Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>GUNDEM
10 Aralık 2012 Pazartesi - 00:01

Ak Kadın Zirvesi Erzurum’da toplandı

AK Parti Kadın Kolları 5. Bölge Eğitim Toplantısı, Erzurum’da yapıldı.

Ak Kadın Zirvesi Erzurum’da toplandı

AK Parti Kadın Kolları 5. Bölge Eğitim Toplantısı, Erzurum’da yapıldı. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit başta olmak üzere bölgeden 13 ilin kadın kolları teşkilat yöneticileri ve mensuplarının katıldığı toplantıda, Türk siyasetinde kadının önemine vurgu yapıldı. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, yaklaşan yerel seçimlerin kadınlar için önemli bir aşama olacağını söyleyerek, “Bu aşamada artık belediye meclis üyeliklerine ilaveten kadınlar olarak il ve ilçe belediye başkanlıkları da istiyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, Türkiye’de siyasete yeni bir soluk ve hizmet anlayışı getiren AK Parti’nin, girdiği her seçimden büyük bir zaferle çıkmasında kadınların büyük rolünün olduğunu dile getirdi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, İl Başkanı Murat Kılıç, Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, bölge illerinden gelen AK Parti Kadın Kolları teşkilatlarının yöneticilerinin katıldığı eğitim toplantısı, siyasette kadına bakış konulu tanıtım filmiyle başladı. AK Parti Kadın Kolları Erzurum İl Başkanı Hilal Demir’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda İl Başkanı Murat Kılıç, Türk siyasetinde kadının üstlendiği rolü ve AK Parti’nin kadına bakış açısını anlattı.
“AK PARTİ’NİN SEÇİM ZAFERLERİNDE KADINLARIMIZIN ROLÜ BÜYÜK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, AK Parti’nin elde ettiği her seçim galibiyetinin arkasında kadınların büyük emek ve çabalarının bulunduğunu ifade etti. Kadınların siyasette hak ettikleri konumu elde edebilmeleri için AK Parti’nin büyük bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan Başkan Küçükler, kadın milletvekillerinden meclis üyeliklerine varıncaya kadar kadınların siyasetteki en aktif dönemi AK Parti sayesinde yaşadıklarını dile getirdi.
Dünyada medeni birçok ülkeden önce Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığına vurgu yapan Başkan Küçükler, “Millet olarak bizler kadınlarımızı hep baş üstünde taşıdık ve önem verdik. Bugün itibariyle bakıldığında ise kadınlarımız layık oldukları noktalara AK Parti döneminde ulaşmaya başlamışlardır. Kadınlarımız bugün siyasetten sanata, kültürden ticarete ve iş yaşamına varıncaya kadar artık hayatın her alanındalar. Bu çok sevindirici bir gelişmedir” şeklinde konuştu.
KÜÇÜKLER, BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN HASSASİYETİNİ ANLATTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk kadının gelişmesi ve her birinin toplumda rol model haline gelmesi için her türlü fırsat ve imkanı tanıdığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Partimizin yönetim anlayışını şekillendiren bu bakış açısı Sayın Başbakanımızın üzerinde hassasiyetle durduğu bir husustur. Kendileri önceki seçimlerde çok yoğun bir miting programı olmasına rağmen gecenin ilerleyen saatlerinde parti genel merkezine gelmiş ve belediye meclis üyelikleri için hazırlanan listeyi bizzat kontrol etmişti. Listeden bazı erkeklerin isimlerini bizzat kendisi çıkararak, yerlerine kadın üyelerin isimlerini yazmıştı. Şahsen benim birebir tanıklık ettiğim bu hadise bile Sayın Başbakanımızın kadına olan bakış açısını gözler önüne sermeye yetiyor” ifadelerini kullandı.
GENEL BAŞKAN GÜLDAL AKŞİT: BELEDİYE BAŞKANLIKLARI İSTİYORUZ
Bölge eğitim toplantısında konuşan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ise, Türk siyasetinde kadınlara tanınan hak ve önceliklere ilişkin bazı istatistiki bilgiler verdi. İllerde, ilçelerde ve beldelerde AK Parti ile Türk kadınına yeni fırsatlar tanındığını vurgulayan Akşit, yaklaşan yerel seçimleri işaret ederek, bunun çok önemli bir aşama olacağını kaydetti. Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, “Bu yerel seçimlerde artık belediye meclis üyeliklerine ilaveten il ve ilçe belediye başkanlarını da istiyoruz. İllerimizde ve ilçelerimizde kadın belediye başkanları görmek istiyoruz. Bu talebimizi elbette genel merkezimize de ileteceğiz. Kadınlar olarak bugüne kadar önemli hizmetlerde bulunduk, güzel işlere imza attık. Bizlere fırsat verilmesi halinde neleri başarabileceğimizi hep birlikte göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Sema gösterisi büyüledi
 
Eğitim Bir Sen Erzurum’da toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum yatırımları mercek altında
Akdağ ile Erzurum Milletvekillerinin, Erzurum'a yapılan yatırımları kapsayan ...
12 yılda 1.5 milyar yatırım
Erzurum’da cumhuriyet tarihinde en büyük sportif yatırımların AK Parti ...
Sanayide çağdaş işbirliği
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürleri Bölge Toplantısı Erzurum Ticaret ...
 
Provokasyon var
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, dün kenti karıştıran karşıt görüşlü ...
Engelliler için kermes
Engelli bir öğrencinin okuduğu ‘Bayrak’ şiiri törene katılan Vali Sebahattin ...
Atatürk Üniversitesi'nde gerginlik
Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde karşıt ...
 
Sungur Hoca dualarla uğurlandı
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi’nin ...
Nakliyatçı'dan ilginç protesto
Kamyonu ile kaza yapan nakliyatçı Şahmettin Bulut, kasko şirketi tarafından ...
Nüfusta meraklı bekleyiş
2011 yılında bir önceki yıla göre nüfusu yüzde 1.5’lik artış kaydeden ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva