin büyük bir sanayi şehri olmadığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti: ''Ama kendi ölçeğimizde, burada da bu istihdam fuarının başarılı olacağına inanıyoruz. Bu fuarın organizasyonunda, TÜMSİAD paydaş kuruluştur. Temel amacımız, nitelikli genç iş gücüyle, istihdam edecek kuruluşları buluşturmaktır. Bunda kuruluşlardan kastımız sadece özel kuruluşlar değil, devlet kuruluşları da vardır. Bununla ilgili kurumlarla yazışmalar başlatıldı. Çoğu kuruluşla görüşmeler yapıldı. Büyük firmaların temsilcileriyle görüşmeler yapıldı.''
FUAR’A KATILIM
Fuara 35-40 civarında firmanın katılmasını beklediklerini anlatan Öztürk, nitelikli iş arayanla, işveren kurumları fuar sayesinde buluşturacaklarını ifade etti.
Vali Öztürk, göreve yeni başlayan 20 iş ve meslek danışmanının da fuarda görev alacağını belirterek, şöyle devam etti:''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde, şehrimizde ilk kez İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenliyoruz. Ekonomik anlamda sinerji yaratabilmek, üretime dönük bir hayatı başlatmak adına önemli. 'Okuyucusunu arayan kitapla, kitabını arayan okuyucu' gibi 'kurumunu arayan çalışanla, çalışanını arayan kurum' ilişkisi kurmakta Türkiye'de sorun var. Erzurum'da da 'çalışan arıyoruz ama bulamıyoruz', 'iş arıyorum ama bulamıyorum' diyenler var. İşte onları bir şekilde buluşturmak durumundayız.''
İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen ise kentte söz konusu fuarın ilk kez yapılacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek, ilerleyen yıllarda İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nı daha kapsamlı yapmayı hedeflediklerini söyledi.
TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu da özellikle ticaretin içinde olan birim olarak, kentte ağırlıklı olarak yaşanan sıkıntının nitelikli iş gücünü temin etme noktasında olduğunu dile getirdi.

 
Uzkurt'tan Teknokent değerlendirmesi
 
Başbakan'dan tarihi vurgu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayın Enleri açıklandı
Kasım ayı siyaset gündemi yoğun geçti.
Engelli sorunlarına AK Yaklaşım
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ...
Oltu'da içme suyu atılımı
DSİ Erzurum Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı ...
 
Tarihe bilimsel bakış
özdemir Sarıkamış Harekatı’nın bilinmeyen yönlerini anlattı
ATAÜNİ'den Nano Adım
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bilimleri Bölümü’nde “nanofabrikasyon” altyapısı kuruldu.
İş Güvenliği masaya yatırıldı
İş sağlığı ve güvenliği kanunu tanıtım semineri ilk olarak Erzurum'da yapıldı.
 
Alkol harcamaları arttı..!
TÜİK 2001 Hane Halkı Tüketim Harcama oranlarını açıkladı.
Kampüs dehşeti gündemde
Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde üniversite öğrencisi genç kızın ...
Narman'da örnek öğretmen
Öğretmen Ercan Karademir, maaşından 800 TL ödeyerek aldığı projeksiyon ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva