Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>GUNDEM
14 Ağustos 2013 Çarşamba - 09:31

Erzurum karara anlam veremiyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (Etü) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği Erzurum Şubesi(MÜSİAD)'ni ziyaret etti.

Erzurum karara anlam veremiyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (Etü) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği Erzurum Şubesi(MÜSİAD)'ni ziyaret etti. Prof.Dr.Yaylalı, Etü'yekampüs alanı olarak tahsis edilen arazi ile ilgili Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez'e bilgiler verdi.

Erzurum Teknik Üniversitesi'ne kampüs alanı olarak tahsis edilen arazi ile ilgiliDanıştay'ın bir süre önce yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından EtüRektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, yaptığı açıklamada "Erzurum Teknik Üniversitesi'ne kampüs alanı olarak tahsis edilen arazi ile ilgili TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi tarafından Erzurum 1. İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davanın 23.11.2012 tarihinde esastan reddedildiği ancak bunun üzerine; TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi tarafından Danıştay'a itiraz edildiği ve Danıştay 10. Dairesinin davalı idareler olan Maliye Bakanlığı ve Erzurum Valiliği'nden dava konusuna ilişkin bilgi ve belgelerin istenmesinden sonra bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına 02.07.2013 tarihinde oy çokluğu ile karar verdiğini hatırlattı."

MÜSİAD Erzurum Şubesi'ni ziyaret ederek Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ile görüşen Rektör Prof.Dr. Yaylalı, konu ile ilgili olarak üniversitenin kampüs alanının belirlenmesi için daha önce oluşturulan 8 kişilik Kurulun, 15.04.2011 tarihinde almış olduğu karar ile Erzurum Teknik Üniversitesi'ne mevcut arazi tahsis edildiğini, ETÜkampüs alanının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Planlama ve İmar Genel Müdürlüğü tarafından 28.12.1981 tarihinde onanan Erzurum ve Yakın Çevresi 1/25.000 Ölçekli İmar Planlarında "Üniversite Alanı" olarak belirtildiğini hatırlattı. Söz konusu alanın Erzurum Büyükşehir Belediyesi Nazım İmar Planında 'tarım alanı' değil, 'eğitimtesislerinin yanı sıra kentsel ve bölgesel kültür merkezleri, sağlık tesisleri ve kongre merkezlerinin' yer alabileceği bir alan olarak belirtildiğini ifade etti. Söz konusu arazinin Erzurum Teknik Üniversitesi'ne kampüs alanı olarak tahsis edilmesinden sonra 2012-2023 yılları arasında üniversitenin yapılaşma planlamasını içeren Gelişim Raporu ve bu rapora istinaden Kampüs Master Planı hazırlanarakKalkınma Bakanlığı'nca onaylandığına da dikkat çeken Rektör Yayları, "Kampüs alanının tahsisinden sonra, eğitim-öğretim faaliyetlerine bir an önce başlayabilmek için, arazi jeolojik etüt, mimari projeler, yüksek gerilim hatlarının deplase edilmesi ve bina yapımları için yaklaşık olarak 72 Milyon TL harcanmıştır.Bu çalışmalar neticesinde 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde 1100 öğrencimizle, kampüs alanımızda yapımı tamamlanan Eğitim Binamızda, 4 Fakülte bünyesinde 7 Bölümde eğitime devam edilecektir.2013 yılı itibariyle, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte binası yapım işi başlamış, Rektörlük binasının ihalesi tamamlanmıştır. Mühendislik ve Mimarlık Fakülte binasının ise mimari projesi tamamlanmış olup ihale aşamasına gelinmiştir. Dolayısıyla bu karar, ErzurumTeknik Üniversitesi ve Erzurum için telafisi güç veya imkansız zararlara yol açması kaçınılmaz olacaktır."ifadelerini yeniledi.

DR.BEKMEZ: GEÇMİŞE DEĞİL GELECEĞE BAKMALIYIZ

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr.HüseyinBekmez ise, Etü kampüs alanı için daha önce yaptıkları çalışmalarda yerleşke için Mahallebaşı semtini teklif ettiklerini ve şehrin gelişmesi açısından buranın uygun olacağı yönünde bir öneride bulunduklarını hatırlatarak, ancak sonradan yetkililerin gerek kamulaştırma gerekse kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle değiştirildiğini hatırlattı.

Dr.Bekmez, yetkililerin belirlediği araziye Etü kampüs inşaatının yapımına başlandığını hatırlatarak, "Artık geçmişe değil, geleceğe bakmaz lazım. Buraya yaklaşık 72 milyon TL'lik bir yatırım yapıldı. Bu saatten sonra inşaatın durdurulması veya kampüsün başka bir alana kaydırılması hem üniversite hem de şehrimiz açısından önemli ekonomik kayıp olacaktır. Şehrimizin ve üniversitenin en az zararla bu süreci atlatmasını temenni ediyoruz. Mahkeme sürecidevam eden bu olayla ilgili daha fazla bir yorum yapmakta olmaz ama inşallah mahkeme en doğru kararı verir ne üniversite ne de şehrimiz fazla bir zaman ve ekonomik bir kayba uğramaz" dedi.

Dr.Bekmez, ayrıca Etü'nün kuruluşundan bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları da takdirle karşıladıklarını hatırlatarak, yeğeninin de Etü Makine Mühendisliği'ni kazandığını bundan da gurur duyduklarını ifade etti.

Bu arada Etü tarafından söz konusu kampüs yerleşkesine kurulan Türkiye'nin üçüncü Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezinin tüm hazırlıklarının tamamlandığını da hatırlatan Dr. Bekmez, bu merkezin Erzurum'un imajı açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Dr.Bekmez, İleri teknoloji Araştırma Merkezi'nin Erzurum'un tasarım merkezi olması yönünde de önemli bir altyapı oluşturacağını da sözlerine ekledi.

 
YURT-KUR'dan büyük operasyon
 
Erzurum'da trafik affetmedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YURT-KUR'dan büyük operasyon
Taşınıyorlar
Dadaş Çoban'ın Dürüstlüğüne Bakın!
Sarıkamış şehitlerini anmak için 'Topyolu' yürüyüşüne katılan veteriner ...
Oltululardan asil operasyon!
Erzurum'un Oltu ilçesinde çukura düşen sahipsiz at, çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarıldı.
 
Erzurum Protokolü Bayramlaştı
Erzurum protokolü Öğretmenevi'nde bayramlaştı.
Erzurum'da ulaşım ücretsiz
Ramazan Bayramı'nda vatandaşların toplu taşım hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılacağı bildirildi.
Ramazan Bayramı duası
اَلْحَمْدُ ...
 
... Ve eşek sudan geliyor
eşek sırtında 2 kilometrelik mesafeden evlerine su taşıyorlar. İl Genel ...
Selçuk Yula vefat etti
Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Selçuk Yula 53 yaşında hayatını kaybetti
Erzurum'da keşif ekibine yılan saldırdı!
Engerek yılanı bilirkişi ekibine saldırdı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva