Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETÜ ve MEM’den Bilim Kültürü protokolü
ETÜ ve MEM’den Bilim Kültürü protokolü
Petrol arama ve üretiminde rekor seviye
Petrol arama ve üretiminde rekor seviye
Yumaklı’dan yeni destekleme modeli açıklaması
Yumaklı’dan yeni destekleme modeli açıklaması
Erdoğan Millete seslendi
Erdoğan Millete seslendi
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
HABERLER>SÄ°YASET
30 Eylül 2011 Cuma - 10:01

Arınç, Erzurum'u öve öve bitiremedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonunu ziyaret etti. Arınç Erzurum'u Erzurumluyu öve öve bitiremedi.

Arınç, Erzurum u öve öve bitiremedi

Arınç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti olarak 9 yılda ülkeye büyük hizmetlerde bulunduklarını ifade ederek, hizmetlerin millet tarafından kabul gördüğünü, bundan dolayı kendilerine oy verildiğini söyledi.
Bu dönemde Erzurum'a da çok büyük hizmetler yapıldığını anlatan Arınç, şöyle konuştu:
"Bugün Türkiye'de herkesin memnuniyet duyduğu sağlık hizmetlerini, 9 yıldır Sağlık Bakanlığı yapan hemşehriniz başardı. Bu doktor, Prof Dr. Recep Akdağ. Yaşım biraz ilerledi. Ben Recep Akdağ'ın babasıyla siyaset yaptım. O 1973'te Erzurum'dan milletvekili olmuştu, çok iyi tanışır, görüşürdük. Recep Bey der ki
'babam sizden o kadar çok bahseder ki ben siyasete sizi duyarak ısındım.' İnşallah latife ediyordur..."
-"Terör insanlık suçu"-
Arınç, terörün Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Terör başımızın derdi, hepimizi üzüyor. Kan akıtıyorlar. Çocuklar, kadınlar, asker, polis, bunların hedefi oldu. Aslında bütün vatandaşlarımız terörün hedefi. Çünkü, terörün tek arzusu kan dökmek. İnsanlık suçu. 'Kimdir, nedir, kaç yaşındadır' bakmıyorlar. Mayın patlatıyorlar, çarşı ortasında bomba patlatıyorlar. Hamile kadınlar gidiyor, esnaf gidiyor, günahsız oradan geçen bir kişinin hayatına mal oluyorlar. Terörle mücadele ediyoruz, edeceğiz, daha güçlü bir şekilde bunun sonu mutlaka gelecek. Biraz daha sabır, Allah memleketimizi, milletimizi bu beladan bu musibetlerden, şerden korusun. Emellerine ulaşamasınlar. Allah o bozgunculara fırsat vermesin. Duamızı yapalım, ama duamızla birlikte işimizi de yapalım. En güzel teknik donanımlarla, en iyi yetişmiş askerimizle, polisimizle, istihbaratımızla bundan sonra terörle eskisinden daha güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz. Vatan, millet düşmanlarını inşallah kıpırdayamaz hale getireceğiz."
Erzurum'un yapısı itibarıyla içinde terörist barındırmadığını vurgulayan Arınç, "Bazı bölgeler müstesna, küçük olmak üzere bugüne kadar hamdolsun terör Erzurum'a giremedi, Erzurum'u üzemedi, Erzurum'da hayat hakkı bulamadı. Bu Erzurumlunun imanına, Kuranına, vatanına bayrağına sahip çıktığı içindir" diye konuştu.
-Ulaşım sorunları-
Bursa'nın ulaşım sorununu, kente geldiği ilk günden beri dile getirdiğine de değinen Arınç, şunları kaydetti:
"Maalesef bizim bulunduğumuz yer İstanbul'a hava yoluyla ulaşım açısından müsait değil. Uçağın kalkıp indiğine değmiyor. Ankara ile bağlantımız var, o da küçük uçaklarla. Ama direkt Erzurum ile Muş ileTrabzon ile veya Samsun ile şu anda bağlantımız yok. Yurtdışından var, o da Almanya ile. Biz, 'havaalanın yeri iyi mi seçildi, kötü mü seçildi?' o tarafını kapatalım. Şu anda 45 dakikalık uzaklıkta bir havaalanımız var. Ben gelir gelmez 3 milyonluk Bursa'nın özellikle şu kadar bin Erzurumlu, şu kadar bin Muşlu, şu kadar bin Samsunlu, hepsini biliyoruz. Bunlar elbette memleketine gidecek, akrabaları gelip gidecek. Türkiye'nin her yerine bağlantı kurarak uçmak mümkün. Ama direkt uçmak bambaşka. Bugün İzmir'den Van'a giden uçak var. İzmir'den, Trabzon'a Diyarbakır'a giden uçak var. Ancak bizim bağlantımız şu anda sadeceAnkara ile. THY ile seçim öncesi konuştum, '10 tane küçük Gövdeli uçak alacağız' dediler. Şimdi dünya piyasasında yazılıyorsunuz, uçakları 6 ay sonra 1 yıl sonra teker teker vermeye başlıyorlar."
Arınç, 10 tane küçük uçak alındığı zaman bu hatlara seferler koyacaklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bulgaristan'a, Kosova'ya, Erzurum'a, Muş'a direkt uçuşlar olacak. Bu uçaklar 2012 yılında gelmeye başlayacak. Buradan Erzurum'a gideceksiniz 45-50 dakikada. Önce Ankara'ya gidiyorsunuz amaErzurum'a bağlantısını beklerken saatler geçiyor. Bunun için tek çare Ankara'ya sefer sayımızı arttırmak, aradaki bekleme zamanını biraz daha kısaltmak. Sabah saat 10.30'da kalkan bir uçak saat 11.30'daAnkara'da oluyor ise ve Erzurum'a giden uçak akşam saat 18.00'den sonra ise bir günün gitmesi ve insanların perişan olması demektir. Burada Ankara bağlantısını saat 16.00 yaparsak, saat 18.00 Erzurumaktarması için çok fazla beklenmeyecek demektir. Bunun için çalışmalar yapılıyor. Ulaşımla ilgili sorunları biliyoruz, çözmeye çalışacağız. İnşallah bir taraftan Erzurum'a bağlanacak hızlı trenler, bir taraftanAnkara'dan Bursa'ya gelecek, İstanbul'a İzmir'e gidecek hızlı trenler, uçağa alternatif olarak gelecek. Bunlar zaman içinde olacak. Çalışmalara başladık, arkası gelecek."

 
EBK Erzurum'da bayi açacak
 
Kaçırılan öğretmenlerin ortak özelliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de HES istifası
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Belde Belediye Başkanı ile belde ...
En etkili isimleri listesinde 11'inci
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de yayımlanan New Statesman dergisinin ...
AK Parti uyardı!
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, ...
 
Bugün seçim olsa
SDE’nin Siyasi Durum Araştırması, 12 Haziran seçimlerinden bu yana geçen ...
Yılmaz'dan Mahallebaşı'na çıkarma
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Mahallebaşı’nda halkın sorunlarını ...
İhsan Özdemir AK Parti'den ihraç edildi
AK Parti'de grup kararına uymayan İl Genel Meclisi üyesi İhsan Özdemir,partisinden ...
 
Mülteciler Aşkale'ye sığınacak
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, mülteci ve sığınmacılar ...
Erzurum'un Adnan ağabeyisi olmak istiyor
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, "Biz vekiller asillerin hizmetkarıyız. ...
Kılıç, Erzurum'u heyecanlandırdı
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: Türkiye’deki tüm spor liselerini branş okuluna çevireceğiz.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva