Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
27 Kasım 2012 Salı - 08:54

Sağlık hizmeti herkesin hakkı

Sağlık hizmetlerinin sadece zengin insanların hakkı olmadığını söyleyen Sağlık Bakanı Akdağ, “Sağlık dünyaya gelmiş bütün insanların hakkıdır."dedi

Sağlık hizmeti herkesin hakkı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Küresel Sağlık Diplomasisi Kursu, Başkent Ankara’da başladı. 26-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenen kursa, 11 ülkeden 50 kursiyer katıldı.
‘DSÖ Küresel Sağlık Diplomasisi Kursu’nun Bilkent Otel’de gerçekleştirilen açılış toplantısına, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Koçak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ve çok sayıda kursiyer katıldı. Sağlık Bakanı Akdağ yaptığı konuşmada, Türkiye’nin hem küresel sağlık sorunlarında hem de bölgesel sağlık sorunlarında önemli bir aktör konumuna geldiğini dile getirdi. Diğer ülkelerle de işbirliği içerisinde olduklarını belirten Bakan Akdağ, “Bu işbirliği bazen başka ülkelere yardım götürmek konusunda, bazen de ortaklaşa iş yürütme anlamında olmuştur” diye konuştu.
AKDAĞ’IN SUNUMU
Sağlık hizmetlerinin sadece zengin insanların hakkı olmadığını söyleyen Akdağ, “Sağlık dünyaya gelmiş bütün insanların hakkıdır. Sağlığa yapılan yatırımlar doğrudan insana yapılan yatırımlardır” şeklinde konuştu.
Uluslararası sistemde inisiyatifin Birleşmiş Milletler ve DSÖ’de olduğunu belirten Bakan Akdağ, herhangi bir ülkede meydana gelen kriz zamanında DSÖ’nün inisiyatiflerini arttırması gerektiğini dile getirerek, “Gazze’ye yapılan saldırılar sonucu o bölgeye yardım götürmek istedik. Fakat yardım götürmek konusunda çok zorlandık. İlaç ve tıbbi malzeme götüremedik. Halbuki sağlık yardımı götürmek konusunda hiçbir ülke engel olmamalıdır. Sadece İsrail için söylemiyorum, bütün ülkeler için bu geçerli olmalıdır” dedi.
SAĞLIK KRİZLERİ DİPLOMASİSİ
Sağlık krizleri diplomasisinin de oluşturulması gerektiğini kaydeden Akdağ, katılımcılara Türkiye’deki sağlık hizmetleri alanında yapılan gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Koçak ise, kursun amacından bahsederek, DSÖ Avrupa Bölge Ofisi’yle birlikte ortak çalışma yaptıklarını söyledi. 5 gün sürecek kursa 11 ülkeden 50 katılımcının katıldığını ifade eden Koçak, “Diplomatlar sağlıkçılardan, sağlıkçılar da diplomasilerden hayati bilgileri öğrenebilecekler” dedi.
Türkiye’nin son yıllarda sağlık hizmetleri anlamında çok ilerlediğini kaydeden Koçak, küresel sağlık hizmeti açısından da ileri seviyelere ulaştıklarını vurgulayarak, Türkiye’nin bu kapasitesini uluslararası boyuta taşımak istediklerini dile getirdi. Türkiye’de yapılan Küresel Sağlık Diplomasisi Kursu’na katılımda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan gibi ülkelerin başta olduğunu söyleyen Koçak, Mısır, Libya, Sudan gibi ülkelerden de katılımın büyük olduğunu ifade etti.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğan da, sağlık hizmetlerinin ve sağlık konusunun küreselleşme sonucu uluslararası duruma geldiğini belirterek, iletişimin artmasıyla pek çok yatırımın da sağlık alanında yapıldığını söyledi. Sağlığın ülkelerin dış politikadaki hedeflerine ulaşmada etkin bir rol oynadığını kaydeden Prof. Dr. Doğan, sağlık diplomasisinin doğru kullanılması ile uluslararası boyutta barışın sağlanmasına yardımcı olacağını bildirdi.

 
Kampüs dehşeti gündemde
 
Ahıska Türklerinin dramı ağlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babasının adını yaşatacak
Şehit Karataş’ın 6,5 aylık olarak dünyaya gelen oğlu, yaşam savaşını kazanarak ...
Bu bir engelli dramı
‘Engelli’ olarak dünyaya gelen genç, 9 ay önce olduğu ameliyatın ardından ...
Oltu'da diyabet taraması
oltu SAğlık Gurup Başkanlığı 40 yaş üzeri vatandaşlarda tokluk kan şekeri, ...
 
Devletle dalga geçiliyor!
Sağlık Bakanı Akdağ'ın gayretleriyle çıkarılan sigara yasağı Akdağ'ın ...
Bunlar örnek çocuklar
Ayakkabı boyacılığı yapan 8. Sınıf öğrencisi Mustafa Şenocak ve Feyzullah ...
Öğrenciler bağış için yarıştı
Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulunda öğrencilerden ve okul yönetiminden kan alındı.
 
Denetimler kaza sayısını düşürdü
Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Yol Kenarı Denetim İstasyonları denetim sonuçlarını açıkladı.
Erzurum'un şekeri düşük çıktı
Erzurum Yakutiye Kent Meydanında Diyabet Haftası münasebetiyle kurulan ...
İMO'dan geçit tepkisi
Üniversite girişinde yer alan kavşakta yeni yapılan üst geçidin işlev ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva