Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
27 Ekim 2020 Salı - 05:18

Karaismailoğlu müjde verdi

Karaismailoğlu, Türkiye’nin fırlatacağı uydular ile uzay vatanda daha çok söz sahibi olacağını ifade ederek, “Allah’ın izniyle TÜRKSAT 5A’yı kasım ayı sonunda, TÜRKSAT 5B’yi 2021 yılının ikinci çeyreğinde, ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A’yı da 2022 yılında uzaya gönderiyoruz' dedi.

Karaismailoğlu müjde verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin fırlatacağı uydular ile uzay vatanda daha çok söz sahibi olacağını ifade ederek, “Allah’ın izniyle TÜRKSAT 5A’yı kasım ayı sonunda, TÜRKSAT 5B’yi 2021 yılının ikinci çeyreğinde, ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A’yı da 2022 yılında uzaya gönderiyoruz. Böylece ‘uzay vatan’da, daha çok söz sahibi olacağız” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Valilik, belediye ve partisinin il başkanlığını ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, ardından belediye başkanları ile bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Bakan Karaismailoğlu, 2003 yılından bu yana geçen 18 yılda Türkiye’nin ulaşım ve haberleşme için 907 milyar 200 milyon liralık yatırım yaptığını kaydetti. 2003 yılında karayollarındaki 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu 2020’de 27 bin 700 kilometreye çıkardıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “26 havalimanımızı, bugün 56’ya çıkardık. 81 ülkeye yapılan uçuş rota sayısını, bugün 173 ülkeye çıkardık. Sadece yol, havalimanı yapmadık. Uzaydaki haberleşme uydularımızı da artırıyoruz. Allah’ın izniyle TÜRKSAT 5A’yı kasım ayı sonunda, TÜRKSAT 5B’yi 2021 yılının ikinci çeyreğinde, ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A’yı da 2022 yılında uzaya gönderiyoruz. Böylece ‘uzay vatan’da daha çok söz sahibi olacağız” dedi.
“BİN 213 KİLOMETRE YHT HATTIMIZ VAR”
2003 yılında Türkiye’de Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı olmadığını ancak 2020 yılında bin 213 kilometre YHT hattı olduğunu hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, “2009 yılında Ankara-Eskişehir hattı ile başladığımız YHT seferlerine, 2011’de Ankara-Konya ile devam ettik. 2014’te Eskişehir-Pendik, 2019’da da Marmaray Projesi ile Gebze-Halkalı arasında YHT demiryolu hattımızı tamamladık. 2020 yılına kadar Ankara-Eskişehir hattında 16,6 milyon, Ankara-Konya hattında 13,3 milyon, Konya-İstanbul hattında da 3,5 milyon yolcu taşıdık. Yıllık ortalama yolcu sayımız 44,8 milyonu geçmektedir. Türkiye’de demiryolu ile taşınan yük miktarında da 2020 yılında 30 milyon tona ulaşırken 2023 hedefimiz 45 milyon ton, 2028 hedefimizi de 150 milyon ton olarak belirledik” diye konuştu.
“TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDAKİ TİCARET HACMİ”
Türkiye’nin, demiryolunda Çin-Londra arasındaki orta kuşak ipek demiryolu hattının önemli bir geçiş noktasında yer aldığını dile getiren Bakan Karaismailoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bu hat üzerindeki Bakü-Tiflis-Kars demiryolumuz, 2023 yılına kadar Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin 4,4 milyar dolardan, 15 milyar dolara çıkarma hedefimize önemli katkı sağlayacaktır. Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprümüz ile birlikte, İstanbul-İzmir Otoyolumuz ülkemizin prestij projeleridir.
Geçtiğimiz hafta 21-24 Ekim tarihlerinde İstanbul’un tarihi Sirkeci Garı’nda düzenlediğimiz ‘Türk Demiryolu Zirvesi’nde de ifade ettiğim gibi her alanda olduğu gibi Türkiye’nin demiryolları reformunu da ‘biz’ başlattık.”
Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

 
‘Fırat’ın kuzularını çakallara kaptırmayacağız’
 
GSS kapsamında rekor ödeme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komisyon, Enerji Piyasası Kanun Teklifini kabul etti
Enerji Piyasası Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, ...
Erzurum Eylül ayı kamu giderleri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ - Erzurum’da bu yılın ocak – Eylül döneminde kişi başına ...
Erzurum Bölgede 2, Türkiye’de 22’inci sırada
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum Ocak – Eylül dönemi kamu sağlık ...
 
HAK-İŞ 45’inci yılında
HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 45’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel ...
Tohum desteği ile çiftçilerin yüzü gülüyor
Erzurum İl Tarım Müdürlüğü’nce yem bitkileri üretimi artırmak için çiftçilere ...
Erzurum rekor kırdı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - . Eylül ayında 9 patent başvurusunu gerçekleştiren ...
 
Erzurum 9 ayda 262 marka üretti
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum marka üretimi bakımından Eylül ...
Türksat 5A bu yıl, 6A 2022’de fırlatılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakın Adil Karaismailoğlu “TÜRKSAT 5A’yı Kasım ayının ...
Yeni Normalde Mesleki Eğitim önceliği
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Haziran ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva