Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye yapay zekada 18. sırada
Türkiye yapay zekada 18. sırada
Yumaklı'dan kurbanlık açıklaması
Yumaklı'dan kurbanlık açıklaması
Göktaş: 'Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız'
Göktaş: 'Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız'
Erdoğan ekonomi hedeflerini paylaştı
Erdoğan ekonomi hedeflerini paylaştı
Bahçeli: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’
Bahçeli: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’
HABERLER>GUNDEM
30 Aralık 2014 Salı - 12:06

Tapu’da e-süreç

Tapu ve Kadastro işlemlerinde uygulanan harç ve döner sermaye ödemeleri artık kredi kartı ile internet üzerinden yapılabilecek.

Tapu’da e-süreç

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların hayatı da kolaylaştı. Teknolojinin yeniliklerini vatandaşın hizmetine büyük ölçekte sokan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, 2015 yılına yeni uygulamaları da hazırlıyor. Özellikle harç ödemelerinde bankada sıra bekleme derdinden kurtaran bu uygulama, vatandaşın ilgisini çekti. Tapu ve Kadastro işlemlerinde, işlem karşılığında alınan harç ve döner sermaye ücretleri artık e-ödeme üzerinden kredi kartlarıyla yatırılabilecek.

Erzurum Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tapu ve kadastro işlemlerinin ilerleyen zamanlarda çok kolay halledebileceğini ifade etti. Ataman, “Bilindiği üzere teknoloji hızla gelişiyor. İnternet hayatımızın bir parçası haline geldi. İnsanlarımız da bilgisayar teknolojisi ile internete oldukça edepte oldular. Dolaysıyla bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetler beklemektedirler. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü de bu çerçevede vatandaşlarımızın işlerini hem kolaylaştırıcı hem güvenlik kırıcı hem de daha hızlandırıcı adımlar atmaya gayret gösteriyor. Bu yönden ana adımımız Tabu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) dediğimiz sistemin kurulmasıydı. TAKBİS üzerinden önemli bir noktaya gelinmiş durumda. Ama teknolojinin sonu yok, her geçen gün yeni gelişmelere oluyor. Bizde bu yeni gelişmeler çerçevesinde TAKBİS’İ zenginleştirmeye gayret gösteriyoruz. 2011 yılından sonra ki dönemde biz vatandaşlarımıza sms ile bilgilendirme ve sıramatiklerden yararlanma modellerini getirdik. Bu vatandaşlarımızda hem bir kolaylık hem de bir güven oluşturmuş oldu. Bu Tapu ve Kadastro işlerine ciddi bir güzellik sağlamış oldu. Bunun yanı sıra harç ödemeleri önemli bir yer tutuyordu. Vatandaşlarımız harç ödemek için bankaya gitmeleri gerekiyordu. Bankalarda da bir iş yoğunluğu olduğu için vatandaşlarımızda sızlanmaya sebebiyet veriyordu. Bun için yine gelişen bankacılık sistemi, gelişen internet ve bilgisayar teknolojisi çerçevesinde e-ödeme modelleri geliştirildi. Vatandaşlarımız arzu ederlerse, kendi internet üzerindeki bankacılık hesaplarından harç yatırıp Tapu Müdürlüklerine başvurabildikleri gibi Tapu Müdürlüklerinde oluşturduğumuz bankamatiklerden işlemlerini de yapabilmekteler. Genel Müdürlüğümüz 2015 için yeni bir e-ödeme modeli için çalışıyor. Buda döner sermaye ve harç ödemelerinin kredi kartıyla ödenmesi konusu. Döner sermaye ile ilgili kısım hemen hemen de çözülmüş durumda. 2015 yılında uygulaması başlayacak. Harç ödemelerinde biraz sıkıntı var. O da harç ödemelerinin miktarları yüksek olduğu için kredi kartlarının limit yetersizliği sorunu teşkil ediyor. Aynı zamanda harç ödemeleri bizim dışımızda Maliye Bakanlığını ilgilendiren bir konu. Harç ödenmesi, siteme aktarılması Gelir İdaresi ile birlikte geliştiriliyor. Sanırım 2015 yılı içersinde bu sisteminde uygulaması başlatılacak. Yani 2015 yılında başlatılacak harç ve döner sermaye ödemelerini vatandaşlarımız e-ödeme üzerinden kredi kartlarıyla yapabilecekler. Bunların yanı sıra da TAKBİS sistemindeki gelişmelerde 2015’de yeni uygulamalarla devam edecek.” dedi.

 
2015 Kredi ve burs miktarları açıklandı
 
Mekke Fethinden Gönül Fethine
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asrın Yürüyüşü 4 Ocak’ta
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitlerini ...
Erzurum Tasarım’da lider il
Erzurum Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ili içinde endüstriyel tasarım başvuru ...
Bölge Kış Turizmine Ergan desteği
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetim kurulu üyelerinin ...
 
TOKİ Şehitler Anıtı tamamlandı
Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılını anma etkinlikleri kapsamında Başbakanlık ...
Allahu Ekber Dağı’nda şehitlere vefa
Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) üyeleri Türkiye Dağcılık ...
ETSO’da seçim vardı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) ...
 
TKB’de 60’ıncı yıl coşkusu
Türk Kadınlar Birliği ( TKB) Erzurum Şube Başkanlığı, kuruluşunun 60. yıl dönümünü kutladı.
AGD, Sarıkamış Şehitlerini andı
Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yıldönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği ...
Tarihi Kale 'destek' bekliyor
Tarihi Erzurum Kalesi'nin 2.5 metre yüksekliğinde ve 10 metre genişliğinde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva