Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>SÄ°YASET
28 Aralık 2023 Perşembe - 05:40

Kurtulmuş: 'TBMM Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır'

Kurtulmuş, 'Milletimizi temsil eden TBMM bütünüyle bu meşru ve hukuki mücadele içerisinde Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır” dedi.

Kurtulmuş:  TBMM Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Birlik içerisinde, beraberlik içerisinde PKK terörü, PYD terör örgütü başta olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı amansız, amasız fakatsız bir mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu anlamda da milletimizi temsil eden TBMM bütünüyle bu meşru ve hukuki mücadele içerisinde Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır” dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e gerçekleştirdiği taziye ziyaretinin ardından terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Başkan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:
“Bugün Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler Paşamızı ziyaret ettik. Ziyaretimizin sebebi kahraman askerlerimizin şehadeti üzerine milletçe yaşamış olduğumuz derin üzüntü içerisinde taziyelerimizi Sayın Bakanımızın şahsında bütün Türk Silahlı Kuvvetlerimize iletmektir. Allah rahmet eylesin, milletçe içimiz yanıyor, içimiz kan ağlıyor. Günler geçtikçe bu acımız daha da derinleşiyor. Milli iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu haklı ve meşru müdafaasında bu mücadelesinde yanında olduğumuzu ifade etmek, hem taziyelerimizi bildirmek hem de Türk Silahlı Kuvvetlerimize Türkiye Büyük Millet Meclisinin desteğini ifade etmek için buradayız. Allah rahmet eylesin. Kahraman askerlerimize Cenabıallah’tan rahmet diliyoruz, mekânları cennet olsun. Onları dün itibarıyla Rahmeti Rahmana uğurladık. Hazreti Peygamberimize komşu olmalarını temenni ediyoruz, dua ediyoruz.”

“TBMM bütünüyle bu meşru ve hukuki mücadele içerisinde Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır”
Türk milletinin terör örgütlerine karşı verilen mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve güvenlik güçlerinin yanında olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “ Türkiye hain bir çetenin, hain bir terör örgütünün ve sadece birkaç bin kişiden müteşekkir terör örgütü değil, onların arkasındaki, onları destekleyen; lojistik, istihbari, askeri, siyasi her türlüğü desteği veren şer odaklarına karşı bir mücadele vermektedir. Ve bu mücadelede de mutlaka ve mutlaka Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kazanacaktır. Birlik içerisinde, beraberlik içerisinde PKK terörü, PYD terör örgütü başta olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı amansız, amasız fakatsız bir mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ordumuzun yanında olmak, güvenlik güçlerinin yanında olmak milli bir sorumluluk, milli bir vazifedir. Bu anlamda da milletimizi temsil eden TBMM bütünüyle bu meşru ve hukuki mücadele içerisinde Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır” dedi.

“Arkasında kim olursa olsun, bunlara kim silah verirse versin, kim siyasi destek sağlarsa sağlasın, kim askeri, lojistik, istihbari destek sağlarsa sağlasın sonunda kazanan Türk milleti olacaktır, devletimiz olacaktır.”
Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı saldırıların saldırıdan ibaret olmadığını aktaran Kurtulmuş, “Bölgede oynanan oyunu fevkalade iyi biliyoruz, bu oyunun arkasında kimlerin olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Bir asır önce koskoca Osmanlı cihan devletini birkaç on yıl içerisinde paramparça ederek dağıtan, ondan sonra emperyalist sömürü planlarını bu bölgede gerçekleştirenler bugün bu oyunun ikinci sahnesini ortaya koymak istiyorlar. Ve bu sahneyi ortaya koyarken de hain, kalleş terör örgütlerini kendi vekâlet savaşlarının bir aracı olarak, bir unsuru olarak kirli bir taşeron grubu olarak kullanıyorlar. Bu anlamda oynanan oyunun farkındayız, orta doğudaki gelişmeleri hep beraber görüyoruz. Bu bölgenin daha fazla dağılmasının, parçalanmasının, bölünmesinin senaryosu olan bu terör siyasetinin sona erdirilmesi için Türkiye olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz ve Allah’ın izniyle mutlaka kazanacağız. Biz bu oyunu bozacağız. Arkasında kim olursa olsun, bunlara kim silah verirse versin, kim siyasi destek sağlarsa sağlasın, kim askeri, lojistik, istihbari destek sağlarsa sağlasın sonunda kazanan Türk milleti olacaktır, devletimiz olacaktır. Ve Allah’ın izniyle bu hainleri ve bu hainlerin arkasındaki hain planları darmadağın ederek bu bölgenin sulh ve selamet içerisinde olmasını hep birlikte sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan’dan ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ mesajı
 
Özhaseki: 'Türkiye bir deprem ülkesi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunç: 'Anayasamız bir darbe anayasası'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Anayasamız vesayetçi ruha sahip bir darbe ...
Yılmaz: 'Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz'
Yılmaz, 'Son yıllarda yaptığımız harekâtlarla kahraman güvenlik güçlerimiz ...
Erzurum Diploması Akademisi Yeşiltepe’yi ağırladı
Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerine ...
 
Yerel Yönetimlere 17.1 milyar çevre yatırımı desteği
Özhaseki, İller Bankası (İLBANK) aracılığıyla çevre yatırımları için bu ...
Aydın: ‘Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın ...
Kars’ta AK Parti aday göstermeyecek
Kars’ta 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde ...
 
Çelik aday belirleme sürecini paylaştı
Çelik, belediye başkanlarının adaylarının açıklanmasına ilişkin, “Ay sonu ...
Fidan: 'Filistin halkının sesi olmayı şiar edindik'
Ukrayna Savaşı'nın, konvansiyonel savaşı Avrupa kıtasına yeniden taşıdığına ...
Seçimlere ilişkin propaganda yasakları açıklandı
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva