Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>SÄ°YASET
27 Aralık 2023 Çarşamba - 02:51

Tunç: 'Anayasamız bir darbe anayasası'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Anayasamız vesayetçi ruha sahip bir darbe anayasası. Anayasamızın sadece yazılış süreci, hazırlanış süreci bakımından, darbeciler tarafından yazılmış olması bile tek başına değişme sebebidir" dedi.

Tunç:  Anayasamız bir darbe anayasası

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Anayasamız vesayetçi ruha sahip bir darbe anayasası. Anayasamızın sadece yazılış süreci, hazırlanış süreci bakımından, darbeciler tarafından yazılmış olması bile tek başına değişme sebebidir" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji (YRS) ve İnsan Hakları Eylem Planı (İHEP) toplantısına katıldı. Ankara’da bir otelde düzenlenen programa çok sayıda stajyer avukat ile hakim, savcı adayı katıldı. Adalet Bakanı Tunç, açılış konuşmasında, Irak'ın Kuzeyinde şehit olan 12 askere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

"Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı"

Terörle mücadeledeki kararlılıktan taviz vermeyeceklerini söyleyen Bakan Tunç, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Hiçbir zaman terör amacına ulaşamayacak. Onları kumanda edenlerle, maşa olarak kullananlarla ve bunların ülkemiz üzerindeki hain emelleriyle kararlı mücadelemiz devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Filistin'de İsrailli saldırganların terör örgütü gibi masumları katletmeye devam ettiğini söyleyen Tunç, İsrail'in artık soykırım yaptığını vurguladı. İsrail'in mutlaka insanlığın huzurunda hesap vereceğini aktaran Bakan Tunç, bu süreçte uluslararası insan haklarının etkisiz olduğunun da anlaşıldığını belirtti.

“İsrail'in işlediği suçların hesabının sorulacağı günler elbette gelecek”

Tunç ayrıca, Türkiye'nin her zaman mazlumun yanında olacağını söyleyerek, "BM Soykırım Sözleşmesinde ifadesini bulan tüm unsurların burada gerçekleştiğini görüyoruz. İsrail'in işlediği suçların hesabının sorulacağı günler elbette gelecek. Bu saldırganlar, bu insanlık suçunu, savaş suçunu işleyenler, bu soykırımı yapanlar insanlığın huzurunda elbet hesap verecekler. Biz buna inanıyoruz” dedi.

Bakan Tunç konuşmasına şöyle devam etti:

"21 yıldan bu yana hala reform yapıyorsunuz, reformları bitiremediniz" şeklinde haksız eleştiriler bulunduğunu, toplum durağan olmadığı için reform ihtiyacının da süreklilik arz ettiğini bildirdi. Tunç, "Biz milletimiz için, milletimizin temel hak ve özgürlüklerden en iyi şekilde yararlanması için reform sürecini sürdüreceğiz" dedi.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçerek demokrasimizi güçlendirdik”

AK Parti'nin 21 yıldır temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi için çalıştığını ifade eden Tunç, "Halkın doğrudan doğruya yürütmeyi belirlediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçerek demokrasimizi güçlendirdik. Daha yüksek standartlı bir demokrasiye kavuşma noktasındaki reformu, milletimizin onayıyla hayata geçirmiş olduk" diye konuştu.

“Anayasamız vesayetçi ruha sahip bir darbe anayasası”

Anayasanın darbeciler tarafından yazdırıldığını söyleyen Tunç, "Anayasamızın darbeciler tarafından yazdırılmış olması tek başına değişmesi için yeterli sebeptir. İnşallah demokratik, kuşatıcı, temel hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü öne alan, demokratik hukuk devleti ilkesini daha da tahkim eden yeni sivil bir anayasayı uzlaşmayla yaparak 28. dönem parlamentosunda gerçekleştirmiş oluruz. Milletimiz bu borcumuzu da yerine getiririz. Anayasamız vesayetçi ruha sahip bir darbe anayasası. Tabi bu vesayetçi ruhu ortadan kaldırmaya yönelik de birçok adım attığımızı söylememiz gerekir. Özellikle kadınlarımıza pozitif anayasamıza bu dönemde girdiğini hatırlatmakta fayda var. Anayasamızın sadece yazılış süreci, hazırlanış süreci bakımından, darbeciler tarafından yazılmış olması bile tek başına değişme sebebidir” diyerek sözlerini noktaladı.

Toplantıda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Erinç Sağkan, YRS ve İHEP çalışmalarını vatandaşların hak ve özgürlüklerin genişletilmesi açısından önemli gördüklerini dile getirerek, "Toplumda adaleti tesis eden yargı, hukuk devleti ilkesinin olmazsa olmazıdır" dedi.

 
Bolat: 'Ticaret normale döndü'
 
Tekin: 'MEB 56 bin kurumu olan bir bakanlık'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz: 'Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz'
Yılmaz, 'Son yıllarda yaptığımız harekâtlarla kahraman güvenlik güçlerimiz ...
Erzurum Diploması Akademisi Yeşiltepe’yi ağırladı
Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerine ...
Yerel Yönetimlere 17.1 milyar çevre yatırımı desteği
Özhaseki, İller Bankası (İLBANK) aracılığıyla çevre yatırımları için bu ...
 
Aydın: ‘Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın ...
Kars’ta AK Parti aday göstermeyecek
Kars’ta 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde ...
Çelik aday belirleme sürecini paylaştı
Çelik, belediye başkanlarının adaylarının açıklanmasına ilişkin, “Ay sonu ...
 
Fidan: 'Filistin halkının sesi olmayı şiar edindik'
Ukrayna Savaşı'nın, konvansiyonel savaşı Avrupa kıtasına yeniden taşıdığına ...
Seçimlere ilişkin propaganda yasakları açıklandı
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin ...
Erzurum’da oy verme saati açıklandı
Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kararına göre Mahalli ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva