Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
30 Kasım 2012 Cuma - 00:48

Milletimizin bizden beklentileri vardır

Başbakan Erdoğan, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Milletimizin bizden beklentileri vardır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle ülkenin refahına, huzuruna kastedenlere, adeta teröre teşvik edenlere, 'silahlanın' çağrısında bulunanlara karşı milletin vekilleri olarak yapmaları gerekenler bulunduğunu belirterek, "Milletimizin de bizden beklentileri vardır" dedi.
Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ile Başbakanlık Merkez Bina'da ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarıyla ilgili olarak, Meclis'teki açılış konuşmasının arkasında olduğunu belirttiğinin hatırlatılması ve 'Bu konuşmasında yasama faaliyetlerine milletvekillerinin, kesin hüküm verilene kadar devam etmesi gerektiğini söylemişti. Aranızda bir fikir ayrılığı mı söz konusu?' sorusunun yöneltilmesi üzerine konuların saptırılmaması gerektiğini ifade etti.
Erdoğan, "Cumhurbaşkanı'nın açıklamasının neyi hedeflediği bellidir. Benim açıklamalarımın da neyi hedeflediği bellidir. Haklarında bir hükmün kesinleşmesiyle ilgili olarak şu anda adı geçen ve milletvekili olduğu söylenen cezaevlerindeki kişiler yargılanmaktadır. Fakat Parlamento çatısı altında olanların ise dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle işledikleri suçlar vardır" dedi.
Bunlarla ilgili fezlekeler düzenlendiğini ve bu fezlekelerin Parlamento'ya geleceğini kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:"Bu fezlekeler Parlamento'ya geldiği zaman dokunulmazlıklarının devamı mı, yoksa kalkması mı, bu kararı Parlamento verecektir. Eğer Parlamento, dokunulmazlıklarının kaldırılması kararını verirse o sanıklar hakkında da bu defa bir yargı süreci başlayacaktır. Türkiye'de milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle ülkenin refahına, huzuruna kastedenlere, adeta teröre teşvik edenlere, 'silahlanın' çağrısında bulunanlara karşı da herhalde milletin vekilleri olarak bizim de yapmamız gerekenler vardır. Milletimizin de bizden beklentileri vardır. Bu konuda biz AK Parti grubu olarak, bu fezlekeler üzerinde çalışmalarımızı yapmak suretiyle kararımızı verip atmamız gereken adımı atarız."
"GAZZE ZİYARETİMİ ŞARTLARIN ELVERDİĞİ İLK ANDA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUM"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'yi en kısa zamanda ziyaret etmeyi arzuladığını belirterek, "Oradaki tabloyu bizzat yerinde görmek istiyorum. Bu benim bir insani görevim" dedi.
Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ile Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, 'Gazze'ye ziyaretiniz merak konusu. Halid Meşal'in 5 Aralık'taki davetine icabet edecek misiniz?' sorusu üzerine bu davetle ilgili bir tarih konuşulmadığını belirterek, "Bu tarihi ben de sizlerden duyuyorum" açıklamasını yaptı.
Gazze'yi ziyaret etme arzusunu daha önce açıkladığını hatırlatan Erdoğan, "Bu arzumu da şartların elverdiği ilk anda gerçekleştirmek istiyorum. Bu konuyla ilgili olarak da kararı verdiğimiz anda bunu açıklar, gider ziyaretimizi de gerçekleştiririz. Oradaki son tabloyu bizzat yerinde görmek istiyorum. Bu benim bir insani, bir kardeşlik görevi olduğunu ifade ederek yapmam gerekendir. Bu konuda arkadaşlarım da çalışmalarını yapıyorlar. Temenni ederim ki en kısa zamanda bunu gerçekleştirelim ve kendilerine yapmamız gereken yardımlar nelerse, katkılar nelerse bu katkıları da verelim" diye konuştu.
SİLAHLI KUVVETLERİMİZE MENSUP ARKADAŞLARIMIZLA ŞU ANDA BÖLGEDEKİ YERLERİ GEZİYOR VE İNCELİYORLAR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın Türkiye’nin savunma amaçlı olarak Suriye sınırına yerleştirmek istediği Patriot füzeleriyle ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin, “Yetkili makamlarımız, Dışişlerimiz kendileriyle irtibat kurmak suretiyle bunu soracaktır. Alınacak cevabı da ben peşinen biliyorum, ‘Kendi görüşüdür, bizim resmi görüşümüz değildir’ diyeceklerdir” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından Başbakanlık Merkez Bina’da ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, 'Patriot füze sisteminin yer tespiti için Türkiye'ye gelen NATO heyetine' ilişkin, “NATO 43 kişilik bir heyeti ülkemize göndermiştir ve silahlı kuvvetlerimize mensup arkadaşlarımızla şu anda bölgedeki yerleri geziyor ve inceliyorlar. Birçok yeri gezip gördükten sonra nihai kararlarını verdikten, bizim makamlarımız tarafından incelendikten sonra sonuç neyse onun kararı alınacaktır” diye konuştu.
Bir gazetecinin, ‘İran’ın Türkiye’nin savunma amaçlı olarak Suriye sınırına yerleştirmek istediği Patriot füzelerine ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine Erdoğan, “Buna benzer açıklamaları, bundan önce yine ‘İran’dan bazı kişiler zaman zaman yaptılar, yapıyorlar. Biz, bunu İranlı yetkililere söylediğimizde bize verdikleri cevap hep şu olmuştur: ‘Bu resmi görüş değildir, o kişinin kendi görüşüdür’. Bunu bir kez değil, iki kez değil, hep yaptılar. Şimdi, burada da yine kendilerine zaten yetkili makamlarımız, Dışişlerimiz kendileriyle irtibat kurmak suretiyle bunu soracaktır. Alınacak cevabı da ben peşinen biliyorum, ‘Kendi görüşüdür, bizim resmi görüşümüz değildir’ diyeceklerdir. Siz, hükümetinize, devletinize inanın. Hükümetiniz, devletiniz eğer bir konuda bir karar verecekse bu kararı verirken nereye danışarak, kimlere danışarak bu kararı vereceğini çok iyi bilir. Adımını da ondan sonra atar ve bu adımı attıktan sonra da milletten almış olduğu vekaletle bunu sürdürür. Bizim başka yerden vekalet alma gibi bir derdimiz yoktur” ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN-MBAYE ORTAK BASIN TOPLANTISI  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Somali'de olduğu gibi bütün Afrika kıtasında, krizlerin doğurduğu yaraların sarılmasına katkı sağlayacağını belirterek, "Göreve geldiğimizde, 10 yıl önce Afrika'da 12 büyükelçiliğimiz vardı, bugün ise büyükelçilik sayımız 34'e ulaşmış vaziyette. Hedefimiz, amacımız Afrika genelinde bütün ülkelerde büyükelçiliklerimizi açabilmektir" dedi.
Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısı öncesinde ise TRT ile Senegal devlet televizyonu arasında işbirliği protokolü imzalandı. Yine iki ülke arasındaki diplomatik pasaport amirlerinin karşılıklı olarak vizeden muaf tutulmasını sağlayan anlaşma imzalandı.
Anlaşmaların imzalanmasının ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, konuk Başbakanı kendisinin Türkiye'ye davet ettiğini belirterek, "Sayın Başbakan'ın göreve başladığı Mart ayından sonra ilk yurt dışı ziyaretini ülkemize yapmış olması sebebiyle de şahsım ve ülkem adına kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu da Sayın Başbakan'ın Türkiye'ye ve milletimize bakışını göstermesi bakımından önem arz ediyor" diye konuştu. Senegal ile Türkiye'nin köklü tarihi ilişkileri bulunduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bağımsızlığını takiben Senegal'e büyükelçilik açan ilk ülkelerden biri Türkiye olmuştur" diye konuştu.
Ziyaretin ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin kuruluşunun 50'nci yıl dönümüne rastladığını belirten Erdoğan, "Senegal devlet geleneği, kültürel mirası ve demokratik değerleriyle örnek bir ülkedir. 2012 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin başarısı Senegal'in demokratik olgunluğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.
Görüşmelerin son derece verimli geçtiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, görüşmelerde ayrıca uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:"Türkiye, Afrika'da barış ve istikrarın sağlanmasına, ortak menfaatler temelinde kıtanın refahına katkıda bulunmaya ve ihtiyaç duyulduğunda da insani krizlerin doğurduğu yaraların sarılmasına, Somali'de gösterdiği üzere destek vermeye devam edecektir. Bildiğiniz gibi göreve geldiğimizde, 10 yıl önce Afrika'da 12 büyükelçiliğimiz vardı, bugün ise büyükelçilik sayımız 34'e ulaşmış vaziyette. Hedefimiz, amacımız Afrika genelinde bütün ülkelerde büyükelçiliklerimizi açabilmektir."
"OCAK AYINDA SENEGAL'E GİTMEM SÖZ KONUSU"
Başbakan Erdoğan, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin aslında gereken potansiyeli yansıtmadığını belirterek, yarın yapılacak olan iş adamları ile ilgili toplantının bir sıçramaya vesile olacağına inandığını söyledi. "Ocak ayında benim geniş bir heyetle yine aynı şekilde Senegal'e gitmem söz konusu" diyen Başbakan Erdoğan, "Bu Senegal ziyaretiyle de karşılıklı olarak bu gidiş gelişler, aramızdaki bu süreci hızlandıracak ve atacağımız adımları da inanıyorum ki çok daha güçlü kılacaktır" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca ileriki dönemlerde de iki ülke arasında farklı alanlarda da anlaşmalar yapılacağını kaydetti.

"İLK ZİYARET EDECEĞİM ÜLKENİN TÜRKİYE OLMASINI İSTEDİM"
Basın toplantısında konuşan Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ise, "Bizi taşıyan uçak İstanbul'a konduğu andan itibaren bize gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etmek istiyorum" diyerek sözlerine başladı. Kendisinin genç bir Başbakan olduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın kendisinden daha uzun süredir başbakanlık yaptığını söyleyen Mbaye, "Ben ilk ziyaretimde beni ağırlayacak ülkenin Türkiye olmasını istedim. Çünkü burada sembolün de ötesinde, bu kararın altında kesin inanç yatıyor" dedi.Senegal'deki Türk yatırımcıların sayısının artabileceğine inandığını söyleyen konuk Başbakan, "Ekonomik ilişkilerin de, yatırım ilişkilerinin de hızla artacağına ilişkin yeterince işaret olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
"DEVLET OLARAK SADECE SAVUNMA SANAYİ AĞIRLIKLI YATIRIMLARA GİRDİK"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmaların ardından ise gazetecilerin sorularını cevapladı. Senegalli bir gazetecinin, "Siz teknoloji alanında Senegal'e yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
"Öncelikle tabii şunu çok açık net ifade etmem gerekir; eğer bir ülkenin doğal kaynaklar itibariyle petrolü ve nakde dönüşebilecek madenleri yoksa, o ülkenin yapması gereken en önemli iş, bir defa genç, dinamik bilgiyle mücehhez bir insan potansiyeliyle teknolojik yatırımlara yönelmesidir. Ve Türkiye olarak bizim petrol kuyularımız yok. Ve biz de son 10 yıl içerisinde çok ciddi teknoloji yatırımlara devlet olarak değil, savunma sanayi dışında özel sektörü teşvik ederek bu alanlara yöneldik. Devlet olarak sadece savunma sanayi ağırlıklı olarak yatırımlara girdik. Burada tabii bağımsızlık mücadelesinde sizi dışa bağımlılıktan kurtaracak olan en önemli adım savunma sanayine yönelik atılımlardı. Bu adımlarımızı attık, atmaya da devam ediyoruz. Yarın sizlerin İstanbul'da yapacağı görüşmeler ve benim Senegal'e yapacağım ziyarette getireceğim iş adamı heyetleriyle burada Senegalli iş adamlarıyla Türk iş adamlarının müşterek yapabileceği teknolojik yatırımlar olacağı gibi, Türkiye'den Senegal'i incelemek suretiyle, orada teknolojik yatırıma girebilecek iş adamları da çıkabilir. Tabii onlardan kimler hangi alanlarda bilişim teknolojisinde mi, yoksa diğer alanlarda mı bu tür adımlar atılabilir, bunu şimdi benim söylemem mümkün değil. Çünkü bu konuda iş adamlarının incelemeleri, bakış açıları çok daha farklı olacaktır. Ama biz onları yüreklendiririz, biz onları teşvik ederiz ve biz onların arkasında durduğumuzu kendilerine ifade ederiz. Çünkü Senegal'de böyle bir sıçramanın olması bizim için de ayrıca mutluluk sebebi olur diye düşünüyorum."
Başbakan Erdoğan'ın ardından konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Senegal Başbakanı Mbaye ise, "İyi bir teknoloji transferi olması için bu teknolojiyi almaya hazır olan genç beyinlerin hazır olması lazım. Bu da eğitime yapılan yatırımla olur" dedi.
Basın toplantısının ardından her iki ülke Başbakanı, gazetecilere poz verdi. İki lider daha sonra akşam yemeği için Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.

 
Nurmemmet Avrasya’yı anlattı
 
Matematik Olimpiyatında Aziziye damgası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AK DADAŞ 30 Kasım 2012 Cuma 20:33

Baş koydu Türkiye'nin yoluna Başbakan! Seni seviyoruz güzel insan

Yorumu oyla      0      0  
Adıgüzel 30 Kasım 2012 Cuma 13:29

Bu ülkenin yüzde 60'ı seni anladı seninle beraber. Kalan yüzde 40'da seni mutlaka ama mutlaka anlayacak Başbakanım.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zirve aralık ayına ertelendi
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Erzurum'da yapılacak Türkiye-Azerbaycan-İran ...
Kabri nur, ruhu şad olsun
Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit öğretmene vefa
Şehit Öğretmen Ersoy Yorulmaz’ın ismi Öğretmenler Günü’nde ölümsüzleştirildi
 
Yazgan Hocayı kaybettik...
İlim ve kültür dünyasının önemli isimlerinden Türk Dünyası Vakfı Başkanı ...
Akdağ'a 10'uncu yıl tebriği
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun AK Parti’li üyeleri 10 yıldır kesintisiz ...
Sağlıkta Avrupa'nın önündeyiz
Bakan Akdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na ‘Türkiye Sağlıkta Dönüşüm ...
 
Görmez'den birlik mesajı
Görmez, Hz. Hüseyin’in hayat hikâyesinin, kendi başına yetkin, rağbet ...
Erdoğan'dan Gazze tepkisi
Başbakan Erdoğan, “İsrail üç tane ölüsüyle dünyayı ayağa kaldırıyor. Avrupa ...
'Eğitimde fırsat eşitliği dönemi'
Dinçer, uygulanan projeler ile artık Türkiye’de erkek çocuklar kadar kız ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva