Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
9 Ağustos 2022 Salı - 05:15

'Kerbela bize birlik olmanın kıymetini göstermektedir

Oktay, “Müslümanlar dünyanın dört bir yanında mezhepçilik, ırkçılık ve terör fitnesi yüzünden ciddi yaralar almaktadır. DEAŞ, FETÖ, El Kaide, PKK, DHKP-C, Boko Haram ve Eş Şebab gibi taşeron örgütler huzura karşı fitneyi körüklemektedir” dedi.

 Kerbela bize birlik olmanın kıymetini göstermektedir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Müslümanlar dünyanın dört bir yanında mezhepçilik, ırkçılık ve terör fitnesi yüzünden ciddi yaralar almaktadır. DEAŞ, FETÖ, El Kaide, PKK, DHKP-C, Boko Haram ve Eş Şebab gibi taşeron örgütler huzura karşı fitneyi körüklemektedir” dedi.
İstanbul Valiliği Muharrem Ayı nedeniyle İstanbul Arkeolojisi Müzesi’nde Yas-ı Matem oruç açma programı düzenledi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, cemevi dedeleri ve dergâh başkanları katıldı. Programda konuşan Oktay, cemevlerine yapılan saldırıların peşini bırakmayacaklarını belirtti.
“KERBELA BİZE BİRLİK OLMANIN KIYMETİNİ GÖSTERMEKTEDİR”
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Bizleri, Ramazan-ı Şerif’in ardından, Şehrullahi’l-Muharrem’e eriştiren ve bu dost meclisinde buluşturan Rabbimize şükürler olsun. Muharrem oruçlarımızı ve bu mübarek ayda yaptığınız ibadetleri dergâhı izzetinde makbul eylemesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, her birinize en kalbi selamlarını ve Muharrem lokmalarımızın kabul olması dileklerini iletiyorum. El-Eşhürü’l-Hurum aylardan Muharrem öyle bir aydır ki nice önemli hadise bu ayda vuku bulmuştur. Muharrem ayının 10’u, Hazreti Adem’in tövbesinin kabul olduğu gündür. Hazreti Musa, Firavun’un zulmünden 10 Muharrem’de kurtulmuş, Hazreti Nuh’un gemisi de yine o gün demirlemiştir. Hazreti İsa Muharrem ayının 10’unda dünyaya gelmiş ve yine Muharrem’de göğe yükseltilmiştir. Hazreti Eyüp, hastalığından Muharrem’de şifa bulmuş, Hazreti Yusuf kuyudan 10 Muharrem’de çıkmıştır. Kerbela, içinde barındırdığı ibretlik dersler ve hikmetlerle bize birlik olmanın kıymetini, kardeşliği korumanın; nifaktan ve tefrikadan uzak durmanın önemini göstermektedir” diye konuştu.
“İSLAM DÜNYASINI ÇATIŞMALAR, KAN VE GÖZYAŞI SARMIŞ DURUMDADIR”
Fuat Oktay konuşmasının devamında “Kerbela’nın bıraktığı miras ve dersle, ne kutsallarımız ne de ehlibeytimiz ayrışmanın çıkış noktası olamaz. Ancak ne yazık ki bugün İslam dünyasını çatışmalar, kan ve gözyaşı sarmış durumdadır. Müslümanlar dünyanın dört bir yanında mezhepçilik, ırkçılık ve terör fitnesi yüzünden ciddi yaralar almaktadır. DEAŞ, FETÖ, El Kaide, PKK, DHKP-C, Boko Haram ve Eş Şebab gibi taşeron örgütler huzura karşı fitneyi körüklemektedir. Terörün Suriye’de, Yemen’de veya coğrafyanın başka bir yerinde katlettiği insanların tamamı, etnik ve mezhebi kimliği ne olursa olsun, bizim kardeşlerimizdir. Bugün bizlere düşen görev, 14 asırdır kapanmayan yaramıza yenilerinin eklenmesine fırsat vermeden, bedeli ehli beytin kanıyla ödenmiş Kerbela’yı iyi kavramak ve hikmetini günümüze yansıtmaktır. Dünyanın dört bir yanında insanlar zulme uğrarken, masum siviller katledilirken bizlere düşen, Kerbelâ’yı doğru anlamak ve haksızlıklar karşısında Hz. Hüseyin misali bir duruş sergilemektir. Irk, dil, mezhep ve meşrep farklılıklarını suni gündemlerle öne çıkararak kardeşliğimizi hedef alanlara, coğrafyamızda yeni Kerbelâ’lar yaşanmasını arzulayanlara karşı uyanık olmaktır. Hamuru kardeşlikle yoğrulmuş bu topraklara, etnik köken ve mezhep fitneleri ekmeye çalışanların tüm çabalarını boşa çıkarmak bizlerin elindedir ve öyle de yapıyoruz. Kirli bir provokasyonla cemevlerimize yapılan saldırıların hesabını birlik, beraberlik ruhuyla sonuna kadar soruyoruz. Ucu nereye giderse gitsin, kime giderse gitsin, sonuna kadar gideceğiz. Olayın failleri hukuk önünde cezasını almadan, arkalarındaki örgütler ortaya çıkmadan bu işin peşini bırakmayacağız. Aynı şekilde Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş'a yapılan çirkin saldırının faillerini de adalete teslim edeceğiz. Sayın Selami Sarıtaş’a bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kendisine yapılan saldırıyı esefle kınıyorum. Birliğimizi ve beraberliğimizi hedef alan bu tür zihniyetlerin her zaman karşısında olacağız. Eski Türkiye yok artık. Eski Türkiye kalıntılarına da, felaket tellallarına da meydanı boş bırakmayacağız, müsterih olun” ifadelerini kullandı.

 
Özer’den mesleki eğitim zirvesi açıklaması
 
Bahçeli: ‘PKK ile FETÖ arasında hiçbir fark yoktur
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şentop: ‘Türkiye'yi büyüteceğiz’
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Türk milleti olarak kendi varlığımızı ...
Erdoğan Türkiye – Rusya ilişkilerini değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma ziyareti nedeniyle bulunduğu Rusya’nın ...
YAŞ kararları açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ...
 
Çavuşoğlu'ndan Uygur Türkleri hassasiyeti vurgusu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya’da Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.
'Bu problemi ancak Erdoğan’la Putin çözebilir'
Oktay, Sırbistan-Kosova sınırında yaşanan gerilime ilişkin, “Önümüzdeki ...
Guterres: 'Türkiye'ye liderliği için minnettarım'
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın Ukrayna'yı ...
 
‘Devlet ve millet olarak hakikatlerin farkındayız’
‘Devlet ve millet olarak hakikatlerin farkındayız’.
‘Dünya’ya sığmayız'
Erdoğan, Ordu’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün gelişmiş ...
Dönmez enerji gündemini paylaştı
Dönmez, Türkiye’nin sondaj gemisi filosuna kazandırılan dördüncü üyesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva