Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
24 Kasım 2012 Cumartesi - 01:31

Bu bir engelli dramı

‘Engelli’ olarak dünyaya gelen genç, 9 ay önce olduğu ameliyatın ardından bir ay önce mucize bir şekilde yürümeye başladı, ama...!

Bu bir engelli dramı

Erzurum’da 16 yıl önce ‘engelli’ olarak dünyaya gelen genç, 9 ay önce olduğu ameliyatın ardından bir ay önce mucize bir şekilde yürümeye başladı. Hareketlerinin hızlanması için özel bir rehabilitasyon merkezinde fizik tedavisine başlanan 16 yaşındaki Abdülmüttalip Altay’ın ‘yürüme sevinci’ merkezdeki uzmanın büyük hatasıyla sona erdi. Tedavi için Altay’a bağdaş kurduran rehabilitasyon uzmanı, gencin ayağına fazla yüklenince sol ayağını kalça kemiğinden kırdı. Abdülmüttalip’in yeniden yürüyebilmesi için şimdi ikinci bir mucize gerekiyor.
Menderes ve Elif Altay çiftinin 5 çocuğundan biri olarak 1996 yılında dünyaya gelen çocukları Abdülmüttalip Altay ‘engelli’ olarak doğdu. 16 yıl boyunca ayaklarındaki problem nedeniyle yürüyemeyen Abdülmüttalip, 7 yıl önce Özel bir Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi görmeye başladı. Doğuştan engelli olan Abdülmüttalip için iki yıl önce bir umut doğdu. Yakutiye Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi’nde tedavi görmeye başlayan Abdülmüttalip’in doktorları, yapılacak birkaç operasyonla engelli gencin yürüyebileceğini söyledi. Ailenin de onayı alınınca Abdülmüttalip kısa aralıklarla iki kez ameliyat masasına yattı. En son geçtiğimiz Şubat ayında ameliyat edilen Abdülmüttalip, uzun süren tedavilerin ardından bir ay önce hayatındaki ‘ilk adım’ı attı. Küçük adımlarla yürüyebilen Abdülmüttalip’in hareketlerini hızlandırabilmesi için bu süreçte 7 yıl boyunca tedavi gördüğü Rehabilitasyon Merkezi’nde ’fizik tedavi’ edilmesine başlandı.
Abdülmüttalip’in tedavisini üstlenen rehabilitasyon uzmanı büyük bir hata yaptı. Bağdaş pozisyonu yaptırıp, ayaklarını daha da açması için zorladığı Abdülmüttalip’in sol bacağı bir anda kalça kemiğinden kırıldı. Ambulansa hastaneye kaldırılan Abdülmüttalip, acil ameliyata alındı ve bacağına platin takıldı. Abdülmüttalip’in yeniden yürüyüp, yürüyemeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.
Hastanede tedavisine devam edilen Abdülmüttalip, rehabilitasyon uzmanı ‘canım yanıyor’ diye uyarmasına rağmen, bağdaş pozisyonunda kendisini zorlayamaya devam ettiğini anlattı. Abdülmüttalip Altay, “Ayağımı zorladıkça acı çekmeye başladı. ‘Hocam çok ağırdı’ dememe rağmen, ayağımı zorlama devam edince bir anda ‘çıt’ diye ses duydum. ‘Ayağıma bir şey oldu’ dedim ama uzman, ‘yok bir şey’ diyerek geçiştirdi. Sonra merkezin sahibi geldi ve ayağımın şiştiğini görünce, ambulans çağırdı. Ayağıma ameliyatla platin takıldı. 16 yıl yürümeyi hayal ettim. Tam hayallerim gerçekleşmişken, başıma böyle bir şey geldi. Yeniden yürümek istiyorum” dedi.
Oğlunun yürümesinin sevincini doyasıya yaşayamadığını söyleyen anne Elif Altay ise “Bir aydır sevincimizden yapmadığımız kalmadı. Kurbanlar kestik, dualar ettik. 16 yıl sonra oğlumun yürümesini ancak bir ay görebildim. Oğlumun ve bizim hayallerimizi yıkan rehabilitasyon merkezi ve uzman hakkında şikayetlerimizi yaptık. Bunun hesabını onlardan soracağız. Biz oğlumuzun acısıyla kıvranırken, merkez yöneticileri gelip bize ‘para verelim, davacı olmayın’ diyebiliyorlar. Biz de hukuken bu insanlara nasıl bir ceza verilmesi gerekiyorsa, o cezayı almalarını istiyoruz. Çünkü bizim canımızı yaktıkları gibi, diğer insanların da canını yakmasınlar” dedi.
Öte yandan olayla ilgili olarak Altay ailesinin yaptığı şikayet üzerine Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma yürütüldüğü ve dosyanın savcılığa gönderilmek üzere olduğu belirlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de idari soruşturma başlatacağı bildirildi.

 
Öğretmenler Gününe aktif kutlama
 
Bölge tarımına bilimsel destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu'da diyabet taraması
oltu SAğlık Gurup Başkanlığı 40 yaş üzeri vatandaşlarda tokluk kan şekeri, ...
Devletle dalga geçiliyor!
Sağlık Bakanı Akdağ'ın gayretleriyle çıkarılan sigara yasağı Akdağ'ın ...
Bunlar örnek çocuklar
Ayakkabı boyacılığı yapan 8. Sınıf öğrencisi Mustafa Şenocak ve Feyzullah ...
 
Öğrenciler bağış için yarıştı
Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulunda öğrencilerden ve okul yönetiminden kan alındı.
Denetimler kaza sayısını düşürdü
Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Yol Kenarı Denetim İstasyonları denetim sonuçlarını açıkladı.
Erzurum'un şekeri düşük çıktı
Erzurum Yakutiye Kent Meydanında Diyabet Haftası münasebetiyle kurulan ...
 
İMO'dan geçit tepkisi
Üniversite girişinde yer alan kavşakta yeni yapılan üst geçidin işlev ...
Ovit beyaz örtüye büründü
İspir ilçesi ile Rize'nin İkizdere ilçesi arasında bulunan 2 bin 640 metre ...
Dağlar beyaza büründü
Erzurum’un dağlarında dün akşam saatlerinde etkili kar yağışı görülürken, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva