Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
4 Aralık 2012 Salı - 08:16

Aziziye’de Marka ilçe Hedefi

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, rutin belediyecilik hizmetleri açısından dört yıllık görev süresini değerlendirdi.

Aziziye’de Marka ilçe Hedefi

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, rutin belediyecilik hizmetleri açısından dört yıllık görev süresini değerlendirdi. Başkan Cengiz, kentsel dönüşümde atılan dev adımlar ve rutin belediyecilik hizmetleri açısından ilçesinde önemli çalışmalar gerçekleştiğini ifade ederek, Aziziye’nin özlenen ilçe hedefine koştuğunu söyledi.

CENGİZ’İN DEĞERLENDİRMESİ

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla, belediye vatandaş dayanışmasını sağlayarak marka ilçe hedefine koşar adım yürüyoruz.” dedi. Başkan Cengiz, rutin belediyecilik hizmetleri açısından 4 yıllık görev süresini değerlendirdi. Dadaşkent ve Ilıca’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarından, ilçe merkezleriyle birlikte 20 köye yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Cengiz, belediye hizmetlerinin ilçenin her köşesine eşit bir şekilde yayıldığını söyledi.

Dört yılda ilçenin çehresinin değiştiğini ve hizmetin her alanında etkin bir performans sergilendiğini kaydeden Başkan Cengiz, “Dadaşkent ve Ilıca ile birlikte 20 köye de hizmet üretiyoruz. İlçemizin her köşesinde neye ve hangi hizmete ihtiyaç varsa buna göre çalıştık. Ekibimiz ve tüm çalışanlarımızla ortaya koyduğumuz yüksek performans sayesinde ilçemizin kangren haline gelmiş sorunlarını çözdük ve rutin belediyecilik hizmetleri açısından çağ atlamış bir ilçe oluşturduk.” diye konuştu.

KENTEL DÖNÜŞÜMÜN ÖRNEK İLÇESİ

Kentsel dönüşümde Aziziye’nin örnek ilçe olduğunu ve özellikle Gezköy ile Ilıca’da dev adımlar atıldığının altını çizen Başkan Fatih Cengiz, Ilıca’da 320 konutun tamamlandığını ve 236 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, 300 yıllık tarihi bulunan Gezköy’de ise 300 dönümlük alanın kamulaştırıldığını, hak sahiplerine ise, yaklaşık 40 milyon lira ödendiğini belirtti. Ilıca Eski Mahalle birinci etapta teslim edilen 236 konutun ardından 90 dönüm olan Eski Mahalle ikinci etapta ve 95 dönüm olan Yeşil Mahalle’de çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Cengiz, “Eski Mahalle birinci etap 40 dönümde 320 konut yapıldı. 90 dönüm olan ikinci etapta ise, hak sahiplerinden yüzde 85 muvafakat alındı ve 15 milyon lira ödeme yapıldı. Ilıca’nın girişi olan Yeşil Mahalle’de ise değerlendirme yapıldı. TOKİ ile sözleşmemizi yaptık. Ilıca’nın çehresini değiştirecek çok önemli projeler gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

AZİZİYE, TOKİ’DEN ASLANLAR PAYINI ALMIŞTIR

Aziziye’nin kentsel dönüşümde örnek ilçe olduğunu ve bunu da TOKİ’den aldığı pay ile gösterdiğine dikkat çeken Başkan Cengiz, 9 yılda Erzurum’a 75 milyon lira para geldiğini ve bunun 45 milyon lirasını Aziziye Belediyesi’nin kullandığını vurguladı. Aziziye’nin 45 milyon ile TOKİ’den aslan değil, aslanlar payını aldığını ifade eden Başkan Cengiz, halkla kurdukları güven ve gönül köprüsü sayesinde kentsel dönüşümde dev adımlar attıklarını ve dört yılda 450 bin metrekare alanın kamulaştırıldığını, bu tabloda hak sahiplerinin ortaya koyduğu özveri ve fedekarlığın önemli etken olduğunu belirtti.

RUTİN BELEDİYECİLİKTE ÇAĞ ATLADIK

Rutin belediyecilik çalışmaları açısından rekor hizmetler gerçekleştirdiklerine işaret eden Başkan Cengiz, “İlçemizde çeşitli kurumlar tarafından yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle neredeyse tek bir metrekare sağlam yolumuz bulunmuyordu. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen dört yıllık görev süremizde Dadaşkent’in tamamında, Ilıca’nın ise kentsel dönüşüm kapsamı dışında bulunan mahalle ve sokaklarında asfalt ve kilitli taş çalışması yaptık. Kaldırımlara renkli ve desenli asfalt atarak görsel bir güzellik kattık. Aziziye’nin çehresini değiştirmek adına, rutin belediyecilik hizmetleri açısında hizmete doymuş bir ilçe oluşturmak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

KÖYLERE HİZMET YAĞDI

İlçe merkeziyle birlikte mahalle statüsündeki 20 köye de hizmet ürettiklerine vurgu yapan Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Mahalle statüsündeki köylerimizin öncelikli sorunlarının başında yollar geliyordu. 110 kilometre köy yolumuz bulunurken, bunlardan 90 kilometresini yaptık ve kalan bölümümü de programımıza almış durumdayız. Yine mahalle statüsündeki köylerimizin köy odası, tuvalet, imam ve çobanevi gibi umumi ihtilaçları için de yaklaşık bir milyon lira tutarında demir, çimento, kum, kereste, fayans benzeri malzeme desteğinde bulunduk.”

YEŞİL KUŞAK AZİZİYE’YE DOĞRU

Yeşil kuşak bir Aziziye için çalıştıklarını, ilçeyi ağaç ve çiçeklerle donattıklarını kaydeden Başkan Cengiz, 5 bin adet mavi ladin, batı ladini, sarıçam, katalpa ve kalın yapraklı dut gibi ağaçların yanısıra, 10 bin adet mailland gülü, 3 bin adet lale soğanı ve yılda ortalama 30 bin adet de mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Başkan cengiz, Dadaşken Milli Egemenlik Caddesi’ndeki ağaçların da yenilendiğini hatırlatarak, elektrik direklerine monte edilen saksı çiçeklerin de ilçeye görsel bir estetik kazandırdığını vurguladı.

İKİ YENİ PARK DAHA HİZMETE AÇILDI

Dadaşkent ve Ilıca’da iki yeni park yaptıklarının altını çizen Başkan Cengiz, 10 dönüm alan üzerine kurulu iki parkın, oturma bankları, yürüyüş yolları, çocuk parkları, dinlenme alanları, ağaçları ve çiçekleriyle örnek olacağını ifade etti.

ÇOCUK PARKLARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Çocuğa yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ve bu hedef doğrultusunda çocuklara yapılan yatırımları çok önemsediklerine vurgu yapan Başkan Cengiz, “İlçemizde 7 adet çok şık ve dekoratif çocuk oyun grupları kurduk. İhalesini yaptığımız 5 yeni çocuk parkını da bahar sezonunda kurmayı planlıyoruz. Yine bir ilki gerçekleştirerek Erzurum’da engelli çocuk parkı yapan ilk belediye olduk. Ayrıca köylerimizdeki çocukları da oyun parkıyla tanıştırmanın mutluluğunu yaşadık.” dedi.

BİR METRE BİLE ALTYAPI YOKKUN, 6 BİN METRE YAPILDI

Göreve başladıklarında ilçenin en önemli sorunlarından birinin de altyapı olduğuna işaret eden Başkan Fatih Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: “Göreve başladığımızda özellikle Dadaşkent’te bir metre bile altyapı yoktu. Öyle ki her yağmur sonrası özellikle bodrum katlarını su basıyor, hemşehrilerimiz mağdur oluyordu. Bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık, Dadaşkent ve Ilıca’da dört yılda 6 bin metre yağmursuyu drenaj kanalı yaptık. Bu şekilde hemşehrilerimiz de rahat bir nefes almış oldu.”

225 BİN METREKARE İMAR YOLU AÇILDI

Erzurum’un gözde yaşam merkezleri arasında Dadaşkent’in geldiğini ve bunun yapılaşmaya yansıdığını ifade eden Başkan Cengiz, Dadaşkent’in cazibe merkezi haline geldiğini ve yapılaşmanın her geçen gün arttığını belirterek, 225 bin metrekare yeni imar yolu açıldığını ve dört yıl öncesine kadar dönümü 30-40 liradan satılan arsaların artık 250-300 lira arasında alıcı bulduğunu vurguladı.

UMUMİ UVALETLER YENİLENDİ

İlçedeki umumi tuvaletlerin de adeta yeniden yapılarak halkın hizmetine sunulduğunu ifade eden Başkan Cengiz, Dadaşkent ve Ilıca’da 9 umumi tuvaletin kapsamlı bir şekilde yenilendiğini söyledi. Cengiz, engelli ve bayan tuvaletlerinden vatandaşın abdestini rahat alabilmesi için sıcak su sistemi kurulduğunu sözlerine ekledi.

MARKA İLÇE HEDEFİNE KOŞUYORUZ

“İlçe halkının yaşam kalitesini yükseltmek, geleceğe daha umutla bakan bir ilçe oluşturmak adına, yerel hizmetleri, adaletli, kaliteli, verimli ve gelişime açık bir şekilde halkın ilgisine sunduk.” diyen Başkan Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: “Ak belediyecilik anlayışıyla şaibeden uzak, katılımcı ve şeffaf bir yönetim sergiliyoruz. Bu şekilde ilçemiz insan odaklı hizmet anlayışının adresi olmuştur. Halkımızla kurduğumuz güven ve gönül köprüsü sayesinde Aziziye’yi marka bir ilçe yapmak için çalışıyoruz ve bu anlamda ciddi mesafe aldık. Artık kalkınma ritmini yakalamış, geleceğe daha umutla bakan bir ilçe oldu Aziziye. Bundaki en büyük pay sahibi yaptığımız çalışmalara verdikleri desteklerle bizlerin şevk ve heyecanımızı artıran hemşehrilerimizdir. Bununla birlikte yaptığımız her projemize destek ve katkılarından dolayı Sayın Başbakanımıza, hükümetimize, sağlık bakanımıza, Erzurum milletvekillerimize, il ve ilçe teşkilatlarımıza, parti ayrımı yapmaksızın ortak paydası Aziziye olan ve Aziziye’nin menfaatleri noktasında hemfikir olan belediye meclis üyelerimize, gecesini gündüzüne katarak güzel ilçemize hizmet üreten, birim müdürlerinden, personeline tüm çalışanlarımıza hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.”

 

 
Emniyet'ten karanfilli kutlama
 
Kasım ayı TÜFE’si açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ferhat 4 Aralık 2012 Salı 13:00

Başkan Cengiz biraz farklı geliyordu ama, malesef. Erzurum güçlü ve Erzurum'u seven iktidar partisine mensup yerel yöneticilerinden faydalanamamıştır

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurs öğrencilerinden örnek etkinlik
Erzurum’un Oltu İlçesi’ne bağlı Güzelsu Köyü Kuran Kursu öğrencileri kendi ...
Kar Aralık'a kaldı
Kasım ayını son 41 yılın ortalamaları ve mevsim normallerinin üzerinde ...
Ölümden döndüler...!
Erzurum'un Palandöken ilçesinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ...
 
Şeyhler'de tarih ziyneti
Şeyhler Camisi'nde 1771 yılında Hatip Mehmet Efendi tarafından yapılmış ...
Sağlık hizmeti herkesin hakkı
Sağlık hizmetlerinin sadece zengin insanların hakkı olmadığını söyleyen ...
Babasının adını yaşatacak
Şehit Karataş’ın 6,5 aylık olarak dünyaya gelen oğlu, yaşam savaşını kazanarak ...
 
Bu bir engelli dramı
‘Engelli’ olarak dünyaya gelen genç, 9 ay önce olduğu ameliyatın ardından ...
Oltu'da diyabet taraması
oltu SAğlık Gurup Başkanlığı 40 yaş üzeri vatandaşlarda tokluk kan şekeri, ...
Devletle dalga geçiliyor!
Sağlık Bakanı Akdağ'ın gayretleriyle çıkarılan sigara yasağı Akdağ'ın ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva