Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘Refah için ses vereceğiz, susmayacağız’
‘Refah için ses vereceğiz, susmayacağız’
Alcan:  Mobbing milli bir meseledir
Alcan: Mobbing milli bir meseledir
Yırtar: ‘Erzurum’da suç oranında azalma var’
Yırtar: ‘Erzurum’da suç oranında azalma var’
3 ilde dolandırıcılık operasyonu
3 ilde dolandırıcılık operasyonu
Erzurum – Erzincan yolunda kaza: 1 yaralı
Erzurum – Erzincan yolunda kaza: 1 yaralı
HABERLER>TÜRKÄ°YE
30 Ekim 2012 Salı - 07:46

ERGİAD'tan 2.OSB yaklaşımı

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği Gıda Tarım ve Hayvancılık komitesi tarafından yapılan istişare toplantısında Organize Sanayi Bölgeleri ele alındı

ERGİAD tan 2.OSB yaklaşımı

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği Gıda Tarım ve Hayvancılık komitesi tarafından yapılan istişare toplantısında Organize Sanayi Bölgeleri ele alındı.
 Toplantıda söz alan ERGİAD basın ve yayın temsilcisi Sinan Köseoğlu, “Yeni teşvik yasasının yayınlaması ile birlikte çıkardığımız ERGİAD dergimizin 2.sayısında “Erzurum’u teşvik yasasına teşvik etmeliyiz” diye kapak konusu yaptık.Ancak 6 ay geçmesine rağmen ilimizde maalesef böyle bir hava oluşturamadık.”dedi.
Teşvik yasasında yararlanmak, Erzurum’da yatırım yapmak isteyen Erzurum dışından gelen yatırımcıların 1.OSB’nin doluluğundan 2.OSB’nin de alt yapı çalışmalarının henüz bitmediğinden dolayı çevre illerin OSB’lerinde yatırımlarını yapıp üretime başladıklarını vurgulayan Köseoğlu, “Gerek Erzurum da yatırım yapmak isteyen kendi yatırımcılarımız gerekse dışarıdan gelip Erzurum’a yatırım yapmak isteyen diğer yatırımcılarımız çok acele 2.OSB’nin yatırım yapılabilir hale getirilmesini bekliyor.Çünkü teşvik yasasının süresi 2013 yılının sonunda bitiyor.Bunu başaramazsak dışarıdan ilimize yatırım yapacak işadamlarımızı kaybetmemizin yanı sıra daha da önemlisi kendi yatırımcılarımızın da çevre illerde bulunan OSB’lere yatırımlarını yapacaklardır” şeklinde konuştu.
 KÖSEOĞLU, İL EKONOMİSİNİ TANIMLADI
2.OSB alt yapı çalışmalarının süratle tamamlanıp yatırımcılara açılmasının Erzurum için çok önemli olduğunu söyleyen ERGİAD basın ve yayın temsilcisi Sinan Köseoğlu, “ yatırımcı işadamlarımızın kendi memleketleri yerine başka illerde yatırım yapma mecburiyetinde bırakılmamaları lazım, yetkililerin bu konuda ellerini çabuk tutmalarını istiyoruz. Yatırımcıların yatırımları ilimize yapmaları için süreci hızlandırmalıyız.Çünkü yatırımcılar çok hızlı karar veriyorlar” dedi.
 Erzurum ekonomisinin canlılık kazanmasının ancak üretim ve istihdamla mümkün olacağına da değinen KÖSEOĞLU,”Üretim ve istihdamın önündeki engellerin kalkmasını Erzurum ekonomisinin canlanmasını istiyoruz. ” diye konuştu.
 2’İNCİ OSB 2013 AĞUSTOS AYINDA AÇILACAK
ERGİAD Tarım Gıda ve Hayvancılık komitesi istişare toplantısına katılan Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın yatırımcının beklediği 2.OSB’nin alt yapı çalışmaları ile ilgili brifing verdi.
 Aydın şehir merkezine 5 km uzaklıkta Pasinler yolu üzerinde 216 hektarlık bir alana sahip olan 2.OSB’nin alt yapı proje İhalesinin 12 ocak 2012’de tamamlandığını, bölgenin yatırıma hazır hale getirilme aşamasında bulunduğunu kaydetti. Bölge alt yapı ihalesinin 2013 yılının ilk aylarında tamamlanmasının hedeflendiğini bildiren Aydın, “Kasım ayında dosyayı bakanlığa gönderiyoruz. Aralık Ayı gibi incelemesi bitecek olan dosya onaylandıktan sonra, kış şartları nedeniyle alt yapı ihalesinin ocak-şubat aylarında yapılması planlanıyor.2013 yılı Ağustos-Eylül ayında yatırımcıya tahsis etmeyi hedefliyoruz” dedi. Aydın, ayrıca Erzurum Teknik Üniversitesinin de 2.OSB’de Etüt Eğitim Binasını faaliyete geçirebileceğinin müjdesini verdi. (ERGİAD.ORG.TR)

 
Büyükşehir puan deplasmanında
 
Kurbanın kanı dışarı, eti içeri...!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ:‘Gerginliği doğru bulmam’
Akdağ, 29 Ekim Pazartesi günü kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı için ...
Başbakan Van'daydı
Erdoğan, yaşanan deprem sonrası kardeşlik hukuku gereği Van’ı hiçbir zaman ...
Bayram Perşembe mi, Cuma mı?...
Görmez, “Elini alnına koyarak dağlarda, tepelerde hilal arayarak, takvim ...
 
'Sorunları kardeşlik ruhuyla aşacağız'
Erdoğan, ''Terör başta olmak üzere kronik sorunları kardeşlik ruhuyla ...
ATAÜNİ Dünya 2000'ler liginde
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde URAP laboratuarı tarafından hazırlanan ...
Akdağ'dan yeni bir ilk..
Sağlıkta dönüşüm reformuyla dünya gündemine giren Sağlık Bakanı Akdağ, ...
 
Diyanet'ten Arafat'ta temizlik atağı
Diyanet İşleri Başkanlığı, Arafat vakfesi sonrasında meydana gelen çevre ...
Türk Dünyasının nabzı Trabzon'da atıyor
Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan ...
Görmez’den önemli açıklamalar..
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, islamofobi başta olmak üzere gündemdeki ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva