Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Evlattan Ecdada uzanan köprü
Evlattan Ecdada uzanan köprü
Bolat: 'Taviz vermeyeceğiz'
Bolat: 'Taviz vermeyeceğiz'
TDT’de işbirliği gündemi
TDT’de işbirliği gündemi
Işıkhan’dan sıfır tolerans vurgusu
Işıkhan’dan sıfır tolerans vurgusu
Kurtulmuş: 'Bu ayıp bile dünya için yeterlidir'
Kurtulmuş: 'Bu ayıp bile dünya için yeterlidir'
HABERLER>GUNDEM
15 Ağustos 2013 Perşembe - 09:53

Erzurum'da göz yaşartan dram

Necmettin-Hasbike Bozkurt çiftinin yaşadıkları dram göz yaşartıyor.

Erzurum da göz yaşartan dram

Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Körsu köyünde yaşayan Necmettin-Hasbike Bozkurt çiftinin yaşadıkları dram göz yaşartıyor.

12 çocuğu genetik siroz hastalığı nedeniyle ölen çiftin, hayattaki 6 çocuğundan ikisi de siroz. Oğulları karaciğer nakliyle hayata tutundu ancak 12 yaşındaki Pınar kendisine bulunacak organı bekliyor.

Necmettin (58)-Hasbike (51) çifti 35 yıllık evliliklerinde 12 evlat acısı yaşadı. Çiftin genetik siroz hastalığına yakalanan 12 çocuğu 1,5 yaş ile 11 yaş arasında vefat etti. Çiftin ölen 12 çocuktan sonra 6 çocuğu daha oldu. Çocuklardan 15 yaşındaki Mehmet ile 12 yaşındaki Derya da aynı hastalığa yakalandı. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın girişimiyle Mehmet’e, Erzurum Organ Nakil Merkezi’nde ölen bir çocuktan karaciğer nakli yapıldı.

Baba Necmettin Bozkurt, “Veren de Allah alan da Allah” diyerek çocuklarının ölümünü tevekkülle karşıladığını söylüyor. Baba Bozkurt, geriye kalan çocuklarının yaşaması için dua ediyor: “Oğlum, Vali Bey’in girişimleriyle organ nakli oldu, kurtuldu. Şimdi kızımın da kurtulması için Allah’a dua ediyorum. 12 çocuğu toprağa verdim, 13 ve 14’üncüyü vermek istemiyorum. Artık baba yüreği kaldırmıyor.”

Karaciğer nakli sonrasında hastane enfeksiyonuna karşı taburcu edilip köyüne gönderilen Mehmet Bozkurt’un en büyük destekçisi kendisi gibi siroz hastası olan kız kardeşi Pınar. Toprak damlı, beyaz badanalı köy odasındaki moral kaynağı ve tek ziyaretçisi Pınar’la saatlerce sohbet eden Mehmet, kız kardeşinin de kendisi gibi nakille hayata tutunacağı günün özlemini yaşıyor. Buruk bir sevinç yaşadığını belirten Mehmet, en büyük arzusunun kendisinden 3 yaş küçük kız kardeşine de uygun organın bulunması. Artık kardeş acısı yaşamak istemediğini belirten Mehmet, “12 kardeşim öldü. Benim gibi siroz olan kız kardeşimin de hayatının kurtulmasını istiyorum. Kardeşim de benim gibi iyi olsun onunla okula gidip, sokakta dolaşmak ve oynamak istiyorum. Annem, babam çok çektiler, artık evlat acısı yaşamasınlar istiyorum.” diyor. Pınar ise “Kardeşim yanımda olduğu için çok mutluyum. Şu an yanımızda olmayabilirdi. Kardeşime çocuklarının karaciğerini veren aileye teşekkür ediyorum. Kardeşim organ nakli oldu kurtuldu. Ben de onun gibi kurtulmak istiyorum.” diyor.

Çok az Türkçe bilen anne Hasbike Bozkurt da oğlunun ameliyatla hayata yeniden dönmesinin sevincine karşılık kızının da aynı hastalığın pençesinde olmasından üzüntü duyduğunu dile getiriyor. Gözü yaşlı anne, “Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. Oğlum ameliyatla kurtuldu. Kızımı çok seviyorum inşallah o da ameliyatla sağlığına kavuşur.” ifadelerini kullanıyor. (ZAMAN)

 
Tek mert ses Türkiye'den
 
TFF yetkililerinden Erzurum örneği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tek mert ses Türkiye'den
Erzurum, sokağa döküldü
Oltululara zehir soluttular
Belediye tespip edip cezalandıracak
Erzurum'un gözü kulağı bu ihaledeydi
Nihayet yapıldı...
 
Erzurum'u bakın hangi ülke insanı çok merak ediyor
Yakın görüyorlar...
Erzurum'da trafik affetmedi
Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
Erzurum karara anlam veremiyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (Etü) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Müstakil ...
 
YURT-KUR'dan büyük operasyon
Taşınıyorlar
Dadaş Çoban'ın Dürüstlüğüne Bakın!
Sarıkamış şehitlerini anmak için 'Topyolu' yürüyüşüne katılan veteriner ...
Oltululardan asil operasyon!
Erzurum'un Oltu ilçesinde çukura düşen sahipsiz at, çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarıldı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva