Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>GUNDEM
6 Temmuz 2017 Perşembe - 10:37

Ticari taksiler için flaş gelişme

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay, ticari taksilerde TT plakasına geçiş için son günün 15 Temmuz olduğunu hatırlattı.

Ticari taksiler için flaş gelişme

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay, ticari taksilerde TT plakasına geçiş için son günün 15 Temmuz olduğunu hatırlattı. Plakaların dönüşümü ile zabıtalar üzerinden daha sıkı bir şekilde denetimler yapılacağına dikkat çeken Yeniay, ticari taksi sayısında da azaltmaya gideceklerini kaydetti. Yeniay ayrıca, ticari taksilere reklam almanın önünün açıldığını da duyurdu.

Ticari taksilerde TT plakaya geçiş için son günümün 15 Temmuz olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay, plakalardaki dönüşüm ile zabıtalar üzerinden daha sıkı denetimler gerçekleştirileceğinin kaydını düştü. Genellikle meydana gelen problemlerin ticari taksilerin sayıca fazla olmasından kaynaklandığını belirten Yeniay, dönem başında sayının 900 olduğunu dile getirerek, plakaların dönüşümü ile beklenilen rakamın 600 olduğunu söyledi.

Ayrıca yaptığımız bir önceki haberde duraksız taksi kalmayacağını dile getiren Yeniay, bu doğrultuda çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, şehir içinde farklı semtlerde 5 yeni taksi durağının oluşturulduğunu kaydetti. İhtiyaca yönelik olarak durak yapımlarının devam edeceğini belirten Yeniay, yeni yönetmelik ile birlikte de denetimlerin yapılacağını dile getirdi.

“300 TAKSİ AZALTMIŞ OLACAĞIZ”

Dönem başında bulunan 900 ticari taksinin15 Temmuz plakaların dönüşümü ile azaltılarak 600’e düşürüleceğini dile getiren Yeniay, yaklaşık 300 taksinin azaltılacağını belirterek, “Ticari taksilerde TT plakasına geçiş için son gün 15 Temmuz. 15 Temmuz itibari ile süre doluyor. Plakalarımız artık dönüşüyor. Bunun içinde taksi durakları ve ticari taksi taşımacılık yönetmeliğini çıkardık. Baktığımız zaman bu noktada problem ticari taksi sayısının fazlalığıdır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinde yani dönemin başında 900’ün üzerinde taksi vardı. 15 Temmuz plakaların dönüşümü ile bizim beklediğimiz rakam 600, yani 300 taksi azaltmış olacağız. Bu sayıyı daha da azaltmayı istiyoruz. TT plakaların gelmesi ile zabıtalarımız üzerinden denetimler gerçekleştirebileceğiz ve bu denetimleri sıklaştırma şansını elde edeceğiz. Bunun yanı sıra durağı olup TT plakaya geçemeyen taksilerin yerine boşta olanlardan transfer yapacağız” diye konuştu.  

DURAK YAPIMLARI DEVAM EDİYOR

İhtiyaca yönelik olarak durak yapımlarının devam ettiğini söyleyen Yeniay, “Ayrıca duraksız taksi kalmayacak demiştik daha önceki haberimizde. Bunun çalışmaları da devam ediyor. 5 yerde taksi durağı oluşturduk. Mevki olarak belirtmek gerekirse Yeni Emniyet binası, Yakutiye Kaymakamlığı, Sanayi 1’inci ışıklar, Kuğulu Park Köşe ve Yıldızkent Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın orada duraklarımızı oluşturduk. İhtiyaca binaen yeni durak oluşumlarımız tüm hızıyla devam edecek. Yeni yönetmeliğimiz çerçevesinde ise de denetimlerimiz yapılacak. Yine aynı şekilde yeni açılacak olan MNG AVM’de taksi durağı oluşturuyoruz, Bölge Eğitim Hastanesi’nde ki çalışmalarının bitmesi ile bir diğer durağımızı da burada yapacağız” dedi.

TİCARİ TAKSİLERE REKLAM AVANTAJI

Ticari taksilere reklam almanın önünün açıldığını duyuran Yeniay, “Bunların yanı sıra birde  toplu taşıma araçları ve taksilerde zorunluğu kamera sistemine geçileceğini duyurmuştuk. Bunun içinde ticari taksilerimize reklam almanın önünü açtık. Artık arka kapılara reklam alabilecekler. Güçlü reklam firmaları bulursak aracı olarak onlara katkı sağlayacağız. Onlarda bu fırsat ile kamera takma işlemlerini hızlandırabilecekler” diye konuştu.  

 
Çat liderliğini sürdürdü
 
Erzurum çiftçisi her yıl 50 Milyon TL kredi kullanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbulkapı’dan Havuzbaşı’na tarih yürüyüşü
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, kongreyi toplamak için Erzurum'a gelişinin ...
3 senede bin öğrenciye dil eğitimi verildi
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik ...
Vali Azizoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Valilik mültecileri ağırladı
Erzurum Valiliği tarafından ilde ikamet eden Suriyeli, Afgan ve İranlı ...
Bayramın 1. günü toplu taşıma ücretsiz
Erzurum’da Ramazan Bayramı’nın birinci gününde toplu taşıma ücretsiz olacak.
Valilik bayram tedbirlerini açıkladı
Erzurum Valiliği’nce il genelinde Ramazan Bayramının huzur ve güven içerisinde ...
 
Tokat'a dadaş vali
Tokat Valisi Cevdet Can 21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ...
Sekmen’den Kadir Gecesi mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Valiler kararnamesi yayımlandı
Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 41 ilin valisi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva