Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>GUNDEM
8 Aralık 2023 Cuma - 01:51

ETÜ’de Sivil Havacılık gündemi

ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde bu yıl ilk öğrencilerini alan Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile sektördeki paydaşların yöneticilerini bir araya getirmek amacıyla 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nde seminer düzenlendi.

ETÜ’de Sivil Havacılık gündemi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde bu yıl ilk öğrencilerini alan Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile sektördeki paydaşların yöneticilerini bir araya getirmek amacıyla 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nde seminer düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Murat Demir Aydın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Erzurum Havalimanı Baş Müdürü Muhammet Hanifi Fidan, Çelebi Hava Servisi Erzurum Havalimanı İstasyon Müdürü Fatma Yağmur Taşkın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Dekan Aydın, ETÜ’de Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesinin en önemli unsurlarından biri olan havacılık ve uzay mühendisliği alanı için öğrenci yetiştirmekten gurur duyduklarını belirterek: “Bölüm olarak ilk defa bu sene öğrenci aldık. Son derece stratejik bir alan olan havacılık ve uzay konusunda böyle bir bölüme sahip olmak hem bizim için hem de ülkemiz için de çok kıymetlidir. Bu süreçte sektördeki paydaşlarımızın bilgi ve tecrübesiyle bizlere vereceği desteği çok önemli görüyorum ve bu vesileyle 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Dekan Aydın’ın ardından kürsüye çıkan Rektör Çakmak, havacılık ve uzay alanlarının bütün ülkelerin hakimiyet kurmaya çalıştığı sahaların başında geldiğine dikkat çekerek:” Ülkemizde gerek havacılık ve uzay mühendisliği alanında gerekse de sivil havacılık alanında kurumlarımız ihtiyaç duyulan kalifiye insan kaynağı yetiştiriyor. Biz de ETÜ olarak havacılık ve uzay mühendisliği bölümümüzü aktif ettik ve bu yıldan itibaren öğrenci almaya başladık. Bir teknik üniversite olarak havacılık ve uzay mühendisliğinin diğer mühendislik disiplinlerinin dışında kalması düşünülemez. Bölümümüzde çok nitelikli hocalarımız var ve yeri geldiği zaman elektrik elektronik, makine ve bilgisayar mühendisliği bölümlerimizdeki hocalarımız da eğitim faaliyetlerinde gereken desteği sağlayacaklar. Ayrıca öğrencilerimize en iyi eğitimi sunabilmek için ülkemizden ve dünyadan önemli bilim insanlarını öğrencilerimizle buluşturacağız. Çünkü bizim amacımız öğrencilerimizin sadece ulusal düzeyde değil aynı zamanda uluslararası düzeyde en nitelikli şekilde mezun olmalarını sağlamak. Bu noktada ülkemizin havacılık alanında önde gelen firmalarıyla protokollerimiz de bulunuyor. İlerleyen yıllarda sizler için bu firmalara teknik geziler düzenleyerek sahada yapılan çalışmaları yerinde görme imkanı sağlayacağız.  Sizlerde bu süreçte çok çalışacaksınız ve sunulan imkanlardan en iyi şekilde istifade edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Seminerde konuşan Hanifi Fidan ise Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin görev ve sorumluluk alanı ile ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra iş başvurusu süreçleri hakkında öğrencilerle bilgi paylaşımında bulundu.

 
ATAUNİ SBF ve UBF’de akademik izleme
 
Erzurumspor elendi, 12 takım 5’inci tura çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş: “İslam en büyük nimettir’
Erbaş, “İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarma vasıtasıdır Kur'an-ı ...
Akademisyen Küçükali odasında ölü bulundu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Felsefe, Bilim Tarihi Anabilim ...
Kacır 2030'u işaret etti
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Biz Türkiye’de 2030 yılına ...
 
Erbaş’tan doğru dini bilgi vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı ...
Erdoğan millete seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı ...
Koşan ailesi yasta
Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Celalettin Koşan ve ...
 
Göktaş: 'Türkiye Yüzyılı ancak güçlü kadınlar ile mümkün'
Göktaş, Türk kadınının, Milli Mücadele'den günümüze kadar toplumsal yaşamın ...
Eski Diyanet İşleri Başkanı Doğan vefat etti
Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı ...
Çiftçi: ‘Kalplerdeki, zihinlerdeki engelleri yıkmalıyız’
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva