Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye yapay zekada 18. sırada
Türkiye yapay zekada 18. sırada
Yumaklı'dan kurbanlık açıklaması
Yumaklı'dan kurbanlık açıklaması
Göktaş: 'Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız'
Göktaş: 'Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız'
Erdoğan ekonomi hedeflerini paylaştı
Erdoğan ekonomi hedeflerini paylaştı
Bahçeli: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’
Bahçeli: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’
HABERLER>GUNDEM
31 Aralık 2014 Çarşamba - 11:30

Kayıp 17 aracını arıyor

Türkiye’de toplamda 500 adet lüks 4x4 araç kayboldu. Bu araçlar içinde Erzurum’da faaliyet gösteren Yıldız Otomotiv’in de 17 aracı var.

Kayıp 17 aracını arıyor

30’u aşkın firma, kiralanan lüks arazi araçlarının bir çete tarafından Suriye’ye kaçırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. Ancak savcılıktan takipsizlik kararı çıktı. Bu 30 firma içinde Erzurum’da faaliyet gösteren Yıldız Otomotiv’de vardı. Yıldız Otomotiv işletmecisi Önal Yıldız, toplamda 17 araçlarının çalındığını söyledi.

Tüm belgelerin olmasına rağmen, mağduriyetlerini gideremediklerini belirten Önal Yıldız, “Ben Galericiler sitesinde 30 yıllık esnafım. Galericilik ve oto kiralama işi yapıyorum. Ankara’daki bir firmaya 2014’ün Mart ayında 4 tane araç kiraya verdim. Daha sonra 2014 yılının Eylül ayına kadar araba sayısı 17’ye çıktı. Aynı zamanda 9’uncu aya kadar bu şirket ödemeleri yaptı. Eylül ayından sonra ödeme yapmadı. Biz araçlar için Ankara’ya gittiğimizde, araçların Mersin’de olduğunu söyledi. Bize ‘Mersin’e gidip araçlarınızı teslim alın’ dedi. Bizde Mersin’e gittik araçları teslim alamaya gittiğimizde öğrendik ki; bizim araçları Mersin’deki bir firmaya kiralamış. Oradaki şirkette araçlarımız nerede diye sorduğumuzda ise çok ilginç bir cevap aldık. Araçlarımızın Suriye’de IŞİD tarafından kaçırıldığını söyledi. Oradan karakola gittik, Ankara’daki arabalarımızı kiraladığımız firma hakkında şikâyette bulunmak için. Karakoldaki şikâyetimiz üzerine başlatılan davada Savcılıktan Takipsizlik kararı çıktı, ‘suç unsuru yoktur’ diye. Bu araba kiralama sürecindeki tüm evraklar, tutanaklara, mahkeme kararları elimizde. Bu belgeleri bazı yetkili isimlere verdik, durumumuzu anlattık. Bu yetkili isimler bize ‘halledeceğiz’ dedi. Ama şuana kadar hiçbir netice alamadık. Bu arabaların kaybolmasından dolayı çok büyük sıkıntılar içinde kaldık. Resmen 30 yıllık ticari hayatım bitti 1 Milyon kaybım var. Yetkili makamlardan yardım bekliyoruz. Araçlarımızın kaskosu var. Araçlarımızın kaskosundan zararı karşılamak için başvuruda bulunduk. Kaskodan gelen cevap ‘emniyeti suiistimaldir, para ödemeyiz’ diyorlar. Savcılığa veriyoruz, ona da takipsizlik kararı çıktı.” dedi.

ARAÇLAR CİLVEGÜZÜ’NDE GÖRÜLDÜ

Arazi araçların Suriye’ye geçtiğini belirten Yıldız Otomativ ortağı Atilla Yıldız ise, “Giden araçlarımızın hepsi açık kasa, arazi tipi 4x4 güçlü araçlardı. Her birinin değeri 60–70 Bin TL civarında. Biz sadece yardım istiyoruz. Neden bu durumun peşine kimse düşmüyor. Bizim gibi mağdur olan yaklaşık 30 firmadan 500 araç var. Bu araçların toplam değeri 30 Milyon’a yakın. Biz bu araçların vergisini, ruhsatını her şeyini yapmışız. Hiç yasadışı bir şeyimiz yok. Mağduruz ama bize kimse sahip çıkmıyor. Araçlarımızın bazıları Suriye sınırı Hatay Cilvegözü’nde kameralarda görülmüş. Sınırı geçerken görülen bu araçların Suriye’ye gidiyorsa burada araştırılması gereken büyük bir durum var. Hataya Cilvegözü’nde bizi biri aradı ve dedi ki, araba başı 10–15 Bin Dolar getirirseniz araçlarınızı alabilirsiniz. Ancak araçları çalınan Ankara’daki firmanın sahibi bir arkadaşımızda aynen bu şekilde parayı alıyor ve gidiyor ancak orada parasını alıp arabaları da vermeden ortadan kaybolmuşlar. Biz şimdi ne yapalım, bu arabaların değeri 1 Milyon değerindeydi ve arabaların gitmesi bizi resmen 30 yıllık ticaret serüvenimizi bitirdi.” diye konuştu.

 
Hırsızlık çetesi operasyonunda 10 tutuklama
 
Soruşturma Savcısı itiraz etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tapu’da e-süreç
Tapu ve Kadastro işlemlerinde uygulanan harç ve döner sermaye ödemeleri ...
Asrın Yürüyüşü 4 Ocak’ta
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitlerini ...
Erzurum Tasarım’da lider il
Erzurum Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ili içinde endüstriyel tasarım başvuru ...
 
Bölge Kış Turizmine Ergan desteği
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetim kurulu üyelerinin ...
TOKİ Şehitler Anıtı tamamlandı
Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılını anma etkinlikleri kapsamında Başbakanlık ...
Allahu Ekber Dağı’nda şehitlere vefa
Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) üyeleri Türkiye Dağcılık ...
 
ETSO’da seçim vardı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) ...
TKB’de 60’ıncı yıl coşkusu
Türk Kadınlar Birliği ( TKB) Erzurum Şube Başkanlığı, kuruluşunun 60. yıl dönümünü kutladı.
AGD, Sarıkamış Şehitlerini andı
Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yıldönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva