Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>SPOR
10 Ocak 2024 Çarşamba - 01:09

Trendyol 1. Ligde 18. Hafta gündemi

Erzurumspor da 13 Ocak Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Bandırmaspor karşılaşmasına yoğun biçimde hazırlanıyor.

Trendyol 1. Ligde 18. Hafta gündemi

TRENDYOL 1. Lig ekipleri 12 Ocak’ta Sakaryaspor – Göztepe maçıyla başlayacak olan 18’inci hafta hazırlıklarını sürdürüyor. Erzurumspor da 13 Ocak Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Bandırmaspor karşılaşmasına yoğun biçimde hazırlanıyor. Devre arasında da henüz transferin konuşulmadığı Mavi Beyazlı ekipte kadrodaki futbolcuların hazırlık çalışmalarındaki hırsı taraftar ve teknik yönetimi sevindirdi.

Transfer Tahtası açılmadığı için 3 puanı silinen, puan silme cezası Tahkim aşamasında bulunan Erzurumspor’da gözler 3. kez Büyükşehir başkan adayı olan Mehmet Sekmen’e çevrildi. Taraftarlar Sekmen’den gelecek müjdeyi bekliyor

ERTAN: “HEDEFİMİZ SÜPER LİG’E ÇIKMAK”
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe’nin CEO’su Kerem Ertan, hedeflerinin Süper Lig'e çıkmak olduğunu söyledi.
Gürsel Aksel Stadyumu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Göztepe CEO’su Kerem Ertan, sarı-kırmızılı kulüpteki ekonomik alandaki projelerini anlattı. En büyük hedeflerinin sarı-kırmızılı kulübü Süper Lig’e çıkarmak ve ticari gelirlerini artırmak olduğunu belirten Ertan, “En önemli görevimiz ve misyonlarımızdan bir tanesi Göztepe'nin ticari gelirlerini arttırmak, Göztepe'nin taraftarıyla, camiasıyla entegrasyonunu sağlamak. Önümüzdeki 3 aylık süreçte ticari alanların kulübe devrinin sağlanması konusunda sayın cumhurbaşkanımızın onayına girecek kararnamenin sonuçlanacağını düşünüyoruz. Önemli adımlar atıldı” diye konuştu.
“Sona yaklaştık”
Gürsel Aksel’deki ticari alanların yürürlüğe girmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ertan, “Burada son düzlüğe geldiğimize inanıyoruz. Bakanlıklarımızdan iyi haberler alıyoruz. Umuyoruz önümüzdeki üç aylık süreçte bizim gibi birkaç takımı daha ilgilendiren ticari alanların kulübe devrinin sağlam hususunda Cumhurbaşkanımızın da nihai onayına gidecek. Kararnameye dönecek sürecin bu üç aylık dönemde sonlanacağını görüyoruz. Çünkü çok önemli engeller aşıldı. Önemli anlaşmazlıklar sonlandı. Belli bir mutabakat sağlandı diye aldığımız bilgiler bu yönde. Dolayısıyla da bu umuyoruz bu yılın en güzel haberlerinden birisi olacak bizim için. Hem manevi anlamda ve burası gerçekten karanlığa bürünmüş bir yer. Aslında müthiş bir çevrede yaşıyoruz. 20 bin metrekare alanın gerçekten cıvıl cıvıl olması gerekiyor. Gençlerimize, kadınlarımıza, erkeklerimize hem spor yapsınlar hem de alışverişlerini yapsınlar. Burada daha fazla vakit geçirsinler. Dolayısıyla da böyle olmasını ümit ediyoruz” dedi.
“Stadyum ismi için görüşmeler yapıyoruz”
Stadyum ismiyle alakalı görüşmeler yaptıklarını ifade eden Ertan, “Bununla ilgili zannetmeyin ki oturuyoruz stadyum ismiyle hakkıyla ilgili olarak çok somut birkaç tane görüşmemiz var. Hatta bunlardan bir tanesinin paydaşı bizim muhatabımız, yurt dışındaki bu firmayla cuma günü akşamüstü bir Zoom görüşmesi vardı. Tahmin ediyorum bu hafta içerisinde onlardan yaklaşım olarak bir geri dönüş alırız. Baktığımız şey şu, Göztepe markasına yakışır bir iş ortağı ve paydaş oluşturmak. Bu iddiamıza ve söylemlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Tesis konusunda destek almıyoruz”
Tesisleşme çalışmalarını da değinen Ertan, "2024-2025 sezonu 100. yılımız olacak. Biz de inanıyorum ki Süper Lig'de olacağız. O zaman çok daha güzel işler olacak, daha iyi mali kaynaklar oluşturacağız. Tesisleşme için destek almıyoruz. İzmir 12 bin kilometre kare, 30 ilçesi var. 7 ilçe bizim faaliyet gösterdiğimiz alan. Bizim aradığımız ise 100 dönüm yer, onu bulamıyoruz. Biz iğneyle kuyu kazar gibi kendimiz arıyoruz. Bir yerel yönetimden bir belediye çıkıp da, 'Bizim yerimiz var. Gelin burayı değerlendirin' demedi. Biz iş merkezi yapmayacağız, toplu konut da yapmayacağız. Biz kendimize tesis yapmak istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

GÖZTEPE, HELİTON'U AÇIKLADI

Göztepe, CSKA 1948'de forma giyen 28 yaşındaki savunma oyuncusu Heliton'u kadrosuna kattığı açıkladı.

Trendyol 1. Lig’de devre arasına 32 puanla 3. sırada giren Göztepe, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde son olarak Norveç ekiplerinden Sarpsborg 08’de forma giyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Ramon-Pascal Lundqvist’i transfer eden sarı-kırmızılılar, bir takviye daha gerçekleştirdi. İzmir ekibi, CSKA 1948'den 28 yaşındaki savunmacı Heliton'u renklerine bağladığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, "1995 doğumlu defans oyuncusu Heliton ile 1.5+1 yıllık sözleşme imzaladık. Heliton'a Göztepe'mize hoş geldin diyor, şanlı formamızla başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan tecrübeli savunmacının, Bulgaristan efbet Liga kariyerinde CSKA 1948 ile 43, Portekiz Liga Sabseg'de SC Covilh ile 29 ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise 2 maçı bulunuyor.

MANİSA FK JOHN MARY İLE ANLAŞTI

Manisa Futbol Kulübü, tecrübeli golcü John Mary’i kadrosuna kattı.

Manisa FK, son olarak Çaykur Rizespor forması giyen golcü oyuncu John Mary ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. İmza törenine Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan katıldı. İmza töreninde konuşan kulübün yeni transfer John Mary, “Manisa Futbol Kulübü’nün hedeflerini biliyorum. Buraya başarılı olmak için geldim. Gollerimle takımıma en yüksek katkıyı vermek istiyorum. Çok çalışıp sezon sonunda hedefimiz olan Süper Lig’e ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

John Mary’nin geçtiğimiz sezon Trendyol 1. Lig’de sergilediği performansa dikkat çeken Başkan Mevlüt Aktan, “John Mary, geçtiğimiz sezon Süper Lig’e yükselen Çaykur Rizespor takımının en önemli oyuncularından biriydi. Aynı katkıyı Manisa Futbol Kulübümüze de vereceğine inanıyoruz. Takımımıza önemli bir güç katacak. John Mary’i kadromuza kattığımız için mutluyuz” diye konuştu.

John Mary kimdir?

Manisa Futbol Kulübünün yeni transferi John Mary, 9 Mart 1993 yılında dünyaya geldi. Futbol hayatına Kamerun’da başlayan Mary, sırasıyla FK Vojvodina, Rudar, Meizhou Hakka, Shenzhen, Fukuoka ve Al Shabab takımlarında forma giydi. 2022-2023 sezonunda Çaykur Rizespor’a transfer olarak ülkemize gelen 30 yaşındaki oyuncu, Karadeniz ekibiyle 1. Lig şampiyonluğu yaşadı ve Süper Lig’e yükseldi. 2023-2024 sezonuna da Çaykur Rizespor formasıyla başlayan Kamerunlu golcü, kariyerinde 184 resmi maça çıktı ve 100 gol kaydetti.

ALTAY'IN YENİ BAŞKANI SÜLEYMAN ÖZKARAL OLDU

Altay Spor Kulübü Başkanı Murat Pervane, çeşitli sebeplerden dolayı başkanlık görevini Süleyman Özkaral'a bıraktığını açıkladı.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Altay'da sular durulmuyor. Yaklaşık 2 ay önce gerçekleşen olağanüstü kongrede tek aday olarak seçime giren Murat Pervane, siyah-beyazlı ekibin yeni başkanı olmuştu. Pervane bugün gerçekleştirdiği açıklama ile başkanlık görevini Süleyman Özkaral'a bıraktığını duyurdu. Yaklaşık 2 ay görevde kalan Pervane'nin açıklaması ise şu şekilde:

"Büyük bir gurur ve sorumlulukla yürüttüğüm Altay Spor Kulübü Başkanlığı görevimde, sizlerin sevgisi ve destekleriyle birçok anı ve son dönemdeki başarılarımıza tanıklık etmek benim için büyük bir onurdu. Ancak, işim gereği sıklaşan yurtdışı seyahatleri ve artan iş yoğunluğu nedeniyle, kulübümüzün daha sağlıklı ve etkin bir yönetimine odaklanabilme adına bu zorlu kararı almak durumundayım.

Bu bağlamda, Altay Spor Kulübü Başkanlığı görevini, gelecekteki daha büyük başarılar ve yüksek standartlı bir yönetim için gerekli olan özenle devretme kararı aldım. Bu önemli görevi devralacak ismi Yönetim Kurulumuz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz istişare sonucunda , uzun yıllardır kulübümüze emek veren Süleyman Özkaral’a devredilmesi kararını almış bulunmaktayız. Kendisinin bu görevde başarıyla yerine getireceğine olan inancım tamdır. Altay Spor Kulübü'nün önümüzdeki dönemde daha parlak günler yaşayacağına olan güvenimle, Süleyman Özkaral’a destek olacak tüm camiamıza teşekkür ederim.

Gerek yönetici gerek taraftar ama her zaman Altay'a gönül vermiş bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğim. Bu süreçte yanımda olan, kulübümüze ve bana destek veren herkese en içten şükranlarımı sunar, Altay Spor Kulübü'nün daha da büyüyeceği, başarılarına yeni zaferler ekleyeceği günleri sabırsızlıkla beklediğimi belirtirim."

GÖZTEPE, HAZIRLIK MAÇINDA GÜLDÜ

Trendyol 1. Lig’e verilen arayı değerlendirerek Nazilli Belediyespor’la hazırlık maçına çıkan Göztepe, rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı. Sarı-kırmızılıların ilk golünü Mame Diouf atarken, ikinci golü ise takıma yeni katılan Ramon Pascal Lundqvist kaydetti.

Trendyol 1. Lig’de sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Göztepe, devre arasını 32 puanla üçüncü sırada tamamladı. Lige verilen arayı iyi değerlendirerek yoğun bir antrenman programı gerçekleştiren Göztepe, Stanimir Stoilov’un isteğiyle TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Nazilli Beledyespor’la hazırlık maçına çıktı. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadelede rakibini 2-0 mağlup etti. Göztepe’de ilk golünü sezonun ilk devresinde bir türlü beklentileri karşılayamayan Mame Diouf atarken, ikinci golü ise takıma yeni katılan Ramon Pascal Lundqvist kaydetti.

Ali Dere, Sarıyer yolundaDış transfer hareketli günler geçiren ve ilk olarak Norveç'in Sarpsborg takımından İsveçli 10 numara Ramon Pascal Lundqvist'i kadrosuna katan Göztepe’nin, yaz döneminde Altınordu’dan transfer ettiği Ali Dere ile yollarını ayırdığı öğrenildi.

Öte yandan 31 yaşındaki sol bek oyuncusunun, kısa bir süre içerisinde TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcilerinden Sarıyer'e transfer olması bekleniyor.

 
Fidan Gazze dramını değerlendirdi
 
Erzurum’un refah düzeyi ulaşım verilerine yansıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pekmezci’den cirite destek
Pekmezci Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Bayburt İl Temsilcisi Hacı ...
Erzurumspor’da Bandırmaspor mesaisi
Erzurumspor Antalya kampında Bandırmaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. ...
Trendyol 1. Ligde 2. Yarı gündemi
Trendyol 1. Ligde yer alan takımlar sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarını ...
 
Erzurumspor Antalya kampında
Erzurumspor 2023 -2024 sezonunun ikinci yarısı için Antalya’da hazırlıklarını ...
Kutlu’dan Erzurumspor'a destek çağrısı
Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, tüm olumsuzluklara rağmen ...
Spor camiasından yeni yıl mesajları
Erzurumspor 2024 yılı coşkusunu paylaştı. Kulüp kurumsal web sitesinden ...
 
İşte Sporda 2023’ün en’leri
2023 yılı, birbirinden renkli, coşkulu spor organizasyonlarına sahne oldu. ...
Erzurum'da ‘Sporun Enleri’ ödüllerini aldı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2023 yılında ulusal ve uluslararası ...
Erzurumspor’un 3 haftalık maç programı açıklandı
Erzurumspor 18. Haftada Bandırmaspor ile deplasmanda 13 Ocak Cumartesi, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva