Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>GUNDEM
7 Aralık 2023 Perşembe - 01:53

Kacır 2030'u işaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Biz Türkiye’de 2030 yılına geldiğimizde 100 bin tekno girişimin kurulması ve bunun en az 100’ünün Turkcorn yani milyar dolarları aşan teknoloji girişimleri olmasını hedefliyoruz" dedi.

Kacır 2030 u işaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Biz Türkiye’de 2030 yılına geldiğimizde 100 bin tekno girişimin kurulması ve bunun en az 100’ünün Turkcorn yani milyar dolarları aşan teknoloji girişimleri olmasını hedefliyoruz" dedi.
Uluslararası bir startup zirvesi olan İstanbul Uluslararası Gelişim Zirvesi Take Off, bu yıl 6. kez girişimcileri, yatırımcıları, mentorları ve girişim ekosisteminin tüm oyuncularını bir araya getirdi. Zirveye, 43 ülkeden bin 252 başvuru alan Girişimcilik Zirvesi'nde 200 yerli ve yabancı girişimci yer aldı. Zirvenin ikinci gününde programa katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şirketlere ve girişimcilere yönelik bir konuşma yaptı. Ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kacır, “Bizim için çok anlamlı bir etkinlikteyiz. Küresel ölçekte gerçekleşen girişimcilik zirvesi Take-Off’dayız. Türkiye olarak milli teknoloji hamlesi yolculuğumuza bir heyecanla ve coşkuyla devam ediyoruz. Milli teknoloji hamlesi her zaman vurguluyoruz. Türkiye'nin kritik teknolojileri yerli ve milli imkanlarla geliştirebilmesi, rekabetçi şekilde üretebilmesi ve dünyaya ihraç edebilmesi yolculuğu. Bu yolculukta savunma sanayinde elde ettiğimiz birikimi kazanımı hızla teknolojinin diğer alanlarına çoğaltmaya, yaygınlaştırmaya gayret ediyoruz. Bütün bu süreçlerde en önemli kıymetimizin, beşeri sermayemiz olduğunu biliyoruz. En önemli yatırımı da her zaman gençlerimize ve girişimcilerimize yapıyoruz. Böylelikle Türkiye'nin teknoloji girişimciliği yolculuğunda ilerlemesine vesile olan işlere imza atıyoruz. İşte bugün altmıştan fazla şehrimizde yükselen 101 teknoparkımızla, Türkiye'nin dört bir yanında, çalışmalarını sürdüren bin 600’den fazla AR-GE ve tasarım merkezimizle teknoparklarımızda inovasyon projelerine imza atan 9 bin 800’den fazla teknoloji girişimimizde ve nihayetinde 270 bini aşan insan kaynağımızla muazzam bir kapasite inşa etmiş durumdayız" ifadelerini kullandı.
"Biz Türkiye'de 2030 yılına geldiğimizde 100 bin teknolojinin kurulmasını hedefliyoruz"
Take Off zirvesine katılan 200’ girişimden 79’unun Teknofest’ten doğduğunu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır “Bu kapasite her geçen gün yeni neticeler, yeni sonuçlar doğurmaya devam ediyor ve böylelikle Türkiye teknoloji geliştiren üretenle rekabetçi şekilde dünyaya ihraç eden bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Biz nüfusunun ortanca yaşı 33 olan bir ülkeyiz. Avrupa'nın pek çok ülkesinden 10-15 yaş daha genç ve son derece dinamik bir nüfusa sahibiz. O vakit yapmamız gereken en önemli iş, gençlerimizin önünü açmak girişimcilerimizin önlerindeki engelleri kaldırmak, onların ihtiyaç duyduğu tüm imkanları seferber edebilmek. Finansman kaynaklarından altyapıya, teknoloji girişimciliğini Türkiye'de geliştirmek adına pek çok işi bu anlayışla gerçekleştiriyoruz. Ben Take-Off’u da çok önemli bir etkinlik, çok önemli bir organizasyon olarak değerlendiriyorum. Geçtiği yıllardır Teknofest'in bir yan etkinliği olarak gerçekleşen Take- Off artık müstakil bir küresel girişimcilik zirvesi olarak gerçekleşiyor. Ve bu yıl zirveye 200’den fazla teknoloji girişimi katıldı. Ve bunların 79 Teknofest'lerden doğan girişimler. Her zaman vurguluyoruz. Teknofest'ler Türkiye'nin girişim fabrikasına dönüşüyor. Teknofestler'de çok erken yaşlarda girişimcilik projelerinin tohumlarını eken gençlerimiz şimdi Take - Off vesilesiyle yatırımcılarla, kurumsal iş liderleriyle buluşuyor. Ve girişimlerini büyütme imkanına kavuşuyor. Biz Türkiye'de 2030 yılına geldiğimizde 100 bin tekno girişiminin kurulmasını ve bunların en az yüzünün Turcorn’lar yani milyar dolar değeri aşan teknolojik girişimleri olmasını hedefliyoruz. İnşallah bütün bu çalışmalar bizi hedeflerimize adım adım yaklaştıracak” dedi.

 
Göktaş: ‘İstihdam hakkını ikiye çıkardık’
 
ATAUNİ’de değerlendirme süreci devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş’tan doğru dini bilgi vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı ...
Erdoğan millete seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı ...
Koşan ailesi yasta
Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Celalettin Koşan ve ...
 
Göktaş: 'Türkiye Yüzyılı ancak güçlü kadınlar ile mümkün'
Göktaş, Türk kadınının, Milli Mücadele'den günümüze kadar toplumsal yaşamın ...
Eski Diyanet İşleri Başkanı Doğan vefat etti
Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı ...
Çiftçi: ‘Kalplerdeki, zihinlerdeki engelleri yıkmalıyız’
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 
Tekin: 'Hepimizin eşit yaratıldığına inanıyorum’
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde ...
Erzurum Tabipler Odası TTB Merkez Konseyinde
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesi talebiyle ...
Erbaş’tan özgür Filistin ve özgür Kudüs vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva