Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Erdoğan: ‘Hiçbirinin sesi çıkmadı’
Erdoğan: ‘Hiçbirinin sesi çıkmadı’
Hava ulaşımında yatırım ve rekorlar dönemi
Hava ulaşımında yatırım ve rekorlar dönemi
ETÜ’de Beyaz Önlük Giyme Töreni
ETÜ’de Beyaz Önlük Giyme Töreni
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
HABERLER>SÄ°YASET
30 Aralık 2023 Cumartesi - 03:19

Yerlikaya muhtarlara seslendi

Yerlikaya muhtarlık kurumunun 1829’dan günümüze, 194 yıllık köklü bir tarihe ve geleneğe sahip olduğunu hatırlatarak “Muhtarlık kurumu her daim vatandaşlarımızın, devletine ihtiyaç duydukları anda çaldıkları ilk kapı olmuştur. ' dedi

Yerlikaya muhtarlara seslendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen 53’üncü Muhtarlarla Buluşma Töreni’ne katıldı. Törende İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma gerçekleştirdi.

“Muhtarlarımız Gönül İnsanlarıdır”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuşmasında muhtarlık kurumunun 1829’dan günümüze, 194 yıllık köklü bir tarihe ve geleneğe sahip olduğunu hatırlatarak “Muhtarlık kurumu her daim vatandaşlarımızın, devletine ihtiyaç duydukları anda çaldıkları ilk kapı olmuştur. Çünkü bizim muhtarlarımız gönül insanlarıdır. Mahallesinde kimin bir şeye ihtiyacı var, kim darda, bilir. Kuşatıcıdır, sarar sarmalar.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, “ Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle, ‘Yerinden oynayan bir kaldırım taşından, susuzluktan kuruyan ağacın yeşertilmesine; kalemi-defteri olmayan öğrencinin ihtiyacının karşılanmasından, yüreği yanan ananın-babanın tesellisine kadar hayatın her alanında muhtarlarımız bulunmaktadır.’ Üstat Necip Fazıl diyor ya: Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım.” dedi.

“HER TÜRLÜ TAKDİRİ SONUNA KADAR HAK EDİYORSUNUZ”

Muhtarların Cumhurbaşkanımızın liderliğinizde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefi için büyük bir ferasetle, tevazuyla, gayretle, karıncalar gibi çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Bakanı Yerlikaya; konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:  “Geçmişte bulundukları mahallelerde asayişi sağlamak, huzuru ve güveni tesis etmek için görev yapan muhtarlarımız, bugün de 780 bin kilometrekarelik vatan toprağımızın en ücra köşelerinde dahi devletimizin gören gözü, duyan kulağı, tutan eli olmaya devam ediyor. Türkiye Yüzyılı’nda muhtarlarımızı temsili demokrasinin değil, katılımcı demokrasinin en önemli mihenk taşı olarak görüyoruz. Böylesine önemli bir vazife üstlenen, vatandaşlarımızın derdiyle dertlenen, devlet ve millet bütünleşmesinin tesisinde önemli bir role sahip olan sizler yaptığınız fedakâr çalışmalarla her türlü takdiri sonuna kadar hak ediyorsunuz.”

2 bin 200 yıllık kadim bir devlet geleneğine sahip olduklarına işaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Her birimiz, kutsal vatan toprağındaki 1000 yıllık hakimiyete ve 100 yıllık cumhuriyet tecrübesine sahip bu aziz milletin birer hizmetkârıyız. Millet iradesinin tecellisi ve devlet hakimiyetinin tesisinde; demokratikleşme ve yurttaş haklarının daha ileri seviyelere taşınmasında muhtarlarımızın oynadığı kritik rolün farkındayız.” ifadelerini kullandı.

MUHTAR DEMOKRATİK KATILIMIN OLMAZSA OLMAZIDIR

AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden itibaren muhtarlara ve muhtarlık kurumuna verdiği öneme değinen Bakanı Ali Yerlikaya, son 21 yılda muhtarlara yönelik yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, şunları kaydetti: “AK Partimiz; iktidara geldiği ilk günden itibaren, demokratik katılımın olmazsa olmazı olarak gördüğü muhtarlarımıza özel önem ve öncelik vermiştir.  Cumhurbaşkanımızın son 8 yılda, Milletin Evi’nde, muhtarlarımızla sürekli olarak bir araya gelmesi, istişarelerde bulunması bunun en büyük nişanesidir. Bugüne kadar 52 buluşmada, 38 bin muhtarımız Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir edildi. Bugün bu buluşmanın 53’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Son 21 yılda; muhtarlarımızın özlük haklarında, çalışma koşullarında, geçmişle kıyas kabul edilemeyecek derecede ilerlemeler sağlandı. Bu dönemde; demokrasimizin en köklü yapılarından biri olan muhtarlığı kurumsallaştırmak için devrim niteliğinde kararlara imza atıldı. Bu amaçla ilk olarak, Büyükşehir Belediyelerinde Muhtarlar Daire Başkanlığı, diğer belediyelerde ise Muhtarlar Müdürlüğü kuruldu. Aidiyet duygusunun sağlamlaşması adına 19 Ekim Muhtar Günü ilân edildi. Muhtarlarımız 2002 yılında 97 lira ödenek alıyordu, geçen yıl ise muhtarlarımızın maaşları asgari ücrete endekslendi. Muhtarlarımızın, ödemekle yükümlü oldukları SGK primleri devletimiz tarafından karşılanmaya başladı.  Cumhurbaşkanımızın biraz sonra açılışını yapacağı 100 Muhtar Hizmet Binamızın yapımı, 30 büyükşehrimizde tamamlandı.”

YENİ MUHTAR EVİ İSTANBUL’DA AÇILACAK

Muhtarlara yönelik yeni hizmet binalarını hizmete açacaklarını belirten Bakanı Yerlikaya, “Amacımız muhtarlık hizmetine yakışır çalışma mekanları oluşturmak. Muhtarlarımızın eğitimlerine de büyük önem veriyoruz. Bakanlığımız ile YÖK arasında bir protokol imzaladık. Bu protokol uyarınca da inşallah 2024 yılında, Muhtar Akademisi Projesini hayata geçireceğiz. Muhtarlarımızın sosyal dinlenme tesisine ihtiyacı vardı. Geçen yıl Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Vilayetler Evi Ankara Muhtar Evi hizmete açıldı. Ben de bugün size bir müjde vermek istiyorum. İstanbul’da da Muhtar Evi için yerimiz belirlendi. Vilayetler Evi İstanbul Muhtar Evi’ni Fatih Çapa’da İnşallah en kısa sürede hizmete alacağız.” şeklinde konuştu.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI OLARAK HUZUR VE GÜVEN İÇİN 365 GÜN ÇALIŞIYORUZ”

Huzur ve güvenin önce evde daha sonra ise mahallede başladığını dile getiren İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya; sokakların, caddelerin huzur ve güven içerisinde olması için İçişleri Bakanlığı olarak gece gündüz demeden çalıştıklarının altını çizdi. Terörle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuşmasını şöyle tamamladı: “Huzurumuza ve güvenliğimize kasteden kim varsa; hukuktan aldığımız güçle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Biliyoruz ki, bu mücadelede yalnız değiliz. Aziz milletimizin destek ve duaları bizimle. Buradan, Milletin Evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden, sizlerin ve aziz milletimizin huzurlarında bir kez daha ilan ediyoruz; devletimizin nefesi, dün olduğu gibi bugün de tüm suçluların ensesindedir. Bundan da taviz verilmeyecektir. Büyük ve güçlü Türkiye hedefinin mimarı,  Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Taş üstüne taş koyan, gönüller yapan, ülkemizin huzur ve güvenliği için çalışan muhtarlarımızın her birine de teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.”

 

 
Mavi Vatana ‘Yerli’ İmza
 
'Kararlılığımızdan zerre kadar taviz vermeyeceğiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur ittifakı Erzincan'da MHP adayını destekleyecek
AK Parti ve MHP’nin içerisinde yer aldığı Cumhur İttifakı’nın işbirliği ...
Kurtulmuş: 'TBMM Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır'
Kurtulmuş, 'Milletimizi temsil eden TBMM bütünüyle bu meşru ve hukuki ...
Tunç: 'Anayasamız bir darbe anayasası'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Anayasamız vesayetçi ruha sahip bir darbe ...
 
Yılmaz: 'Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz'
Yılmaz, 'Son yıllarda yaptığımız harekâtlarla kahraman güvenlik güçlerimiz ...
Erzurum Diploması Akademisi Yeşiltepe’yi ağırladı
Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerine ...
Yerel Yönetimlere 17.1 milyar çevre yatırımı desteği
Özhaseki, İller Bankası (İLBANK) aracılığıyla çevre yatırımları için bu ...
 
Aydın: ‘Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın ...
Kars’ta AK Parti aday göstermeyecek
Kars’ta 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde ...
Çelik aday belirleme sürecini paylaştı
Çelik, belediye başkanlarının adaylarının açıklanmasına ilişkin, “Ay sonu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva