Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
27 Ekim 2020 Salı - 05:21

‘Türkiye süreci büyük bir dikkatle yönetiyor’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, global markaların uzak doğudan uzaklaşmaya başladığını belirterek, “Türkiye, bölgesel merkez olma konusunda çok ciddi bir alternatif ve biz bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

‘Türkiye süreci büyük bir dikkatle yönetiyor’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, global markaların uzak doğudan uzaklaşmaya başladığını belirterek, “Türkiye, bölgesel merkez olma konusunda çok ciddi bir alternatif ve biz bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” dedi.
Korona virüs salgınının 2020 yılına damgasını vurduğunu belirten Bakan Varank, “Tek bir virüsün hem insan hayatını, hem de ekonominin dinamiklerini bir anda nasıl yerle bir ettiğini gördük. Yaşadığımız bu küresel salgın, dünyadaki bütün dengeleri derinden sarstı. Türkiye, böylesine zorlu bir dönemi, çok profesyonelce, büyük bir dikkatle yönetiyor. Sokağa çıkma kısıtlaması varken dahi, Bakanlığımıza başvuran fabrikaların çalışmasına müsaade ettik. Güvenli üretim yapan ve güvenli hizmet sunan firmaları belgelendirmeye başladık. Sosyal destek, kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği gibi programlarla, milyonlarca vatandaşımıza yaklaşık 40 milyar lira nakdi destek verdik. Kamu bankalarımız kredi musluklarını açtı. Teknoparklarda ve Ar-Ge merkezlerinde uzaktan çalışmayı kolaylaştırdık. Tabi bu politikalar meyvelerini veriyor. Dış talepteki canlanmayla birlikte, hazirandan itibaren piyasa kendine gelmeye başladı. Organize sanayi bölgelerimizdeki elektrik tüketimi, her ay düzenli bir biçimde artıyor. Hatta şunu söyleyeyim; Eylül ve Ekim performansı, pandemi öncesi dönemin dahi üzerinde. İmalat sanayinde; hem üretim hem de ihracat oldukça güçlü seyrediyor. Ülkemizin her tarafında yeni yatırım talepleri de yükselmeye devam ediyor. Reel sektörün ilk 8 aydaki yatırım talebi, geçen senenin yüzde 30 üzerinde” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN FIRSATI DEĞERLENDİRMESİ GEREKİYOR”
“İnşallah Türkiye, yılın son iki çeyreğinde güçlü bir büyüme performansı gösterip, 2020’yi asgari hasarla atlatacak” diyen Bakan Varank, sözlerine şöyle devam etti:“Finansal piyasalardaki oynaklıklar, iş yapma biçiminizi etkilememeli, şevkinizi asla kırmamalı. Bilakis, dış piyasalara daha fazla yönelmeli, yeni pazarlar keşfetmenin yollarını bulmalısınız. Tedarikçilerinizle birlikte büyümeye odaklanın. Bakınız, global markalar uzak doğudan uzaklaşmaya başladı. Türkiye, bölgesel merkez olma konusunda çok ciddi bir alternatif. Bizim bu fırsatı mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Üretim altyapılarımız güçlü ve zengin, işgücümüz becerikli, inovasyon kabiliyetlerimiz oldukça çeşitli. Türkiye ile ortak iş yapan hiçbir yabancı firma, acaba yarı yolda kalır mıyım endişesini taşımıyor. Hatta dün bununla ilgili bir haber vardı, siz de denk gelip okumuş olabilirsiniz. Boeing'in ülkemizde yerel tedarikçileri var. Ünlü bir kola firması, meyve suyu konsantresini bizden alıyor, hatta diğer ülkelerin de Türkiye'den alması için aracı oluyor, lojistik detaylara kadar takip ediyorlar. Hindistan karantina ilan ettiğinde, Cargill, trafo yağı üretimini Türkiye'ye kaydırdı. Yazılımda dünyanın ilk 10 şirketinden biri olan Micro Focus, Ankara merkezli gencecik bir start-up’ı satın aldı. Bu satın almada Türkiye; İsrail, İspanya, Portekiz, İtalya ve Hollanda gibi ülkeleri geride bıraktı. Günü birlik piyasa hareketlerinden sıyrılıp, yaşadığımız dönemin sunduğu fırsatlara odaklanmamız gerekiyor. Yerli katma değeri daha da artırıp, küresel lige daha sıkı eklemlenme zamanı. 2021 yılında Bakanlığımız Allah’ın izniyle çok daha güçlü olacak.”

 
GSS kapsamında rekor ödeme
 
Gül’den e-noter değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GSS kapsamında rekor ödeme
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Genel Sağlık ...
Karaismailoğlu müjde verdi
Karaismailoğlu, Türkiye’nin fırlatacağı uydular ile uzay vatanda daha ...
Komisyon, Enerji Piyasası Kanun Teklifini kabul etti
Enerji Piyasası Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, ...
 
Erzurum Eylül ayı kamu giderleri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ - Erzurum’da bu yılın ocak – Eylül döneminde kişi başına ...
Erzurum Bölgede 2, Türkiye’de 22’inci sırada
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum Ocak – Eylül dönemi kamu sağlık ...
HAK-İŞ 45’inci yılında
HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 45’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel ...
 
Tohum desteği ile çiftçilerin yüzü gülüyor
Erzurum İl Tarım Müdürlüğü’nce yem bitkileri üretimi artırmak için çiftçilere ...
Erzurum rekor kırdı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - . Eylül ayında 9 patent başvurusunu gerçekleştiren ...
Erzurum 9 ayda 262 marka üretti
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum marka üretimi bakımından Eylül ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva