Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
5 Ekim 2018 Cuma - 12:01

‘En büyük zararı Kürt kardeşlerimize verdiler’

Kurtulmuş, ‘Kazılan hendeklere yardımcı olan, terör örgütü için dağa eleman götürülmesi için aracı mekanizmalar oluşturan belediye başkanları en büyük zararı kendisini seçen Kürt kardeşlerimize vermiştir.’ dedi

‘En büyük zararı Kürt kardeşlerimize verdiler’

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ABD yönetiminin ticaret savaşları üzerinden dünyayı hizaya sokmaya çalıştığını belirterek, “Türkiye’ye karşı yaptıkları bu kur operasyonu da aslında Türkiye üzerinden gelişmekte olan ülkelere ders vermek için yapılan bir operasyondur” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Van’a gelen Numan Kurtulmuş, gündemle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Almanya seyahati ve dün Hollanda Dışişleri Bakanının Türkiye'yi ziyaret etmesiyle birlikte başlayan olumlu temasın sıcak şekilde sürdüğünü ifade eden Kurtulmuş, bundan da memnuniyet duyduklarını kaydetti. Kurtulmuş, “Dünyada çok büyük ekonomik savaş, ticaret savaşları başladı. Önce vekalet savaşları üzerinden Suriye'de, dünyanın büyük güçleri birbirine girdi. Maalesef ABD yönetimi, ticaret savaşları üzerinden dünyayı hizaya sokmaya çalışıyor. Türkiye’ye karşı yaptıkları bu kur operasyonu da aslında Türkiye üzerinden gelişmekte olan ülkelere ders vermek için yapılan bir operasyondur. Bütün ülkelere, özellikle gelişmekte olan ülkelere tarafını belli et, benden yana mısın yoksa değil misin. ABD yeni yönetimi, tabiri caizse herkesi karşısına alıyor. Avrupa'yı, Kanada'yı karşısına alıyor, Çin’i küresel savaşın muhatabı olarak görüyor. Rusya’yı karşısına alıyor. Bu kadar yıldır müttefiki olan Türkiye'yi de karşısına almak gibi bir gafletin içinde oluyor. Bu süreç içinde Türkiye’nin diğer ilişkilerini çok olumlu noktaya getirerek, üzerine gelen bu baskıyı hafifletmek gibi bir amacı vardır. Bunlardan biri de Avrupa ilişkilerinin düzeltilmesidir. Avrupa ile ilişkilerin gerginleşmesini önceki dönemlerde Türkiye sağlamadı” dedi.

“KAPILARIN ÖNÜNDE BOMBA PATLATSINLAR DİYE OY VERMEDİLER”

Görevlendirme yapılan belediyelerin yaptığı çalışmalara da değinen Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vekil belediye başkanlarının çalışmalarını yerinde görme imkanı buldum. Şehircilik alanında çok önemli katkılar sunan çalışmalar yapıldı. Demokratik hiçbir ülkede halkın oylarıyla seçilen hükümet, halkın oylarıyla seçilen bir belediye başkanının yerine vekil tayin etmek istemez. Bu vekillerin tayin edilmesi durduk yerde hükümetin aklına estiği için gerçekleştirilmemiştir. Hiçbir demokratik ülkede de hükümet eli silahlı terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir belediyeye müsaade etmez. İşin doğasına aykırıdır. Kazılan hendeklere yardımcı olan, terör örgütü için dağa eleman götürülmesi için aracı mekanizmalar oluşturan, hatta vatandaşlardan oy alarak seçilerek, devletin kaynaklarıyla kendisine verilen kaynakları bir şekilde dağa aktaran belediyelerin seçilmiş olmaları, onların bu yaptığı işleri meşru kılmaz. Bu faaliyeti yapan belediye başkanları en büyük zararı kendisini seçen Kürt kardeşlerimize vermiştir. Onlar kapıların önünde bomba patlatsınlar diye oy vermediler. Oğlu, kızı, ailesi huzur içinde sokaktan geçsin diye oy verdiler. Güzel kentlerde yaşasınlar diye tercih ettiler. Bunu yapmadıkları için hükümet de vatandaşa hizmetin gitmesini temin etmek amacıyla belediye başkan vekilleri atadı. Bu arkadaşlarımızın hepsi zor şartlarda fedakarca bu hizmetlerin gerçekleşmesine vesile oldular. İnşallah bundan sonraki süreçte de bölgemizde vatandaşlarımız istedikleri her türlü hizmeti alırlar.”

“ÜMİT EDERİZ Kİ DEMOKRATİK BİR TERCİH İÇİNDE OLURLAR”

“Seçimlerde eğer başka bir sonuç olur ve başka partinin belediye başkanları seçilirse ne yapacaksınız” sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, “Seçimlerden sonra ne yapacağımızın cevabı bizde değil, seçilmiş olacakları yerler varsa, bu yerlerdeki HDP'li belediye başkanlarındadır bu işin cevabı. Millete hizmet istikametinde devam eder, meşru belediyecilik faaliyeti gösterirlerse zaten millet onlara onun için oy vermiş olacak. Bu sorunun cevabı bizde değil, bu sorunun cevabı HDP'nin nasıl siyaset yapacağıyla ilgilidir. Terör örgütünün gölgesinde, silahların gölgesinde, onun desteğiyle mi, yoksa milletin oyunun desteğiyle mi siyaset yapacak? Ona karar verecekler. Ümit ederiz ki demokratik bir tercih içinde olurlar. Öyle olursa bölge halkı rahatlamış olur” dedi.

 
“Daha çok çalışmamız lazım”
 
Çavuşoğlu: "İdlib anlaşması göçmen akımını önledi"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Endişeye mahal yok”
Türkiye’nin ekonomik sıkıntı yaşadığına da işaret eden Yıldırım, "Bu bir ...
Büyükşehir açıkladı
4,5 yılda 2 Milyon...
Erzurum imajına estetik yatırım
Büyükşehir Belediyesi, turizm ve ticaret şehri Erzurum’u ışıl ışıl aydınlattı.
 
Pasinler’de ‘Büyük’ dönüşüm
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Prestij Cadde” projelerini ilçelerde de tüm hızıyla sürdürüyor.
Bulutlar hassasiyeti
Adım adım hizmet, adım adım takip...
Milletvekili Aydemir’den yatırım açıklaması
13'ü tamamlandı...
 
Korkut:Tasarruf yapmıyoruz, çünkü...
Erzurum Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Şükrüpaşa semtinde ...
Bu Tanım Erzurum'a çok yakıştı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Yazar İtalo Calvino, kıymet ...
MHP İl Başkanı Karataş'tan tarım sektörü üzerine değerlendirme
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “Ülkemizde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva