Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘Refah için ses vereceğiz, susmayacağız’
‘Refah için ses vereceğiz, susmayacağız’
Alcan:  Mobbing milli bir meseledir
Alcan: Mobbing milli bir meseledir
Yırtar: ‘Erzurum’da suç oranında azalma var’
Yırtar: ‘Erzurum’da suç oranında azalma var’
3 ilde dolandırıcılık operasyonu
3 ilde dolandırıcılık operasyonu
Erzurum – Erzincan yolunda kaza: 1 yaralı
Erzurum – Erzincan yolunda kaza: 1 yaralı
HABERLER>POLEMÄ°K
12 Ekim 2012 Cuma - 09:59

Dünya sadece seyrediyor...!

Eğilmez, “işgal altındaki topraklarda Ermenilerin yasadışı yerleşimi gün geçtikçe artmaktadır."dedi.

Dünya sadece seyrediyor...!

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarında-Dağlık Karabağ'da ve ona bitişik çevre bölgelerde demografik yapıyı değiştirme politikasını uygulamaya devam ettiğini belirterek, işgal altında bulunan Türk topraklarının, Asya-Avrupa uyuşturucu trafiğinde çok önemli üslerden biri haline geldiğini söyledi.
YASADIŞI YERLEŞİM
Eğilmez, “Bu amaçla işgal altındaki topraklarda Ermenilerin yasadışı yerleşimi gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle Ermenistan kaynaklarından ve AGİT Grubunun raporlarından doğrulanan bilgilere göre, 90'lı yıllarının ortalarından başlayarak 2012 yılına kadar Dağlık Karabağ ve işgal altındaki diğer bölgelere 25-27 bin Ermeni göç ettirildi. Bu göç politikası, Ermenistan hükümeti ve Amerikan merkezli Ermeni diasporası tarafından finanse edilmektedir. Bu politika ve uygulama Ermenistan'ın da 1993 yılında katıldığı 12 Ağustos 1949 tarihli Cenevre Sözleşmesi’nin “Savaş Zamanı Sivil Kişilerin Korunması” maddesine ait dördüncü protokole tamamen aykırıdır.” dedi.
AGİT KEŞİF GURUBU RAPORU
AGİT Keşif Grubu’nun ilgili raporunda Ermenistan'ın işgal altındaki topraklarda yasadışı yerleşimi gerçekleştirdiği konusunda Azerbaycan'ın uzun süredir ifade ettiği endişelerini doğruladığını dile getiren Eğilmez, “Grup işgal altındaki topraklarda yerleştirilen Ermenilerin sayısını görsel değerlendirme yoluyla belirlemiş ve ortaya çıkan rakamlar Azerbaycan'ın daha önce açıkladığı rakamlara örtüştüğü tespit edilmiştir. İşgal altındaki topraklarda yerleştirilen Ermenilerin sayısı 17 binden fazladır. Aynı görev incelemesinden önce Türkiye bu rakamın 20-23 bin arasında olduğunu beyan etmiştir. AGİT Keşif Grubu bu raporunda sadece Laçin ilçesi arazisinde 8-11 bin Ermeni'nin yerleştirildiğini tespit etmiş. Suriye'deki çatışma ortamından dolayı bu ülkeyi terk eden Ermeniler, işgal altındaki Azerbaycan topraklarına yerleştirilmeye başlanmıştır. Ermenistan Bakanlar Kurulu kararına göre Laçin ilçesine 15, Kelbecer bölgesine ise 1 Suriyeli Ermeni ailesi yerleştirilmiş. Bu politikanın yanında, yine sözleşmelere aykırı olarak Ermenistan, işgal altında tuttuğu topraklarda açılan 155 kuyuda doğal kaynak arama ve işletmesi yapmaktadır.” Diye konuştu.
BM VERİLERİ
İşgal altında bulunan Türk topraklarının, Asya -Avrupa uyuşturucu trafiğinde çok önemli üslerden biri haline geldiğini ileri süren Eğilmez, “BM’nin Uyuşturucu ve Suç Ofisinin (UNODC) bilgilerine göre; 2011 yılında dünyada yaklaşık 7000 ton uyuşturucu üretilmiştir. Bu üretimin 4 te 3 ü Afganistan topraklarında gerçekleşmiştir. Afganistan’dan ihraç edilen uyuşturucu maddelerin son ulaşım noktalarından biri de Avrupa’dır. Uyuşturucu maddelerinin Avrupa’ya taşınmasında Azerbaycan’ın Ermenistan tarafından işgal edilmiş toprakları özel bir konuma sahiptir. Uyuşturucu maddelerin transitinde ana hatlardan biri Afganistan-İran-işgal altında olan Dağlık Karabağ-Ermenistan-Gürcistan-Avrupa’dır. Dağlık Karabağ’da uyuşturucu laboratuvarlarının faaliyetine ilişkin bilgiler vardır. Böylece, uyuşturucu tacirleri işgal altında olan toprakları hem üretim, hem geçiş için kullanmış oluyorlar. Özellikle Avrupa Birliği ülkeleri, Dağlık Karabağ probleminin çözümünde ortaya net bir tavır koymayarak bu iğrenç ticarete göz yumuyor ve aslında kendi geleceklerini zehirliyorlar.” şeklinde konuştu.

 
Şeker özelleştirmesinde iptal kararı
 
BTK demiryolu 2013’te tamamlanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Var olasın Işık Hoca...
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık, arkeolojik kazıların ...
Küçükler’den yolsuzluk açıklaması
Küçükler, belediyede yaşanan olumsuz gelişmeyi değerlendirdi. Küçükler, ...
55 Meclis üyesine dava
Oturum başına 5 ila 6 bin lira arasında ‘oturum ücreti’ aldıkları tespit ...
 
Korkut atama olayını değerlendirdi
Korkut, işinin Yakutiye ilçesine hizmet etmek olduğunu belirterek küçük ...
Art niyetlilere dikkat..!
Üniversite öğrencilerinin Erzurum’a gelmesiyle birlikte, art niyetli bazı ...
'Futboldan başka spor yok mu?'
Erzurum İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı oturumları tüm hızıyla sürüyor.
 
Yürüyüş Gününe 81 slogan
Dünya Yürüyüş gününe Erzurum ‘Segirt Gardaş Segirt’ sloganıyla en özgün duruşla katılacak.
İş arayan da işçi arayan da dertli
Erzurum’da hemen hemen her cadde de ve işyerinde asılı olan elaman aranıyor ...
Araç sayısının freni patladı
5 yıllık süreçte artış oranı toplam araç sayısında yüzde 36.3, otomobil’de ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva