Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>GUNDEM
11 Ağustos 2013 Pazar - 12:22

Dadaş Çoban'ın Dürüstlüğüne Bakın!

Sarıkamış şehitlerini anmak için 'Topyolu' yürüyüşüne katılan veteriner hekim Fidan Yüksek'in, Allahu Ekber Dağlarına tırmanırken kaybettiği çanta, haftalar sonra kargodan çıktı.

Dadaş Çoban ın Dürüstlüğüne Bakın!

Sarıkamış şehitlerini anmak için 'Topyolu' yürüyüşüne katılan veteriner hekim Fidan Yüksek'in, Allahu Ekber Dağlarına tırmanırken kaybettiği çanta, haftalar sonra kargodan çıktı. 

Sarıkamış Dayanışma Grubu'nun geçen ay başında Narman'dan Bardız'a düzenlediği 1914 kışında 9'uncu Kolordu'nun yaya geçerek Sarıkamış'a vardığı Topyolu yürüşüyüne Ankara'dan katılan Veteriner Hekim Fidan Yüksek, çantasını kaybetti. Tüm aramalara rağmen çantasını bulamayan Fidan Yüksek, Ankara'ya döndü. Çantayı, Narman- Horasan- Sarıkamış üçgeninde büyükbaş hayvan otlatan çoban 29 yaşındaki Umut Ateş buldu. İçinde cep telefonu ve bazı eşya bulunduğunu gören Ateş, çantanın geçen yıl tanıştığı Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in grubundan bir kadına ait olduğunu tahmin etti. 

Çoban Umut Ateş, bulduğu çantanın sahibini öğrenmek için Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Bingür Sönmez'i aradı. Prof. Dr. Sönmez'den çantanın Fidan Yüksek'e ait olduğunu öğrenen Umut Ateş, adresini aldı ve 31 Temmuz günü çantayı kargo ile Ankara'ya gönderdi. 

'İŞTE ANADOLU İNSANININ DÜRÜSTLÜĞÜ' 

Ankara'da özel bir firmada Veteriner Hekim olarak çalışan Fidan Yüksek, çantasına kavuşunca sevinç ve şaşkınlığı birarada yaşadı. Erzurum'dan başlayan ve Sarıkamış'a kadar devam eden Topyolu yürüyüşünü anlatan Fidan Yüksek şunları söyledi : 

"Vatan evlatlarının çok zor koşullar altında gerçekleştirdiği bir yürüyüşü, biz sembolik olarak ve yaz günü yapmaya çalıştık. Manevi yönden müthiş güzeldi. Yürüyüşe katılanlar hep duygu yüklüydü. Nerede, nasıl oldu hatırlamıyorum. 600 liralık cep telefonumla birlikte bir haftalık yürüyüş sırasında kullanacağım malzemelerin bulunduğu çantamı kaybettim. Aradık ama bulamadık. Ümidimi kesmiştim. Vatan uğruna canlarını kaybetmişler, bir çantanın lafı mı olurdu? Önemli olan benim böylesine kutsal bir etkinliğe katılmamdı. 'Canımız sağ olsun', dedim. Ama telefonla birlikte rehberim de gitmişti. Koca dağda kaybolan çantamın bulunduğunu öğrenince inanamadım. Çoban Umut, bulmakla kalmadı, bir de kargo ile bana ulaştırdı. İşte Anadolu insanın ahlakı ve dürüstlüğünü gösteren örnek bir olay ." 

"BENİM OYUM İLE ÇOBANIN OYU BİR Mİ', DİYENLERE DERS OLSUN' 

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez de çoban Umut Ateş'in davranışını mail grubu 'Gönüllülere' şöyle bir ileti ile duyurdu : 

"1-7 Temmuz arasında 'Sarıkamış Şehitleri'ni bulmak ve anmak için yaptığımız 'Topyolu Yürüşü' sırasında bayan arkadaşlarımızdan birisi çantasını düşürmüştü. Çoban Umut Ateş o koca dağda çantayı bulmuş, beni aradı. Çantanın sahibi Ankara'dan katılan Fidan Yüksek'in adresini istedi. Çoban Umut Ateş dağda sürüsünü arkadaşına emanet edip Horasan'a indi ve emaneti (özel eşya ve bir pahalı telefon) geçen hafta kargo ile gönderdi. Ülkede böyle insanların var olduğunu görmek beni çok mutlu etti. 'Benim oyum ile çobanın oyu bir mi?' diyenlere ders olsun ." 

KAYNAK: DHA(KS)- - Erzurum

 

 
Beynimizin Mucizevi İşleyişi
 
Ozan Arif'te Espriyi Diline Doladı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltululardan asil operasyon!
Erzurum'un Oltu ilçesinde çukura düşen sahipsiz at, çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarıldı.
Erzurum Protokolü Bayramlaştı
Erzurum protokolü Öğretmenevi'nde bayramlaştı.
Erzurum'da ulaşım ücretsiz
Ramazan Bayramı'nda vatandaşların toplu taşım hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılacağı bildirildi.
 
Ramazan Bayramı duası
اَلْحَمْدُ ...
... Ve eşek sudan geliyor
eşek sırtında 2 kilometrelik mesafeden evlerine su taşıyorlar. İl Genel ...
Selçuk Yula vefat etti
Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Selçuk Yula 53 yaşında hayatını kaybetti
 
Erzurum'da keşif ekibine yılan saldırdı!
Engerek yılanı bilirkişi ekibine saldırdı.
Erzurum'da bayram tedbirleri
Halkın huzurlu ve güven içerisinde bir bayram geçirmesi amacıyla bir dizi tedbir alındı.
Ayı TIR'ı fark edemedi
Telef oldu
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva