Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>GUNDEM
15 Ağustos 2013 Perşembe - 09:35

Tek mert ses Türkiye'den

Erzurum, sokağa döküldü

Tek mert ses Türkiye den

 

Mısır'da sivil halka dönük müdahalenin katliama dönüşmesine iktidarı ve muhalefetiyle Ankara'dan sert tepki geldi. Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Sivil halka ateş açmak ağır suçtur" görüşüne yer verildi. Açıklamada, "Mısır'da güvenlik güçlerince sivil ve barışçıl gösterilere karşı başlatılan kanlı müdahalede yüzlerce insanın hayatını kaybetmesinden ve binlerce kişinin yaralanmasından Türkiye olarak büyük üzüntü duyuyoruz" denildi. "Tüm uyarılara rağmen Mısır'daki yönetimin barışçıl gösterilere karşı bir kez daha şiddete başvurmasını en sert şekilde kınıyoruz" görüşüne yer verilen açıklamada şu görüşler dile getirildi:s "Hiç bir şiddet olayına karışmayan sivil halkın üzerine ateş açılması ve keskin nişancılar vasıtasıyla sivil halkın hedef alınması ağır bir suç teşkil etmektedir. 30 Haziran'dan bu yana, kardeş Mısır halkının yaşadığı can kayıplarından darbe yoluyla demokratik ve sivil yönetime el koyan mevcut idare sorumludur. Demokrasiye sahip çıkan ve barışçıl tutumlarını ilk günden beri muhafaza eden kitlelerin üzerine ateş açılması insanlık vicdanını bir kez daha yaralamış ve büyük bir infiale yol açmıştır. Güvenlik güçlerinin sivil ve barışçıl göstericilere yönelik bu kanlı müdahalesi, kardeş Mısır'ın kapsayıcı bir geçiş süreci sonucunda demokrasiye yeniden dönüşü yönündeki ümitlere ciddi bir darbe vurmuştur. Bu müdahale, mevcut yönetimin bütün tarafların katılımıyla demokrasiye geçiş sağlanması konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Bu durumu, kardeş Mısır halkının barış ve huzuru için son derece endişe verici buluyoruz." Açıklamada uluslararası topluma da eleştiri geldi. "Mısır'da demokrasiye ve anayasal meşruiyete sahip çıkmak yerine, askeri darbeye destek verildiği" belirtilen açıklamada, bundan önceki katliamlara sessiz kalınmasının, yönetimi cesaretlendirdiği vurgulandı. BM Güvenlik Konseyi ve Arab Ligi başta olmak üzere uluslararası toplulukların katliama karşı derhal harekete geçmesi istendi. Açıklamada ayrıca Mısır yönetimi, kanlı eylemelere son vermeye, bütün siyasileri serbest bırakamaya ve kapsayıcı bir demokrasiye geçiş süreci başlatmaya çağırıldı. Mısır'da yaşananalara ilişkin Hükümet ve AK Parti kanadından gelen diğer tepkiler ise şöyle: 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Uluslararası toplumun, bu işe müdahale etme imkanı olan herkesi ve her kesimi Mısır'da yaşanan zulüm ve insanlık suçu karşısında, demokrasiden, insan haklarından ve insandan yana tavır almaya davet ediyoruz. Bütün dünya, demokrasi ve insan hakları sınavından geçmektedir. 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: Biz başından beri başta AB olmak üzere, Batı dünyasını da uyardık. Bugün o uyarıların haklılığını, eminim onlar da görmüşlerdir, gördüklerini umut ediyoruz. Müslüman Kardeşler'i silaha ve şiddet sarmalının içine çekme çabalarına karşı da dikkatli olunmalı. Müslüman Kardeşler asla bu oyuna gelmeyecektir. 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik (Twitter hesabından): Göz göre göre katliam olurken uluslararası karar organlarının sadece seyirci konumunda. Uluslararası organların sadece kınamakla ya da taraflara itidal tavsiye etmekle yetinmesi tam bir ahlak krizidir. 
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik: Meşru yönetimi silah zoruyla devirmiş darbecilerin, demokratik namus anlamına gelen oylarına, iradesine sahip çıkmaya çalışan Mısır halkına uyguladığı katliamı nefretle kınıyoruz. Darbeye 'darbe' diyemeyenler, daha önceki katliamlara gereken tepkiyi vermeyenler ve darbecileri finanse edenler büyük günah ve vebal altındadır. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu: Darbe yönetimi, bu anlayışını devam ettirdiği sürece Mısır'ın geleceğinin daha da kötü olacağından endişe ediyoruz. 
'BU YOL, ÇIKMAZ YOLDUR'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün Türk Konseyi III. Zirvesi'ne katılmak üzere Azerbaycan'a İstanbul'dan hareketinden önce yaptığı açıklamada Mısır'da korkulanın olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sivil insanlara silahlı müdahale, gösteri yapan insanlara, nümayiş yapan insanlara silahla müdahale asla kabul edilemez. Bunlar çok tehlikeli kapıları açar. Korkum şu ki; Mısır içinden çıkılmaz bir kaosa girer bu gidişle. Bu yol çıkmaz bir yoldur Mısır için." Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasında "Yapılacak ilk iş, seçilmiş Cumhurbaşkanının ve arkadaşlarının serbest bırakılması ondan sonra herkesin katılacağı şeffaf ve düzgün seçimlerin yapılmasıdır" dedi. Gül Bakü'de yaptığı açıklamada da Mursi'nin serbest bırakılmasının geçiş sürecini kolaylaştıracağını belirterek "Tansiyon düşürür, sokaklardaki meydanlardaki kalabalığın normalleşmesine katkı yapar "dedi. 
'BM HEMEN ÇAĞRI YAPMALI'
TBMM Başkanı Cemil Çiçek: 21. yüzyılda, Ramazan Bayramı'nın hemen ertesinde gerçekleşen kanlı vahşet ne İslam'a ne Müslümanlığa yakışıyor. Artık Müslüman halklar üzerinde emperyalist oyunların oynanmasına son verilmelidir. Akan kan ve vahşet karşısında medeni dünya bir şey yapacaksa, uluslararası kuruluşlar gayret içinde olacaksa tam da zamanıdır. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Milliyetçi Hareket Partisi, Mısır'ı kana bulayan insanlık dışı saldırıları kınamaktadır. Mısır'ın geleceği bizzat Mısır halkı tarafından belirlenmeli. 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Darbeciler katliam yapıyor, birileri de kutluyor. Zorbalığın geldiği boyut, darbe zihniyetinin getirdiği acımasızlık ortada. Bunu da demokrasiye geçiş adı altında yapılması üzücü. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu: Mısır'da yaşananlar tam bir rezalet. BM Güvenlik Konseyi hem orduya hem yönetime hem de halka bir çağrı yapmalı. Uluslararası kamuoyu yaşanlara sessiz ve kayıtsız kalamaz. 
Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç: Bir an önce BM Güvenlik Konseyi'nin de Mısır'daki şuanda hükümet yetkisini yürütenlerle bu yönetime tepki gösterenlerin ortak bir noktada uzlaşmalarını sağlayacak bir girişimde bulunmasını ve Türkiye'nin bu yönde girişimde bulunmasının da yararlı olacağını ifade ediyoruz. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: Dünyanın bütün diktatörleri aynı şeyi yapar. Halkın haklarını kullanmasından korkar. Bu saldırıları gerçekleştirenleri de nefretle kınıyoruz. 
12. YIL KUTLAMALARINA İPTAL
AK Parti Gençlik Kolları partinin 12'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yapılacak kutlamaları Mısır'da yaşanan son gelişmeler üzerine iptal etti. AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Alperen Ayar, "Mısır da yaşananlar için Genel Merkez önündeki kutlamayı iptal ettik" dedi. 

 
Fuhşa para cezası
 
Erzurum'da göz yaşartan dram
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltululara zehir soluttular
Belediye tespip edip cezalandıracak
Erzurum'un gözü kulağı bu ihaledeydi
Nihayet yapıldı...
Erzurum'u bakın hangi ülke insanı çok merak ediyor
Yakın görüyorlar...
 
Erzurum'da trafik affetmedi
Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
Erzurum karara anlam veremiyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (Etü) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Müstakil ...
YURT-KUR'dan büyük operasyon
Taşınıyorlar
 
Dadaş Çoban'ın Dürüstlüğüne Bakın!
Sarıkamış şehitlerini anmak için 'Topyolu' yürüyüşüne katılan veteriner ...
Oltululardan asil operasyon!
Erzurum'un Oltu ilçesinde çukura düşen sahipsiz at, çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarıldı.
Erzurum Protokolü Bayramlaştı
Erzurum protokolü Öğretmenevi'nde bayramlaştı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva