Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
5 Ekim 2018 Cuma - 12:00

“Daha çok çalışmamız lazım”

Yıldırım, “Bu coğrafyada ayakta kalmak için daha çok çalışmamız lazım işgalci sömürgeci devletlerin iştahını kabartan bu coğrafyada işimiz kolay değil. Bu işgalci güçler doğrudan değil beşinci kol ile satılmış hainler marifetiyle görevlerini ifa eder, ‘dedi

“Daha çok çalışmamız lazım”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Karşıyaka’da bulunan Ege Üniversitesi Suat Cemile Balcıoğlu Sağlık Yerleşkesi’nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 2002 yılında 76, bugün ise 206 üniversite olduğunu belirterek, “Bu üniversitelerin 9 tanesi İzmir’de. İzmir’de 200 bin yükseköğretim öğrencisi var. 7 binden fazla öğretim görevlisi var. Bu hocalarımız şehrimizin marka değerine katkı sağlıyor. Ege üniversitesi merhum demokrasi şehidimiz Adnan Menderes’in İzmir’e hediyesidir, yadigarıdır. Akıl ve bilgiye sırtına dönen medeniyete düşman demektir. Dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri aynı zamanda bilgiye sahip olan ülkelerdir. Bizim medeniyetimiz yeniden ihya edecek yegane yol bilgidir, bilgiye sarılmaktır. Millet olarak daha çok çalışacağız, bilgiye sahip olacağız, üreteceğiz ve bir adım öne geçeceğiz. İnsanın olduğu yerde mutlaka farklılık vardır, farklılığın olduğu yerde rekabet vardır. Rekabet başarılı olmak için şarttır. Fikri olmayanın bildiği tek şey şiddettir. Oysa planı, düşünceleri yarıştırmak esastır. Ülkemize ve insanımıza ancak bu şekilde hizmet edebiliriz. Siyaset eğer insan hizmet ediyor ve insanların yüzünü güldürüyorsa o zaman bir anlam ifade eder. O halde büyük hedeflere odaklanma zamandır. Büyük hedeflerden uzaklaştığımızda birbirimizle uğraşır, enerjimizi harcamamız oluruz. O zamanda fikirsiz izansın kalabalıklara dönüşmüş oluruz” dedi.

“SATILMIŞ HAİNLER MARİFETİYLE GÖREVLERİNİ İFA EDİYORLAR”

Türkiye’nin zor bir coğrafyada olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bu coğrafyada ayakta kalmak için daha çok çalışmamız lazım işgalci sömürgeci devletlerin iştahını kabartan bu coğrafyada işimiz kolay değil. Bu işgalci güçler doğrudan değil beşinci kol ile satılmış hainler marifetiyle görevlerini ifa eder , hedeflerini gerçekleştirirler. Hatırlayın, 15 Temmuz tarihimizin en vahşi, en alçak darbe girişiminde bulunan bu hainlerin hedefi ülkemizi kaosa sürüklemek, demokrasiyi yok etmek ve kardeşi kardeşe düşürmek. O gece Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, yüce milletimizin meydanlara inmesi, hükümetin kararlılığı neticesinde al bayrağımız inmemiş, ezanlar dinmemiştir ve alçaklar hedeflerine ulaşamamıştır. O gece gazi meclisimiz de bombalar altındayken ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ nidaları yükselmiştir. Onlar milletimize, Cumhurbaşkanımıza ve seçilmiş hükümete karşı giriştikleri bu alçak kalkışmanın bedelini ağır bir şekilde ödüyorlar, ödeyeceklerdir. Herkes emin olsun, o gece her biri bir kahraman olan 251 şehidimizin, 2 bin 191 gazimizin hesabını onlardan ,burunlarından fitil fitil gelecek şekilde soruluyor. O gece milletimizin, demokrasimizin sahip çıkılmış olması, artık gelecek kuşakları geleceğini garantiye alacak bir dönemi başlatmıştır” diye konuştu.

"ALÇAKÇA SALDIRIYI LANETLİYORUM"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz gün İstanbul’da hastası tarafından silahla vurularak hayatını kaybeden Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ın öldürülmesine işaret ederek, “Doktorumuz bir cinayete kurban gitti. Doktorların görevi sağlık, sıhhat dağıtarak, insanların canlarını kurtarmak. Doktorlarımıza yönelen bu alçakça saldırıları lanetliyorum, kınıyorum. Şunu herkes bilmelidir ki bu cinayetlerin hesabı hukuk önünde mutlaka sorulacaktır. Ama sormamız gereken bir başka soru da nasıl böyle kolayca, gözünü kırpmadan cana kıyan bir nesil yetişiyor. Bunu da sorgulamamız lazım. Eğitim sistemimizi insan odaklı, sevgi odaklı tekrar gözden geçirmemiz lazım. İnsan yaratılış gayesinde uzaklaşmadan hayatı boyunca fikirlerinin, ideallerinin peşinde olmalıdır. Zorluklar karşısında yılmayacağız. Bir insan ile aynı fikirde olmamak kavga gerekçesi olamaz. Gayrimeşru şiddet yöntemleriyle bugüne kadar elde edilmiş hiçbir hedef yoktur” şeklinde konuştu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise sağlık bilimleri kampüsüne katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.

 
“Endişeye mahal yok”
 
‘En büyük zararı Kürt kardeşlerimize verdiler’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Ocakları Ocakbaşında toplanıyor
6 Ekim Cumartesi günü başlıyor. 
Akgüloğlu'nden yerel seçim açıklaması
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, ...
2026 hayallerimiz havada kaldı!
Erzurum heyeti havadayken olumsuz kararı açıkladılar...
 
Vicdan ve Allah Korkusu Ya da Dolar..!
http://www.dadasgazetesi.com/yazar/Vicdan-ve-Allah-Korkusu-Ya-da-Dolar-/2573
Kaymakamlarla Erzurum zirvesi
Tarihi Erzurum Kongre Binasında toplandılar
Doğu'da 5 ile hava uyarısı!
Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan
 
DAP ve TÜİK’te çevre gündemi
Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına ...
Bakanlık açıkladı: 28 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonları kapsamında 1 haftada 28 ...
Yalçın Özyapar Parkı törenle açıldı
Edirne Müdafii Mehmed Şükrü Paşa’nın torunu Yalçın Özyapar’ın verildiği ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva