Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>GUNDEM
3 Temmuz 2017 Pazartesi - 10:13

3 senede bin öğrenciye dil eğitimi verildi

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürlüğü kulüp ve akademi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

3 senede bin öğrenciye dil eğitimi verildi

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürlüğü kulüp ve akademi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının kulüp etkinlikleri kapsamında halk eğitim merkezleri ile işbirliği yaparak çeşitli kulüp ve akademi çalışmaları yaptıklarını belirten Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, yaklaşık 3 senedir devam eden dil eğitimleri atölyeleri programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dil eğitimi atölyeleri programı kapsamında Arapça, Rusça, İngilizce, Almanca, İşaret Dili ve Türkçe kursları açtıklarını belirten Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, gençlerin en çok İngilizce ve Almanca kurslarına ilgi gösterdiğini dile getirdi. Yaklaşık olarak 3 senedir devam eden kurslardan Bin’e yakın öğrencinin istifade ettiğini söyleyen Yılmaz, kurslarda görev alan dil eğitmenlerini ise gençlere örnek, rol model olabilecek ve alanında uzman olan kişilerden seçtiklerinin kaydını düştü.

3 SENEDE BİN ÖĞRENCİYE DİL EĞİTİMİ

Dil eğitimi atölyeleri çalışmalarının yaklaşık olarak 3 senedir sürdüğüne değinen Yılmaz, bu süre içerisinde bin civarı öğrenciye kurs verdiklerini belirterek, “Bakanlığımızın kulüp etkinlikleri kapsamında halk eğitim merkezleri ile işbirliği yaparak çeşitli akademi çalışmaları ve kulüp çalışmaları yapmaktayız. Biz meslek edindirmeden ziyade gençlerimize sosyal yaşamlarında faysalı olacak şekilde kursa çalışmaları vermekteyiz. Malum Yakutiye Gençlik Merkezi çok işlek bir konumda olduğu için baya bir talep almaktayız. Özellikle üniversite öğrencileri bizi çok fazla tercih etmekteler. Türkiye’de bulunan sayılı gençlik merkezlerinden biriyiz. Geçen senenin 2016 Kasım ayında da hem sayı olarak, hem kalite olarak bazı kriterlere göre 240 gençlik merkezi arasından birinci olarak seçildik. Şimdi bir kulüp, birde akademi çalışmalarımız var bizim. Şuan dil eğitimi akademi çalışmaları yapmaktayız. Programımızın adı dil eğitimi atölyeleri. Bu başlık altında şunları söyleyebilirim, Arapça, Rusça, İngilizce, Almanca, İşaret Dili ve Türkçe kurslarımızı açtık. Gençlerimiz en çok İngilizce ve Almanya’ya yoğun ilgi gösterdi. Sayı olarak söylemek gerekirse yaklaşık 3 senelik bir süreç içinde bu kurslarımız verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu süre içerisinde yaklaşık Bin öğrenci kurslarımızdan istifade etti” diye konuştu.

“TALEBE GÖRE KURSLARIMIZI ZENGİNLEŞTİRİYORUZ”

Kursiyerlerden gelen talebe göre istenilen kursun açıldığını ve bu anlamda kursların zenginleştiğini söyleyen Yılmaz, “Dil eğitmenlerimizi, hocalarımızı büyük bir titizlik ve özenle seçmekteyiz. Gençlerimize örnek, rol model olabilecek ve alanında gerçekten uzman olan kişiler ile çalışmaktayız. Yabancı asıllı ve Türk hocalarımızdan yardım almaktayız. Yabancı öğrencilerimiz Türkçe öğrenmek için geliyorlar onlara da Türkçe dersler, eğitimler vermekteyiz. Talebe göre kurslarımızı zenginleştiriyoruz. Şuan devam eden İngilizce kursumuz var buna ek olarak Arapça düşünüyoruz. Öğrencilerimizin Farsça yönünde talepleri oldu, onu da değerlendireceğiz. Sayı 12’nin altına düşmedikten sonra istenilen her ders açılabilir. Dil kurslarını çok fazla önemsemekteyiz, çünkü gençlerimizin kariyerlerinde aldıkları belge etkili oluyor. Dolayısıyla bizde eğitmenlerimizi bu anlamda yönlendirerek devamsızlık, sınav konularında sürekli kontrollerimizi yapıyoruz. Gençlerimizle birlikte düzenli bir şekilde derslerimizi yürütüyoruz. Yine bu anlamda da kurslarımıza katılmak isteyen tüm gençlerimizi bekliyoruz” dedi.  

 
Temmuz ayı ihale ayı
 
ŞEHİRDER’de eğitim gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Azizoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Valilik mültecileri ağırladı
Erzurum Valiliği tarafından ilde ikamet eden Suriyeli, Afgan ve İranlı ...
Bayramın 1. günü toplu taşıma ücretsiz
Erzurum’da Ramazan Bayramı’nın birinci gününde toplu taşıma ücretsiz olacak.
 
Valilik bayram tedbirlerini açıkladı
Erzurum Valiliği’nce il genelinde Ramazan Bayramının huzur ve güven içerisinde ...
Tokat'a dadaş vali
Tokat Valisi Cevdet Can 21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ...
Sekmen’den Kadir Gecesi mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Valiler kararnamesi yayımlandı
Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 41 ilin valisi ...
Gölgesi Bile Yeter
Yavuz, evlatların, hayatlarında rol model olarak aldıkları ilk erkeğin ...
'Îmandır o cevher ki İlâhî ne büyüktür...'
Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle birlikte Erzurum’da fırıncı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva