Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Palandöken beyaza büründü
Palandöken beyaza büründü
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
6 Ekim 2011 Perşembe - 11:10

MHP'li Vekil'den vatandaşa fırça

Tortum'Daki HES yatırımlarıyla ilgili vatandaşın artan tepkisini partileri lehine çevirmeye çalışan Milletvekillerine sitem eden vatandaşa fırça geldi

MHP li Vekil den vatandaşa fırça

SONER İSTANBULLU (İHA) - Erzurum'un Tortum ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santrali inşaatına karşı çıkan yöre halkına siyasilerin desteği sürüyor. CHP'li milletvekillerinin ardından bugün de MHP'li milletvekilleri HES'E karşı çıkan yöre halkına destek verdi. Belde halkı milletvekillerini destek vermekte gecikmekle suçlayınca partililerle ilginç bir tartışma yaşandı.
Tokat Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ve Elazığ Milletvekili Enver Erdem Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesine gelerek çalışmaları yerinde gördüler. Bir takım gezi ve incelemelerde bulunan MHP milletvekilleri girdikleri bir köy kahvehanesinde belde halkının sıkıntılarını dinledi. Belde sakinleri HES projesinin gerçekleştirilmesi halinde su ve topraklarından olacaklarını dile getirirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru ise buna izin vermeyeceklerini dile getirdi. Uzun bir süre belde sakinleri ile sohbet edip dertlerini dinleyen Doğru, gösterilen direnişin haklı bir direniş olduğunu söyleyerek, "Buradaki halkın geçim kaynağı su ve topraktır hiç kimsenin bu hayati ihtiyaçları ellerinden alamaz biz milliyetçi hareket partisi olarak buna izin vermeyeceğiz yöre halkının haklı mücadelesinin her zaman yanındayız" dedi.
TORTUM'DAN BAŞBAKAN'A MEKTUP
Mecliste bu konu ile ilgili görüşmeler yapacaklarını ve bu konunun Türkiye'nin gündemine taşınacağını belirten Doğru, konuşması sırasında kendisine uzatılan bir zarfı alarak ne olduğunu sordu, mektubu uzatan belde sakinlerinden Muhammer Durmaz mektubu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yazdığını söyleyerek, "Başbakan artık sesimizi duysun" dedi.
Mektupta yöre halkının sıkıntılarını kağıda döktüğünü kaydeden Muhammer Durmaz, HES projesinin uygulanmasını istemediklerini başbakana el yazısı ile iletmek istediğini belirtti.
"VEKİLE HESAP SORULMAZ"
Konuşmalarının ardından yöre halkı ile birlikte köyde kısa bir gezinti yapan MHP milletvekilleri, önlerine çıkan Nurettin Uzun'un "Destek için neden geç kaldınız" tepkisine partililer müdahale edince partililer ve Nurettin Uzun arasında ilginç diyaloglar oluştu. Nurettin Uzun, "MHP'nin Erzurum milletvekili var neden bu güne kadar MHP'den kimse bize destek çıkmadı" diyerek tepki gösterdi. Tepkiye ilk karşılık veren ise Erzurum milletvekili Oktay Öztürk oldu Öztürk, "Biz seçim zamanı geldik siz bizi geri çevirdiniz deyince tepkili vatandaş şimdi seni seçtik sahip çıkacaksın" dedi.
Bu diyalog üzerine partililer kendilerine hakim olamadı. Tepkili vatandaşa "Vekilden Hesap sorulmaz" diye karşı çıkan partilileri yine MHP İl Başkanı Zekai Kaya sakinleştirdi.

 
Araç Tortum Gölü'ne uçtu, sürücü kayıp
 
Vatandaş MHP'ye kızgın!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
caykaralı 7 Ekim 2011 Cuma 09:36

tortumdaki zülmü yapanda belli destekliyende yardima giden mhp lileri provo edip suclu göstermeye calişmak acizliktir iktidar vekillerıne susup oktay beyi suclu göstermeye calişan taklacıkar biz mhp olarak tek oy cıkmasada elimizden ne geliyorsa variz tersini soyliyen arkadaşlar haklısınız kızmi ş olabilırsiniz ama biz bize yakişanı söylıyelım gönuldaşlarım benim

Yorumu oyla      2      1  
11eylul 6 Ekim 2011 Perşembe 16:22

bu derede yaşıyan köylüler ne olduda taş adan kadın oldu iktıdar oylarını aldıya niye zülüm yapıyo benım zihniyetıme oy istemıyom hele sizin gibi yobazlardan saldırıp hakaret edıp küçülmeyın çözüm blması içi oy verdıklerınıuze serdenıçte bulununu ben balkonba cıkıp cayımı içip keyfime bakıyom palandökene gelinçe kim ne götürüyor akıl buluğ olan görüyo sizi gidi sizi::hadi ordan hadi gulu gulu dansını bırakın[[]]]]]]

Yorumu oyla      2      1  
Yusuf nuraydın 6 Ekim 2011 Perşembe 14:09

Ne taktiği 1 eylül denen Türkçe cahili milliyetçi. İşte siz busunuz köylülere oh çekiyormuş. İşiniz bu sizin milletin sıkıntısına oh çekmek. Niye oy vermediler diye. Senin kafana mı oy verecekti bu millet. Seni ve senin anlayışını bu millet tanıyor. Tek kelimeyle CAHİL!

Yorumu oyla      3      1  
Osmanlı Torunu 6 Ekim 2011 Perşembe 14:07

Gardaşım bu adamlara allah uyuz vere dırnak vermliye, bir defa iktidar ettik gördük. Hele belediyelerde. Yenişehirde satılmadık bina arası bırakmadılar. Gelen bütün paralar çarçur edildi. Bu Oktay bey daha önce memlekete ne hizmet ettiki şimdi yapsın. Onların işi gücü millete fırça atmak, olmayan güçleriyle millete kabadayılık taslamak. Hikaye bunların işi hikaye. Tortumlularda iyi etmişler. Milyon tane oyum olsa biri bunlara olmaz.

Yorumu oyla      3      1  
11eylul 6 Ekim 2011 Perşembe 13:46

helal sıze yıne aynı takaik sayın vekil kimi azarlamiş yalan cılar sızı acız kalmayın soruları ve hes konusundakı tutumunuzu suskun vekıllerınız cevaplasın taklacılar ben şahsen oyların tumunu akepe ye veren köylulere oh cekıyom bırakın bu mıllet kendı uyansın gıt ankaraya işıne bak senı bız tortumlu ıcın secmedık onlarda kımı sectıyse gıtsın onun yanına

Yorumu oyla      1      1  
baki umut 6 Ekim 2011 Perşembe 12:39

Bu HES olayının çözümlenmesi lazım. Sayın Başbakan bu iyşe el atmalı. Vekiller olayı başakana aktarsalar bence olay çözülür.

Yorumu oyla      2      0  
saffet uğurlugil 6 Ekim 2011 Perşembe 12:39

Oktay bey bilemedik ki oylarımızı toptan sana vereydik. Bu seaferde Allah blilir her adımda millete hakaret ederdiz.

Yorumu oyla      4      0  
zakir 6 Ekim 2011 Perşembe 12:38

Bu milletvekilini bu tutumundan dolayı kınıyorum.

Yorumu oyla      4      0  
yaman adam 6 Ekim 2011 Perşembe 12:37

Helal olsun adama, erzurumlu bile olma gel memlekete vekil ol hemde fırçan8ı at. Helal valla ne diyim.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti yüzde elliyi böyle aldı
AK Parti, 12 Haziran'daki yüzde 50'lik seçim başarısını mercek altına aldı
Bugün seçim olsa?
12 Haziran seçimlerinin üzerinden yaklaşık 4 ay geçti. Peki bugün yeniden ...
Bakan Yazıcı Erzurum'da
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin terör belasından kurtulduktan ...
 
Arınç, Erzurum'u öve öve bitiremedi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonunu ...
AK Parti'de HES istifası
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Belde Belediye Başkanı ile belde ...
En etkili isimleri listesinde 11'inci
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de yayımlanan New Statesman dergisinin ...
 
AK Parti uyardı!
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, ...
Bugün seçim olsa
SDE’nin Siyasi Durum Araştırması, 12 Haziran seçimlerinden bu yana geçen ...
Yılmaz'dan Mahallebaşı'na çıkarma
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Mahallebaşı’nda halkın sorunlarını ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva