Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>GUNDEM
13 Aralık 2023 Çarşamba - 02:43

Haftalık Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 11 Aralık 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Haftalık Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 11 Aralık 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, "İsrail ordusu Han Yunus'ta çok sayıda Hamas üyesini yakaladı." iddiasıyla İsrail'in sosyal medyadaki propaganda hesaplarınca paylaşılan görüntülerin doğru olmadığı, İsrail'in gözaltına alınanların Hamas üyesi olduğuna dair herhangi bir kanıt sunamadığı belirtildi.

Gözaltı işlemlerinin iddia edildiği gibi Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta değil, kuzeydeki Cebeliye'nin de kuzeyinde bulunan Beyt Lahya'da yapıldığı, tutuklular arasında gazeteci Diaa El Kahlot ve akrabalarının da bulunmasının gözaltına alınanların, sivil olduğunu gösterdiği ifade edildi.

"Daha dün Türkiye'ye giren Afganları görüyorsunuz." başlığıyla bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerin 2019'dan beri sosyal medyada dolaşımda olduğunun tespit edildiği, insan kaçakçılarının İran topraklarında kaydettiği görüntülerin provokasyon amaçlı, "Türkiye'de kaydedildi" şeklinde servis edildiğinin belirlendiği bildirildi.

Bültende, "Aile sağlığı merkezlerindeki aşı takip cihazları bozuldu, izleme yapılamıyor." iddiasının doğru olmadığı, bahsi geçen haberlerde yer alan Sağlık Bakanlığınca yeni firmayla anlaşıldığı ve yazılım yenilenmesi sonrasında aksaklık yaşandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce sevk ve idaresi gerçekleştirilen aşı ve antiserumların saklandıkları depo, dolap ve nakil işlemlerinde kullanılan araçlardaki sıcaklık ve stok takibinin, gerçek zamanlı olarak düzenli bir şekilde 13 bin 850 sensör ve 12 bin 890 sıcaklık takip cihazıyla yapıldığı aktarıldı.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Medipol Üniversitesi'nde yabancı öğrenciler kılıçla geziyor" iddiasının doğru olmadığı ifade edilen bültende, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"2021 yılında 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü kapsamında Medipol Üniversitesi Güney Kampüsü'nde Uluslararası Öğrenci Festivali gerçekleştirilmiştir. Festivale 29 farklı ülkeden öğrenci katılım sağlamış, yapılan etkinliklerde ülkelerin kültürleri, yemekleri, yerel kıyafetleri tanıtılmış, folklorik gösteriler sergilenmiştir. İddiaya konu görüntülerin bu festival kapsamında kaydedildiği tespit edilmiştir."

Dezenformasyon bülteninde, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan "Suriyeliler Türkiye'de Kalsın Genelgesi" başlıklı haberin doğru olmadığı belirtildi. 

Bültende, şunlar kaydedildi:

"İddiaya konu yazının, ilgili mevzuattan kaynaklanan idari işlemlerin tamamlanması, ülkeden çıkış yapanların statülerinin sonlandırılması ve kimlik belgelerinin teslim alınması, kayıtların ve istatistiklerin eksiksiz ve güncel tutulması amacıyla çıkarılmıştır. Uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki yabancıların ülkemizden çıkışını engellemeye veya kısıtlamaya yönelik bir yazı değildir. Ülkemiz, uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki yabancıların üçüncü ülkelere yeniden yerleştirilmesi ve gönüllü geri dönüşlerini desteklemektedir. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, bu kapsamda çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir."

 
Turistlik Doğu Ekspresi barla karşılandı
 
'Herkes bu en zalim işgal karşısında ayağa kalkmalı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Sanat Gazze’nin çığlığı olsun’
Uluslararası Sanat Platformu Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Aydemir, Türkiye’deki ...
Aydemir: ‘Sanat Gazze’nin çığlığı olsun’
Uluslararası Sanat Platformu Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Aydemir, Türkiye’deki ...
Türk Havacılık Tarihinde bir ilk
Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini ...
 
‘Herkes için Özgürlük, Eşitlik ve Adalet’
Vali Çiftçi, “Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Erbaş 'Kudüs Biyografisi' projesini duyurdu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kudüs tarihini çeşitli yönleriyle ...
Çiftçi’den Bakan Yerlikaya’ya Erzurum brifingi
Polis Akademisi Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi 29. Dönem Mezuniyet ...
 
ETÜ’de Sivil Havacılık gündemi
ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde bu yıl ilk öğrencilerini ...
Erbaş: “İslam en büyük nimettir’
Erbaş, “İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarma vasıtasıdır Kur'an-ı ...
Akademisyen Küçükali odasında ölü bulundu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Felsefe, Bilim Tarihi Anabilim ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva