Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Sekmen tarım projelerini paylaştı
Sekmen tarım projelerini paylaştı
Ticari gayrimenkul fiyat endeksi arttı
Ticari gayrimenkul fiyat endeksi arttı
Yıllıklandırılmış dış ticaret açığı azaldı
Yıllıklandırılmış dış ticaret açığı azaldı
Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi
Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi
Tekin’den eğitimde fırsat eşitliği vurgusu
Tekin’den eğitimde fırsat eşitliği vurgusu
HABERLER>BÖLGE
12 Ekim 2012 Cuma - 09:57

Şeker özelleştirmesinde iptal kararı

B portföyünde yer alan Elazığ, Malatya ve Erzincan Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi iptal edildi.

Şeker özelleştirmesinde iptal kararı

Elbistan Şeker Fabrikası’nın da içerisinde bulunduğu B portföyünde yer alan Elazığ, Malatya ve Erzincan Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi iptal edildi.
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait olan ve içerisinde Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan Şeker Fabrikalarının yer aldığı Portföy B’de 7 firmanın katılımı ile nihai pazarlık görüşmeleri ve elemeli geçen teklif sürecinde en yüksek teklifi, 266 milyon Dolarla Kolin-Limak OGG vermişti.
Özelleştirme Yüksek Kurulunun 12 Ağustos 2008 tarihli ve 2008/50 sayılı Kararında Portföy B olarak özelleştirilmesi kararlaştırılan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait; Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan Şeker Fabrikalarının bir bütün halinde portföy grubu olarak ‘Varlık Satışı’ ve ‘Pazarlık Usulü’ uygulanmak suretiyle özelleştirilmesi amacıyla 14 Eylül-11 Kasım 2011 tarihleri arasında ihale ilanına çıkılmış, teklif sahiplerinin müşterek katılımıyla 29 Kasım 2011 tarihinde ‘Nihai Pazarlık Görüşmesi’ yapılmış ve Rekabet Kurulu’ndan alınan uygun görüşle birlikte ihale sonuçları, Özelleştirme Yüksek Kurulu onayına sunulmuştu.
ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULU KARARI
Özelleştirme Yüksek Kurulu, B Portföyünde yer alan fabrikaların satışına vize vermedi.
Özelleştirmenin iptaliyle ilgili bir açıklama yapan AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, kararın 9 Ekim 2012’de çıktığını belirterek, şunları söyledi:
“Bilindiği üzere Elbistan Şeker Fabrikası’nın da içinde olduğu B portföyü bir yerli bir yabancı firma ortaklaşa satın almıştı. Bu satışa karşı halkımızdan ve şeker fabrikası çalışanlarından büyük bir tepki vardı. Bu tepki, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine değil, çok ucuza satılmış olmasına idi. Özellikle Elbistan ve Malatya şeker fabrikalarına ait arazilerin merkezi yerlerde olması ve çok değerli olması nedeniyle fabrikaların ucuza gittiği iddia ediliyordu. Bununla ilgili defalarca milletvekillerimiz ile özellikle Grup Başkanvekilimiz sayın Mahir Ünal ile görüşmeler yapıldı. Şeker-İş Sendikası yetkilileri görüşme yaptı. Bizlerde görüşmeler yaptık. Bu çalışma çerçevesinde hazırlanan evrak ve belgelerle bölge milletvekillerimiz, Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal önderliğinde Başbakanımıza bu bilgileri ulaştırdılar. Bununla ilgili geçtiğimiz aylarda sayın Başbakanımız, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili toplantı yaptı. bu çerçevede bizden de bazı evraklar istendi. Fabrikanın durumu ve ne kadar arazisi var, değeri ile ilgili, kaç çalışan olduğu yönünde belgeler istenmişti. Biz bu belgeleri sayın Ünal’a ulaştırdık. Kendisinin de şeker fabrikaları genel müdürü ile görüşmeleri vardı. Bu çerçevede Başbakanımız bu olayı bir müddet erteledi. Nihayetinde ise 9 Ekim itibarı ile Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla, sayın Başbakanımızın ve ilgili bakanları imzası ile B portföyündeki satışlar iptal edildi. İnşallah memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olur. Bu iptal oldu-olmadı, özellikle şeker çalışanları arasında bir beklenti vardı. Burada çalışan insanlarda kendilerince bir düzen kurmuşlar. Satış onaylanırsa başka yerlere gitme durumu, tayin durumu vardı. İnsanlar bu kararı verebilmek için bunun sonucunu bekliyorlardı. Biz bu çalışmadan dolayı başta AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal ve bölge milletvekillerimize, aynı zamanda diğer fabrikaların bulunduğu bölgelerdeki milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz. İptali gerçekleştirdiği için de sayın başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz.”

 
MÜSİAD karayolu ulaşımını irdeledi
 
Dünya sadece seyrediyor...!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yenigün şehit ailesinin acısını paylaştı
Vali Yenigün,şehit olan Piyade Çavuş Ahmet Aytekin’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Aras boyu kuş cenneti
Uzmanlar 78 türden 17 bin 741 kuşu Kars Kuyucuk Gölü’nde ve Iğdır Tuzluca ...
KSAM'dan Metzamor tepkisi
Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi (KSAM) Uzmanları, Ermenistan’daki ...
 
Yakutiyespor'da Kalkandere hezimeti
Yakutiyespor deplasmanda oynadığı Kalkanderespor maçını farklı kaybederek taraftarlarını üzdü.
Göle'de kavşak tepkisi
Ardahan'nın Göle ilçesinde çevre yolunda duble yol çalışması yapılmasının ...
KAÜ Akademik Yıla Merhaba dedi
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yaklaşık 16 bin öğrencisiyle 2012-2013 ...
 
İpek şehit ailesine taziye verdi
Vali İpek, J.Er Sabahattin Türkoğlu' nun abisi Reis Türkoğlu’na ve yakınlarına ...
Göle kavşağına dikkat
Oltu-Göle Karayolu güzergâhında çevre yolu çıkışında Karayollarınca yaptırılan ...
Sarıkamış’ta milli coşku
Sarıkamış ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva