Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
22 Ağustos 2022 Pazartesi - 06:04

‘Biz bu millete aşığız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz 20 yılda, ülkemize kazandırdığımız asırlık eser ve hizmetlerin altyapısı üzerinde Türkiye'yi dünyanın siyasi ve ekonomik olarak en güçlü devletleri arasına sokmakta kararlıyız” dedi.

‘Biz bu millete aşığız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz 20 yılda, ülkemize kazandırdığımız asırlık eser ve hizmetlerin altyapısı üzerinde Türkiye'yi dünyanın siyasi ve ekonomik olarak en güçlü devletleri arasına sokmakta kararlıyız” dedi.

‘BU ÜLKEYİ SEVİYORUZ’

Erdoğan, "Türkiye'de bizden başka çeyrek, yarım asır sonrasına ışık tutan, vizyon inşası peşinde koşan, bunun hedeflerini, programlarını, projelerini çalışan kimse göremezsiniz. Çünkü biz bu millete aşığız, çünkü biz bu ülkeyi seviyoruz. ‘ dedi

AŞK İLE KOŞAN YORULMAZ

Erdoğan, ‘Üniversitemizin olmadığı il yok. Sağlıkta 19 şehir hastanemiz var. Bu kadro milletine âşık. Biz, 'Aşk ile koşan yorulmaz' diyerek bu yolda yürüdük. Dünyanın kriz üstüne kriz yaşadığı bir dönemde, ülkemiz hedeflerine kararlılıkla yürüyorsa işte bu sayededir.." diye konuştu

‘BİZ MİLLETİMİZİN UMUDUYUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz milletimizin sadece hizmetkârı değil umuduyuz. Biz ülkemizin ve milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye talibiz. Bunun için gereken programları çalışan, projeleri hazırlayan sadece biz varız" dedi.

DÜNYA BARIŞI İÇİN VARIZ

Erdoğan, ‘“2 gün önce Ukrayna’da, bir hafta önce Soçi’deydim. Ne için dünya barışını tesis edelim diye. Biz bu yolda dünya barışı için varız. Savaş için değil, barış için varız. Ama bu ülkede savaş için gayret sarf edenler yok mu var, onların da kimler olduğunu gayet iyi biliyoruz" dedi.

MÜCADELEMİZİ BUGÜNLER İÇİN VERDİK

Erdoğan, ‘Vesayetle mücadelemizi bugünler için yaptık. PKK’den FETÖ’ye terör örgütleriyle mücadelemizi bugünler için yürüttük. Darbecilere karşı göğsümüzü bugünler için siper ettik. Uluslararası kumpaslara, tuzaklara saldırılara karşı mücadelemizi bugünler için verdik.’ dedi

TOPLU AÇILIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasına Gaziantep-Nizip kara yolunda meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık üç hafta önce Hakan Füzün kardeşimizin cenaze töreni vesilesiyle Akhisar'a geldiğimizde, en kısa sürede Manisa'yı da ziyaret etme sözü vermiştim. Araya salgının da girmesiyle neredeyse 3,5 yıldır sizlerle yüz yüze beraber olamamıştık" ifadelerini kullandı.

“81 İLİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE TÜRKİYE'YE HİZMET EDİYORUZ”

Aldığı resmî rakama göre Cumhuriyet Meydanı'nda 50 bini aşkın Manisalının olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihin, medeniyetin, üretimin şehri. Efelerin, zeybeklerin, yiğitlerin diyarı Manisa'yı özlemişiz. Fatih, Manisa'da aldığı eğitim ve terbiyeyle İstanbul'u fethetmişti. Biz de Manisa ile birlikte 81 ilimizden aldığımız güçle Türkiye'ye hizmet ediyor, kendimize dünya ile yarışan hedefler belirliyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda, ülkemize kazandırdığımız asırlık eser ve hizmetlerin altyapısı üzerinde Türkiye'yi dünyanın siyasi ve ekonomik olarak en güçlü devletleri arasına sokmakta kararlıyız" diye konuştu.

‘BİZ BU MİLLETE AŞIĞIZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de bizden başka çeyrek, yarım asır sonrasına ışık tutan, vizyon inşası peşinde koşan, bunun hedeflerini, programlarını, projelerini çalışan kimse göremezsiniz. Ne için? Çünkü biz bu millete aşığız, çünkü biz bu ülkeyi seviyoruz, çünkü biz bu millete ve ülkeye hizmet etmeyi en büyük beşeri rütbe olarak görüyoruz. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz, mücadele ediyoruz" dedi.

“ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEYE TALİBİZ”

Emeklerin ve fedakârlıkların karşılığının hep birlikte alınacağı bir döneme girildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Vesayetle mücadelemizi bugünler için yaptık. PKK'dan FETÖ'ye terör örgütleriyle mücadelemizi bugünler için yürüttük. Darbecilere karşı göğsümüzü bugünler için siper ettik. Uluslararası kumpaslara, tuzaklara, saldırılara karşı mücadelemizi bugünler için verdik. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye, ülkemizin tüm altyapısını bugünler için kurduk. Ülkemizin siyasi, ekonomik, sosyal, diplomatik gücünü bugünler için tahkim ettik. İnsanlarımızı her alanda bugünler için hazırladık. Eğitimde eğer bugün 81 vilayetimizin tamamında üniversitemiz varsa boşuna değil. Göreve geldik 76 üniversite vardı ama şimdi 208 üniversitemiz var. Üniversitemizin olmadığı il yok. Sağlıkta 19 şehir hastanemiz var. Eğitim araştırma hastanemizin olmadığı il, ilçe yok. Bu bir şeyi gösteriyor. Bu kadro milletine âşık. Biz, 'Aşk ile koşan yorulmaz' diyerek bu yolda yürüdük. Dünyanın kriz üstüne kriz yaşadığı bir dönemde, ülkemiz hedeflerine kararlılıkla yürüyorsa işte bu sayededir. Aşkımızdan. Dertliyiz biz dertli. Bu milletin dertlisiyiz."

‘BİZ MİLLETİMİZİN UMUDUYUZ’

Türkiye'nin sadece geçmişi değil aynı zamanda geleceği olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz milletimizin sadece hizmetkârı değil umuduyuz. Biz ülkemizin ve milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye talibiz. Bunun için gereken programları çalışan, projeleri hazırlayan sadece biz varız" dedi.

“TERÖRİSTLERİN HER AN BAŞLARINA BOMBA DÜŞME KÂBUSUYLA İNLERİNDEN ÇIKAMADIĞI BİR TÜRKİYE İNŞA ETTİK”

İnsanların beklentilerine cevap verecek yeni sözleri sadece kendilerinin söylediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi: "Dikkat ederseniz karşımızdakiler milletimize geleceği değil sadece geçmişi, yani eski Türkiye'yi vadediyorlar. Ülkeyi ileri götürmek için bir derdi olmayanlar, yapılanları yıkma, başarılanları boşa çıkarma dışında bir çaba sergilemiyorlar. Siyasi istikrar, güçlü iktidar, etkin hizmet peşinde koşmak yerine koalisyonların, krizlerin ve kaosların güzellemesini yapıyorlar. Şimdi buradan sizlere elinizi vicdanınıza koyarak, hafızanızı yoklayarak şu karşılaştırmaları yapmanızı istiyorum. Biz her evladımızın ana sınıfından üniversiteye kadar her seviyede istediği eğitimi alabilen bir Türkiye inşa ettik. Onların 'iyi' dediği Türkiye, çocuklarımızın üst üste yığılı bir şekilde eğitim almaya çalıştığı, üniversiteye girmenin ayrıcalık olduğu bir Türkiye'ydi. Biz her vatandaşımıza, şehir hastaneleriyle, devlet hastaneleriyle, özel hastaneleriyle en üst seviyede hizmet alacağı bir Türkiye inşa ettik. Onların 'iyi' dediği Türkiye, sağlam girenin hasta çıktığı, her tarafı tel tel dökülen, bırakın doktoru bir kutu ilacı bulmanın bile zor olduğu Türkiye'ydi."

19 ŞEHİR HASTANESİ VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmiş dönemde Savaş Ay'ın programına katıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hatırlıyor musunuz? Savaş Ay'ın bir programı vardı. Savaş Ay'ın o programında Bay Kemal, orada yanında kuzu kuzu oturuyordu. Ve Savaş Ay sorduğu soruların cevabını alamıyordu. O zaman Bay Kemal, SSK'nın başındaydı. Ve ne dedi? Suçu hemen o zamanın başbakanına attı. Sen ne işe yarıyorsun? Bak biz de şu anda devlet yönetiyoruz. 19 şehir hastanesi, yüzlerce hastanemiz var" diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadeleye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Biz terör örgütleriyle mücadelemizi oluşturduğumuz güvenli bölgelerle sınırlarımızın dışına taşıdık. Teröristlerin her an başlarına bomba düşme kâbusuyla inlerinden çıkamadığı bir Türkiye inşa ettik. Şu anda Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Dereler'de biz varız. Teröristler kaçıyor, biz kovalıyoruz. Onların 'iyi' dediği Türkiye, bir köyden ötekine sağ salim gitmenin dahi zor olduğu bir Türkiye'ydi. Biz ülkemizi baştan başa bölünmüş yollarla, otoyollarla, havalimanlarıyla, hızlı tren hatlarıyla donatarak ulaşımın hızlı, güvenli ve konforlu hâle geldiği bir Türkiye inşa ettik."

ULAŞIM

İstanbul-İzmir arasının 6,5 saatten 3 saat 15 dakikaya düştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi Manisa-İzmir Sabuncubeli Tüneli'ni kim yaptı? Eskiden Manisa-İzmir, ne kadar bir mesafeydi ama Sabuncubeli Tüneli'yle bu kadar kısaldı. Onların 'iyi' dediği Türkiye, yolların delik deşik olduğu, her gün onlarca insanın kazalarda can verdiği, lojistik sıkıntısının üretimi ve ticareti baltaladığı bir Türkiye'ydi. Biz sanayimizi her alanda kendimizle birlikte tüm dünyaya üretim yapacak seviyeye getiren, diğer pek çok husus gibi kendi otomobilini üretecek kabiliyete kavuşturan bir Türkiye inşa ettik" ifadelerini kullandı.

YERLİ OTOMOBİL

Bu yılın sonunda yerli otomobilin üretime geçeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: "Onların 'iyi' dediği Türkiye, sanayileşme adına Anıtkabir'in bayrak direğinin ipini üretmekle övünen bir Türkiye'ydi. Biz, savunma sanayimizin dışa bağımlılığını, geldiğimizde yüzde 20 yerliydi ama şimdi yüzde 80 yerli hâle getirdik. İstiklalimizi ve istikbalimizi garanti altına alan bir Türkiye inşa ettik. Şimdi İHA'larımız var, SİHA'larımız var, Akıncılarımız var ve terör örgütlerini bunlarla inlerinde vuruyoruz inlerinde. Bu şimdi teröristleri rahatsız ediyor, Bay Kemal'i de rahatsız ediyor, terör örgütlerini de rahatsız ediyor. Onların 'iyi' dediği Türkiye, bırakınız geleceğine güvenle bakmayı, en temel askerî ihtiyaçlarını bile karşılamak için rekabet ettiği ülkelerden medet uman bir Türkiye'ydi."

ÜRETİM

Türkiye'nin geçmişte toplu iğneyi bile üretemediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi tüfeklerimiz, elhamdülillah İHA'larımız, SİHA'larımız, Akıncı uçaklarımızı üretiyoruz" ifadesini kullandı.

Deprem ülkesi olan Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ını dönüştürerek, insanları daha güvenli evlere kavuşturan bir Türkiye inşa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde yıkılan İzmir, Bergama, Bornova'yı aylar içerisinde yeniden inşa ettiklerini anlattı.

“BİZ BU YOLDA DÜNYA BARIŞI İÇİN VARIZ”

Van, Bingöl depremlerinde yerle yeksan olan her yeri yeniden inşa ettiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Kütahya Simav'ı biz inşa ettik mi? Bakın Gölcük'te, Sakarya'da CHP'nin iktidarında maalesef aylar geçti buralar inşa edilemedi. Ama biz geldik bunları da inşa ettik. Onların iyi dediği Türkiye, 1999 depreminde aylarca yıkıntılara dahi ulaşmayı başaramayan bir Türkiye idi. Biz sulamadan modernizasyona, tohumdan gübreye kadar her alanda aldığımız tedbirlerle tarımsal hasıla da Avrupa'da ilk sıraya, dünyada ilk 10'a çıkarmış bir Türkiye inşa ettik. Onların iyi dediği Türkiye verimsiz ve kurak topraklarda sadece kendi ihtiyacını karşılamaya çalışan alternatifini bulanın toprağını terk edip, geçimini başka işlerde aradığı bir Türkiye idi. Biz siyasi diplomatik ve askerî gücüyle dünyanın saygısını kazanmış, bölgesinde kendi çıkarlarını kararlılıkla savunan, kendi vatandaşlarının güveni, dostlarının umudu hâline gelmiş bir Türkiye inşa ettik. İki gün önce neredeydim? Ukrayna'da. Bir hafta önce neredeydim? Soçi'de. Ne için? Dünya barışını tesis edelim diye. Biz bu yolda dünya barışı için varız. Savaş için değil barış için varız ama bu ülkede maalesef savaş için gayret sarf ederler yok mu? Var. Onların da kimler olduğunu gayet iyi biliyoruz. Onlara da gereken dersi Manisa, 2023 Haziran'ında vermeye hazır mı?"

DURMAK YOK

Partisinin ana kademesi, kadın kolları ve gençlere "durmak yok" diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların iyi dediği Türkiye, kendi sorunlarını çözemediği için bölgesinde ve dünyaya bakamayacak kadar içine kapanmış bir Türkiye idi. Maşallah, şu karşımdaki muhteşem topluluğu görünce 'Manisa bu işi bitirdi' diyorum. Cumhur İttifakı olarak 2023 Haziran'ında bu işi bitirmekte kararlı mıyız? El ele, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE TEPKİ

Konuşmasında muhalefeti de eleştiren ve hangi alana bakılırsa bakılsın kendi inşa ettikleri Türkiye ile "onların" özlemini duyduğu Türkiye arasındaki devasa farkın görülebileceğini vurgulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merhum Özal'ın deyimiyle, çağ atlamış Türkiye ile çağın gerisinde kalmış Türkiye'yi mukayese etmekten dahi aciz olanların bu ülke verecekleri hiçbir şey olamaz. Bizim milletimize sözümüz ve taahhüdümüz var, ülkemizi 2053 vizyonuyla küresel yönetim ve ekonomi sisteminin en üst ligine çıkarmaktır" diye konuştu.

DOSTLARIMIZIN YÜREKLERİ FERAHLASIN

Alandakilere "Yapar mıyız?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Manisa, öyle bir ses verin ki 81 vilayetimizin tamamından duyulsun. Dostlarımızın yürekleri ferahlasın, düşmanlarımızın kalpleri daralsın. Hazır mıyız? Manisa 2023'te tercihini büyük ve güçlü Türkiye'den yana yapmaya hazır mısın? Manisa, evlatlarımıza bırakacağımız en önemli miras olan 2053 vizyonuna sahip çıkacak mısın? Manisa, ülkemize diz çöktürmenin, milletimize boyun eğdirmenin peşinde olanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmaya var mısın? Manisa, bu kutlu mücadele de yanımızda mısın? Rabbim hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

“SON 20 YILDA MANİSA'YA 48 MİLYAR LİRA TUTARINDA YATIRIM YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin konuşup, yuvarlak laflarla vaatlerde bulunduğuna işaret ederek, kendi farklarının yaptıkları eser, hizmet ve yatırımlarla konuşmaları olduğunu vurguladı.

Sadece Manisa'ya kazandırdıkları eser ve hizmetlerin, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermeye yeterli olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Son 20 yılda Manisa'ya bugünün rakamlarıyla ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 48 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Eğitimde toplam 4 bin 922 yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve spor da toplam 8 bin 55 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. İki stadyum dâhil, farklı branşlarda toplam 84 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda şehrimizdeki ihtiyaç sahiplerine, 5,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 25'i hastaneden oluşan toplam 72 adet sağlık tesisinin yapımını tamamladık ve hizmete açtık. Bunlara ilave olarak 400 yataklı Salihli Devlet Hastanemizin, 200 yataklı Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanemizin, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanemizin ihalesi çalışmaları sürüyor. Ayrıca 450 yataklı Akhisar Devlet Hastanemiz ile 50 yataklı Saruhanlı Devlet Hastanemiz de proje safhasındadır."

KONUT ÜRETİMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevre ve şehircilikte de TOKİ vasıtasıyla Manisa'da 10 bin 366 konut projesini hayata geçirdiklerini, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 11 bin 253 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştirip, yeniden inşasını sağladıklarını anlattı. Kentte ayrıca yedi millet bahçesi projesi olduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlardan bugün resmî açılışını yaptığımız Gördes ve Soma'daki millet bahçelerimizde birlikte beşini hizmete sunduk" dedi.

Ulaştırmada ise göreve geldiklerinde Manisa'da 81 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 546 kilometre ilaveyle 627 kilometreye çıkardıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 128 kilometresi de Manisa'dan geçen İstanbul- İzmir Otoyolunu, Sabuncubeli Tüneli- Akhisar Çevre yolunu tamamlayıp hizmetinize sunduk. Yapımı süren Salihli-Alaşehir-Buldan yolunu, Akhisar- Gördes- Köprübaşı-Demirci yolunu, Akhisar Sındırgı yolunu, Kırkağaç Gelenbe yolunu, Bergama- Soma- Akhisar yolunu seneye tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı devam eden Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesiyle de Manisa'yı, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm hızlı tren hatlarına bağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Tarım ve orman alanında gerçekleştirilen yatırımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 20 yılda Manisa'ya 27 baraj ile 11 gölet yaptıklarını inşa edilen sulama tesisleri ile 218 bin dekar tarım arazisinin sulamaya açıldığını, yapımı süren sulama tesisiyle 199 bin dekar tarım arazisini daha sulamaya açacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa ve ilçelerinde inşa ettikleri 75 taşkın koruma tesisi ile kent merkezi, 75 yerleşim yeri ile 76 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduklarını söyledi.

KURU ÜZÜM FİYATI

Manisalı çiftçilere toplam 4 milyar lira tutarında tarımsal destek verildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Bugün buraya gelmeden önce bir üzüm bağını ziyaret ettim. Bu vesileyle hasat dönemi gelen her ürün gibi bölgemizin en önemli gelir kaynaklarından olan Sultani çekirdeksiz üzümün alım fiyatını da şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. Alım fiyatlarını hasat döneminin başında ilan etmemizin sebebi, üreticimizin emeğinin hakkını alabilmesini sağlamak, herhangi bir istismara meydan vermemektir. Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran 9 numaralı Sultani çekirdeksiz kuru üzümü Toprak Mahsulleri Ofisimiz, yani biz çiftçi kardeşlerimizi mağdur ve mahrum etmeyiz. Yani geçen yıl bu 13 liraydı değil mi? Şimdi bu yıl da Cumhurbaşkanınız, bütün arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yaptık ve fiyat olarak hem güçlü devlet hem güçlü çiftçi olarak fiyatımızı 27 lira olarak belirledik. Nasıl bereketli mi, elhamdülillah yani sizin bu bereketiniz var ya sizin bu samimiyetiniz var ya sizin bu ihlasınız var ya inşallah üzümlerde ki bereketi de ne yapacaktır, artıracaktır. İnşallah şöyle iki gün içerisinde üzümlerimizi toparlayıp, bir hafta içinde de kurutup hemen yola koyulalım ve ihracatımızı da buna göre yapalım. Ya Allah bismillah diyelim. Kuru üzüm fiyatımızın üreticilerimize, ihracatçılarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'da son 20 yılda sanayi ve teknoloji de üç yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 30 araştırma ve geliştirme merkezi ile beş tasarım merkezi kurduklarını, sigortalı çalışan sayısını 218 binden 437 bin seviyesine yükselttiklerini kaydetti.

RESMÎ AÇILIŞI YAPILAN ESER VE HİZMETLER

Bakanlıklar, kurumlar ve belediyeler tarafından Manisa'ya kazandırılan toplam yatırım tutarının 4 milyar 665 milyar lirayı bulan 207 projenin resmî açılışını gerçekleştireceklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 506 dersliğe sahip ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise binalarını, 700 yataklı pansiyonları, spor salonlarını, üniversitenin hastane ve öğrenci merkezi ek binalarının hizmete sunulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporda alanın da yüzme havuzları, spor salonları, gençlik merkezleri, futbol sahaları ve atletizm sahası gibi çok sayıda tesisin hizmete açılacağını da belirterek, sağlıkta Manisa 558 yataklı şehir hastanesinin, 400 yataklı Merkezefendi Devlet Hastanesinin, 75 yataklı Kula Devlet Hastanesinin, 10 yataklı Ahmetli İlçe Hastanesinin ve sağlık evlerinin resmî açılışının yapılacağını hatırlattı.

Şehir Hastanesi ve Merkezefendi Hastanesi'nin salgın döneminde tamamlanarak fiilen hizmete alındığı için salgın sürecinde Manisa halkına önemli katkılar sağladığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam eti: "TOKİ, Yunus Emre'de iki etap hâlinde toplam bin 523 konutu, dükkânları, çevre düzenlemeleri, camileri ve diğer donatıları ile tamamladı. Gördes'te 200 konut, Kırkağaç'ta 234 konut ayrıca çeşitli yerlerde köy evleri ve diğer projelerde TOKİ tarafından inşa edildi. Evet, bu açılışları da buradan yapıyoruz, İller Bankası desteğiyle çeşitli ilçelerimizde tamamlanan yol, içme suyu, çevre düzenlemesi, asfalt ve kanalizasyon projelerini de resmen hizmete açıyoruz. Bunların yanında Kültür ve Turizm, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Ulaştırma ve Altyapı, İçişleri, Tarım ve Orman, Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarına ait çok sayıda yatırımında açılışını resmen gerçekleştiriyoruz. Polat Yağcı kardeşimizin desteğiyle inşa edilen iki ayrı camide bugün açılışını yaptırdığımız eserler arasında yer alıyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'da belediyelerin yatırımlarına ilişkin şu bilgileri verdi: "Büyükşehir belediyemizce tamamlanan hizmet binası, otel ve alışveriş merkezi, katı atık, bertaraf ve enerji üretim tesisi. Rekreasyon projesi, cadde ve meydan düzenlemeleri, spor tesisleri gibi çok sayıda yatırımında resmî açılışını buradan yapıyoruz. Gördes, Kırkağaç, Ahmetli, Demirci, Soma, Selendi, Şehzadeler ve Yunus Emre belediyelerimize alt yatırımlar sebebiyle açılışları buradan gerçekleştiriyoruz. Tüm bu yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımları Manisa'ya kazandıran kurumlarımızı, belediyelerimizi ve hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah daha büyük yatırımlarla Manisa'da olacağız. Şimdi hazır mısınız, şöyle elleri kaldıralım gür seda ile. Tek millet, tek bayrak, tek millet ve tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız."

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Valiliğini ziyaret etti. Manisa programı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle birlikte kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

Toplu açılış töreni öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Şehzadeler ilçesinde üzüm bağı sahibi Hasan Fehmi Tekoğlu ve ailesini ziyaret ederek bağ bozumuna katıldı.

 
Özer’den Köy yaşam merkezleri açıklaması
 
Turgay Altay: ‘İki puan kaybettiğimiz için üzgünüz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Örnek gösterilen bir Türkiye var'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün milli menfaatlerini BM, ve NATO dahil her ...
Medeniyetimizin esası tefekkürdür, ilimdir, irfandır
Erdoğan, “Şayet bizim millet olarak bir medeniyet davamız, medeniyetimizi ...
‘Ehlibeyti sevmek bir vecibedir'
Erdoğan, "İmanımızın ve inancımızın merkezinde Allah'a ve Resulüne kayıtsız ...
 
Erdoğan’dan ‘köklü geçmiş, parlak gelecek’ mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, ...
'Kerbela bize birlik olmanın kıymetini göstermektedir
Oktay, “Müslümanlar dünyanın dört bir yanında mezhepçilik, ırkçılık ve ...
Şentop: ‘Türkiye'yi büyüteceğiz’
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Türk milleti olarak kendi varlığımızı ...
 
Erdoğan Türkiye – Rusya ilişkilerini değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma ziyareti nedeniyle bulunduğu Rusya’nın ...
YAŞ kararları açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ...
Çavuşoğlu'ndan Uygur Türkleri hassasiyeti vurgusu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya’da Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva