Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>GUNDEM
8 Aralık 2023 Cuma - 01:41

Erbaş: “İslam en büyük nimettir’

Erbaş, “İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarma vasıtasıdır Kur'an-ı Kerim. O yüzden biz Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz. O yüzden anlamaya çalışıyoruz ve hayatımızı Kur'an-ı Kerim'e göre tanzim ediyoruz” dedi.

Erbaş: “İslam en büyük nimettir’

Rize’de düzenlenen icazet töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarma vasıtasıdır Kur'an-ı Kerim. O yüzden biz Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz. O yüzden anlamaya çalışıyoruz ve hayatımızı Kur'an-ı Kerim'e göre tanzim ediyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rize Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 653 öğrenci için Yenişehir Spor Salonu'nda düzenlenen icazet törenine katıldı. Programda konuşan Erbaş, Türkiye’nin her yerinde hafızlar çıkmaya başladığını ve Türkiye'de bugün itibarı ile belgeli hafız sayısının 200 binin üzerinde olduğunu ifade etti.

“Rabbimizin vermiş olduğu kitapların ya da mesajların özetidir Kur'an-ı Kerim”

Erbaş, "Hazreti Adem'den itibaren gelmiş olan bütün peygamberlerin getirdiği dinin adıdır İslam. Kur'an-ı Kerim de tüm peygamberlere Rabbimizin vermiş olduğu kitapların ya da mesajların özetidir. Hazreti Adem, Hazreti İbrahim, Hazreti Musa, Hazreti İsa hangi mesajları toplumlarına vermiş ise işte Allah Resulü Hazreti Muhammed (SAV) efendimiz o mesajların adeta özünü ve özetini Kur'an-ı Kerim ile bütün insanlığa getirmiştir. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarma vasıtasıdır Kur'an-ı Kerim. O yüzden biz Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz. O yüzden anlamaya çalışıyoruz ve hayatımızı Kuran-ı Kerim'e göre tanzim ediyoruz. Bütün insanlığın Kur'an-ı Kerim’i öğrenmeye ihtiyacı var" diye konuştu.

“İnsanlık bin 400 sene önce Kur'an'a ne kadar muhtaç ise bugün de o kadar ihtiyacı vardır”

İnsanlığın bin 400 yıl önce Kur'an-ı Kerim’e muhtaç olduğu gibi şu anda da ihtiyacı olduğunu belirten Erbaş, “İnsanlık bin 400 sene önce Kur'an'a ne kadar muhtaç ise bugün de o kadar ihtiyacı vardır. Çünkü, İslam en büyük nimettir. Bunu ezberlediğiniz Kur'an-ı Kerim'in bir rivayete göre son ayeti olan 'Bugün sizin dininizi kemale erdirdik. Üzerinizdeki nimetimi de tamamladım. Din olarak İslam'ı seçtim. Ondan razı oldum' diye buyuruyor Rabbimiz. İslam'ın bir nimet olduğunu öğreniyoruz bu ayeti kerimeden. O yüzden sadece biz değil bütün insanlığın bu nimetten istifade etmesi için bizim gayret etmemiz lazım. Kur'an insanlığı adalete, iyiliğe, barışa, sulha, kardeşliğe, ırkçılıktan uzak durmaya davet ediyor. Hayra çağırmaya, iyiliği emretmeye, kötülükten uzak durmaya davet ediyor ve bu daveti biz yapacağız. Özellikle Kur'an'a gönül verenlerin, Kur'an'ı öğrenenlerin yapacağına işaret ediyor. 'İçinizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten nehyeden bir ümmet bulunsun. Onlar kurtuluşa ulaşanlardır, kurtuluşa erecek olan onlardır.' Ne mutlu sizlere, ne mutlu bizlere peygamber varisleri olarak hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten nehyeden bir ümmetin ferdi olarak Cenab-ı Hak bizleri takdir buyurmuş" ifadelerini kullandı.

“Filistin'de masum çocuklar, bebekler, gün yüzü görmemiş bebek, kadınlar, yaşlılar, silahsız insanlar zalim işgalci İsrail tarafından katlediliyor”

Filistin’de büyük bir zulmün gerçekleştiğini vurgulayan Erbaş, “Kur'an-ı Kerim'in indirildiği zamanlarda dünyada büyük bir zülüm vardı. Büyük bir karanlık vardı, büyük bir cehalet vardı. O gün Kur'an ile bu cehaletin, bu zalimliğin ortadan kaldırılması emredilmiştir. Peki bugün zülüm yok mu? O günden bin beteri bugün var. Hemen gözümüzün önünde Filistin'de masum çocuklar, bebekler, gün yüzü görmemiş bebek, kadınlar, yaşlılar, silahsız insanlar zalim işgalci İsrail tarafından katlediliyor. Bunu biz görüyoruz. İşte bugün İslam'ın adalet anlayışıyla, İslam'ın zalimlerin karşısında durma emriyle mazlumların yanında yer almamızı ifade eden ayetler ve hadislerle bugün hep beraber bizler Müslümanlar olarak zülüm nerede varsa onun karşısına çıkmak zorundayız. Bugün Gazze'de var, biz o zalimlerin karşısındayız. Elimizle yapmamız gerekeni elimizle yapacağız, dilimizle yapmamız gerekeni dilimizle söyleyeceğiz. Söylemekten asla çekinmeyeceğiz. Kalbimizle, dualarımızla mazlumların yanında olacağız. Kalbimizle, gönlümüzle, elimizle, dilimizle yapmamız gerekenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

“Mihraplarımız hafız kardeşlerimizle, hafız hocalarımız mihraplarımızı doldursun”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, her yerde hafızlar olmasını istediklerini söyleyerek, "Mihraplarımız hafız kardeşlerimizle, hafız hocalarımızla dolsun. Hafız hocalarımız vaaz etsin. Hafız hocalarımız, hoca hanımlar olsun. İlahiyat fakültelerimizde hafızlarımız öğrenci olsun, öğretim üyesi olsun. İmam hatip liselerinde hafız öğretmenlerimiz derslere girsin. Diyanet İşleri Başkanlığında, Milli Eğitim Bakanlığında, hem ilahiyat fakültelerinde, İslami ilimler fakültelerinde hafızlarımızın bizim için değeri çok büyük. Değerli kardeşlerim çalışın. İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır. Çalışın, bu merhaleleri imtihanlara girerek atlayın ve ülkemize, İslam alemine en büyük şekilde hizmet eden ortamlarda sizler olun" diye konuştu.

 
Işıkhan'dan asgari ücret değerlendirmesi
 
Toplam sağlık harcaması yüzde 71,5 arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akademisyen Küçükali odasında ölü bulundu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Felsefe, Bilim Tarihi Anabilim ...
Kacır 2030'u işaret etti
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Biz Türkiye’de 2030 yılına ...
Erbaş’tan doğru dini bilgi vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı ...
 
Erdoğan millete seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı ...
Koşan ailesi yasta
Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Celalettin Koşan ve ...
Göktaş: 'Türkiye Yüzyılı ancak güçlü kadınlar ile mümkün'
Göktaş, Türk kadınının, Milli Mücadele'den günümüze kadar toplumsal yaşamın ...
 
Eski Diyanet İşleri Başkanı Doğan vefat etti
Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı ...
Çiftçi: ‘Kalplerdeki, zihinlerdeki engelleri yıkmalıyız’
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Tekin: 'Hepimizin eşit yaratıldığına inanıyorum’
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva