Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
Milli coşku doruğa çıkacak
Milli coşku doruğa çıkacak
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
HABERLER>TÜRKÄ°YE
19 Kasım 2012 Pazartesi - 00:39

Erdoğan'dan Gazze tepkisi

Başbakan Erdoğan, “İsrail üç tane ölüsüyle dünyayı ayağa kaldırıyor. Avrupa Birliği bunu bir savunma hakkı olarak ifade ediyor” dedi.

Erdoğan dan Gazze tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinin demokratik bir yöntem olmadığını belirterek, “Biz hükümet olarak asla cezaevlerinde bu yöntemle kimsenin ölmesine fırsat vermeyiz” dedi. İsrail’in Gazze operasyonunu da değerlendiren Erdoğan, “İsrail üç tane ölüsüyle dünyayı ayağa kaldırıyor. Avrupa Birliği bunu bir savunma hakkı olarak ifade ediyor” dedi.
Başbakan Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Kahire’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ile ilgili olarak, “Bu bir şantaj, bir ajitasyon değil de nedir. Hükümet sözcümüz her an biteceğine yönelik ifadeler kullanmıştır, doğrudur. Bizim derdimiz insanların açlık grevi yapmak suretiyle ölmesine çanak tutmak değildir. Bizim derdimiz de şüphesiz cezaevi ortamlarını en güzel şartlara getirmek suretiyle oradaki tutukluluk süresini yerine getirmelerini sağlamaktır. Dikkat edilirse bu açlık grevlerinde bunlara yönelik bir şey söz konusu değildir. Avrupa Parlamentosu’ndan yapılan açıklamayı duydunuz. Demokrasilerde bu yöntemlerle hak elde edilmez. Şu anda bunları açlık grevine sevk eden siyasi parti parlamentoda. Bu siyasi parti bu tür talepleri burada versin. Onlara ‘aç kalmak suretiyle ölün’ demek suretiyle değil. Bu yöntemi doğru bulmadığımız gibi açlık grevine gitme yolunun yanlış olduğunu sürekli anlatıyoruz. Temenni ederim ki bu yanlış yoldan bir an önce dönülür ve bu yanlış yöntem çürümüş olur. Biz hükümet olarak asla cezaevlerinde bu yöntemle kimsenin ölmesine fırsat vermeyiz. Böyle bir zemin hazırlamayız. Bunun için Sağlık Bakanlığı mensubu arkadaşlarımız gerekli ihtimamı göstermektedirler. Uluslararası hukuk içerisinde gereğini yapmaktadırlar. Mahkum veya tutukluların kendilerine sağlık yönünde müdahale edilmemesi hususunda bile arkadaşlarımız gerekli ihtimamı gösterip, tedavisi ile ilgilenmektedirler” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, İsrail’in Gazze operasyonu ve Obama ile yaptığı telefon görüşmesinin sorulması üzerine ise şunları söyledi:
“Dün yoğun bir trafiğimiz oldu. Gerek Sayın Obama, gerek Sayın Putin, gerek Sayın Halit Meşal, gerek Sayın Mursi ile görüşmem oldu. Bu görüşmeler sırasında Sayın Obama ile yaptığımız görüşmede bizim gerek Hamas, gerek Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşmek suretiyle işin bu yanında bir ateşkesi sağlamak için çalıştığımızı söyledik. Sayın Obama’dan da ‘Siz de İsrail tarafında ateşkesi eş zamanlı olara sağlamak için girişime başlayın’ dedik. Aynı talebi Sayın Putin’e de ilettim. Eğer süratle bir çalışma içine girer de 24 saatte bu işi çözersek, çünkü rakam her an devamlı büyüyor. Şu anda 40’a yakın Gazze tarafında maalesef ölüm vakası var. Bunların içerisinde çoğu çocuk ve kadın. İsrail üç tane ölüsüyle dünyayı ayağa kaldırıyor. Avrupa Birliği (AB) bunu bir savunma hakkı olarak ifade ediyor. Aslında ateşkesi bozan İsrail. Ateşkesi bozuyor ve bombalamaya başlıyor. Ondan sonra karşı atım yapılınca da suçlu olarak Filistin ve Gazze ortaya atılıyor. Bu çok yanlış bir yaklaşım tarzı. İsrail’in her zaman oyunudur bu. Gazze ve Hamas şunu söylüyor; ‘Bu işin garantörü kim olacak. Amerika gerçekten garanti veriyorsa biz hemen her şeyi durdurmaya hazırız’ diyorlar. Aynı şeyi İsrail tarafından Sayın Obama bu görüşmeleri yaptıysa, ki bugün tekrar görüşeceğiz. Bugün Mısır görüşmelerinde sonra tekrar kendileri ile görüşürüz, inşallah bu ateşkesi bir an önce sağlamış oluruz. İsrail geçtiğimiz seçimler öncesinde de aynı şeyleri yaptı. O zaman bin 500 Gazzeli öldürülmüştü. Hemen arkasından seçim vardı. Şimdi de iki ay sonra seçim var. Seçim öncesinde bu olayların patlak vermesi göz ardı edilecek bir durum değil.”

 
Mektupla görev istediler
 
Görmez'den birlik mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Eğitimde fırsat eşitliği dönemi'
Dinçer, uygulanan projeler ile artık Türkiye’de erkek çocuklar kadar kız ...
Görmez'den Muharrem ayı mesajı
Görmez, 15 Kasım 2012 Perşembe günü idrak edilecek olan hicretin yıldönümü ...
Siirt Pervari'de helikopter düştü.. Vali
Kara haber 10 Kasım anma törenleri gerçekleştirilirken geldi. Siirt Pervari'de ...
 
Neden olmasın!
Azerbaycan Milli Diriliş Hareketi Partisi Genel Başkanı, Milletvekili ...
İhbar edildi!
Ermenilere ait bir uçak, bu sabah Erzurum Havalimanına mecburi iniş yapmak ...
Akdağ'dan tepki
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Uludere’de teröristlerin hastaneye gitmek isteyen ...
 
Başbakan Ulusa Seslendi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimlik siyaseti yapmadıklarını, hizmet siyaseti yaptıklarını belirtti
Başbakan'dan sert tepki
BDP’lilerin kendi çocuklarının kolejlerde okuduğunu belirten Erdoğan, ...
ERGİAD'tan 2.OSB yaklaşımı
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği Gıda Tarım ve Hayvancılık komitesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva