Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
3 Temmuz 2017 Pazartesi - 10:12

Temmuz ayı ihale ayı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz kamuoyu ile paylaşılan ve vaat edilen çalışmaların Temmuz ayında başlayacak ihale süreci ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Temmuz ayı ihale ayı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz kamuoyu ile paylaşılan ve vaat edilen çalışmaların Temmuz ayında başlayacak ihale süreci ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Temmuz ayının adeta bir ihale ayı olacağını vurgulayan Almaz, ihalelerin tamamlanıp, uygulamaya konması ile Erzurum’un hak ettiği

Kültür ve Turizm Müdürlüğünce vaat edilen ve kamuoyuna duyurulan birçok çalışmanın Temmuz ayı itibari ile yavaş yavaş ete kemiğe bürüneceğini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Kongre Binası restorasyonunun Temmuz ayının 5’inde, kale restorasyonunun ise yine Temmuz ayının 19’unda ihaleye çıkacağı bilgisini paylaştı. Kargapazar Şehitliği ve Çağlayan Şehitliği’nin de YİKOB tarafından Temmuz ayında ihaleye çıkacağını kaydeden Almaz, Kongre Binası ve Erzurum Kalesi’nin ise Rölöve Anıtlar Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkacağını duyurdu. Almaz, ihalelerin tamamlanması ve uygulamaya geçilmesi ile birlikte Erzurum’un hak ettiği tarihi ve kültürel misyonu da büyük bir ölçüde kazanacağını söyledi.

“TEMMUZ AYI İHALE VE UYGULAMA AYI OLACAK”

Temmuz ayının adeta bir ihale ayı olarak geçeceğinin kaydını düşen almaz, “Temmuz ayı bizim için adeta bir ihale ayıdır. Şöyle ki, daha önce konuştuğumuz vaat ettiğimiz, halkımıza duyurduğumuz birçok çalışmamız artık bu ay yavaş yavaş ete kemiğe bürünüyor diyelim. Artık bizden çıkıyor, yani ihale olup müelliflerin eline, yüklenici firmaların eline geçiyor. Daha önce vaat ettiğimiz ve yıllardır bekleyen Kongre Binası’nın restorasyonu 5 Temmuz itibari ile ihaleye çıkıyor. Daha önce yine bahsedilen, yüzyılın projesi olarak adlandırdığım kale ihalesi de yine bu ay içesinde yani Temmuz ayının 19’unda yapılacak. Yine Kargapazar Şehitliği ve Çağlayan Şehitliği de bu ay ihaleye çıkıyor YİKOB tarafından. Şöyle belirtmek gerekirse Kongre Binası ver Erzurum Kalesi Rölove Anıtlar Müdürlüğümüz tarafından ihaleye çıkacak, Kargapazar Şehitliği ve Çağlayan Şehitliği ise bu ay içerisinde YİKOB tarafından ihaleye çıkacak. Merkez Kütüphanemiz, İl Halk Kütüphanemiz, 1 Milyon kitaplı kütüphane son aşamada, son rötuşlar yapılıyor. Bu hafta olmazsa, önümüzde ki hafta resmi prosedürleri bitiriyoruz, yaklaşık maliyetleri bitiyor ve ihale tarihi alıyoruz. Zannediyorum Temmuz ayının ortalarında da yine Merkez Kütüphanenin ihale tarihini de belirlemiş olacağız ve ihale yapıldıktan sonra malum artık uygulamalara geçiyoruz, ondan sonrası yüklenici firmaların işi” ifadelerine yer verdi.

“ERZURUM HAK ETTİĞİ TARİHİ, KÜLTÜREL MİSYONUNU KAZANACAK”

Yapılan çalışmalar, ihaleler ve uygulamalar sonucunda Erzurum’un hak ettiği tarihi, kültürel misyonunu çok büyük bir ölçüde kazanacağını söyleyen Almaz, “Bir tek söz verdiğimiz Arkeoloji Müzesi kaldı, 8,5 dönüm üzerine yapılan. Şuanda çok hızlı bir şekilde müzenin son projesi ve yaklaşık maliyeti çalışılıyor. Bunun elimizde olma tarihine kesin bir şey söyleyemiyoruz, Temmuzun ortalarında elimizde olursa, hemen ödenek için Bakanlığa müracaat edeceğiz, Bakanlık tamam derse zannediyorum ki Ağustos ayında da müzeye başlayacağız, yani ihalesi bitmiş olacak. Temmuz ve Ağustos Kültür’de, Erzurum’da ihale ayı olacak, ya da uygulamaya başlama ayı olacak.  Bazı teknik ve ekonomik sebeplerden dolayı gönül isterdi ki Nisan’da bitsin Mayıs ayında başlayalım, bir ay, bir buçuk ay kadar bir gecikmemiz oldu. Birkaç yıl sonra Erzurum’da kültür anlamında 8-10 tane devasa, her biri bir kurum ölçeğinde ciddi projeler ile karşılaşacağız, kimi bir yıl, kimi iki yıl sürecek. Tüm bunlar bittiğinde Erzurum hak ettiği tarihi, kültürel misyonunu çok büyük bir ölçüde kazanacaktır” diye konuştu.

 
Tarımda arı otu yoğunlaşması
 
3 senede bin öğrenciye dil eğitimi verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşlıköylüler piknik gününde buluştu
Olur Taşlıköylüler Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Köy Derneği’nin organize ...
Akdağ'da şenlik vardı
11. Geleneksel Olur Akdağ şenlikleri Muhteşem doğa güzelliği içerisinde büyük bir coşkuyla kutlandı.
Erzurum sinemada 1, tiyatroda 11’inci
Sinema ve Tiyatro 2016 istatistikleri açıklandı. Erzurum 23 sinemasıyla ...
 
Sıla-i Rahim programında coşku doruktaydı
İstanbul Esenyurt Dernekler Başkanlığınca üçüncüsü düzenlenen ‘Sıla-i ...
ASP Bakanlığı’ndan ‘15 Temmuz’ konulu fotoğraf yarışması
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi ...
Gurbetteki Dadaşlar, sılada buluşacak
Esenyurt Erzurum Dernekleri, Sıla-i Rahim programı kapsamında gurbetteki ...
 
Yazar ve Şairler TYB iftarında buluştu
Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) Erzurum Şubesi tarafından bu sene 2.si ...
Büyükşehirden Osmanlı Şerbeti ikramı
Lala Mustafa Paşa Çeşmesi’nden vatandaşlara ikram edilen Osmanlı şerbeti, ...
PGD'den Mübariz İbrahimov'a vefa
Palandöken Gelişim Derneği tarafından Azerbaycan'ın ve Türk Dünyasının ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva