Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>POLEMÄ°K
3 Ağustos 2012 Cuma - 05:50

İlahiyatçılar caiz dedi...

Yakutiye Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen Ramazan etkinliklerine İlahiyatçı desteği geldi.

İlahiyatçılar caiz dedi...

Yakutiye Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen Ramazan etkinliklerine İlahiyatçı desteği geldi. Prof. Dr. Muhammet Hanefi Palabıyık, Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen etkinliklerin dini ve milli kültürü yaşatıcı özelliği olduğunu söyledi. Prof. Palabıyık, “Ramazanda insanlara ramazanı hatırlatıcı, çocuklarına ramazanla beraber yaşadıklarını büyüdüklerinde zihinlerinde kalıcı biçimde yer edindirmek gerekiyor. Yakutiye Belediyesi, etkinlikler ile dini ve milli kültürün canlı kalmasını sağlıyor” dedi.
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Hanefi Palabıyık, Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen geleneksel Temaşa-i Ramazan etkinliklerinin toplumun kalitesini artırıcı etkinlikler olduğunu söyledi. Prof. Palabıyık, Meydanda iftar sofrasının da kurulduğunu belirterek, “Hz. Peygamberin, ramazanda en belirgin özelliği cömertliğiydi. Yakutiye iftar sofrası açıyor. Çok doğru bir harekettir. İslamiyet eğlenmeye karşı değil. Bu eğlenme seviyeyle alakalı, edeple alakalı özellikleri taşımalıdır, gözlemlediğim kadarıyla taşıyor. Yakutiye’nin etkinliklerinin dine aykırılığı söz konusu değildir. Halkın buna ihtiyacı var. Toplumun kalitesini artırıcı etkinlikler düzenleniyor. Bu çok doğru bir şey. Yakutiye Kent Meydanında yapılan etkinlikler son derece geleneğimize uygun, çok tabii yerinde şeyler. Ben ramazanda orucun yapısına, biçimine uygun olan insan ruhunu geliştiren, ahlaki seviyesini ileri götüren Allah’a karşı sorumluluk bilincini artıran, aynı zamanda toplumun kaynaşmasını, dinin toplum içerisinde daha ahlaki seviyede yerleşmesini katkı sağlayacak faaliyetlerden yanayım” şeklinde konuştu.
DİNİ VE MİLLİ KÜLTÜR YAŞATILMALI
İlahiyatçı Profesörü Muhammet Hanefi Palabıyık, “Ramazanda insanlara ramazanı hatırlatıcı, çocuklarına ramazanla beraber yaşadıklarını büyüdüklerinde zihinlerinde kalıcı kılacak, işte babamla beraber Erzurum Yakutiye Meydanında şöyle faaliyetler olurdu, onlara gittik biçiminde çok rahatlıkla onların da çocuklarına anlatabilecekleri ramazan hatıraları olması lazım” derken, “Zamanımız imkânımız olsa da çocuklarımızla beraber ramazanda camileri gezebilsek. Şu camide teravih, şu camide Cuma namazını kılabilsek, benzer ramazan hatıraları, bayram hatıraları gibi zihinlerinde bırakabileceğimiz etkinlikler tabiî ki yapılabilmelidir. Yakutiye Belediyesi’nin etkinlikleri son derece müspet, ilahiler var, sohbet var, sema var. Gözlemledim, akşam çoluk çocuğunu almış bakıyorsun yaşmağını bürümüş, ehramlı insanların bile gelebildiği bir ortam. Bir taraftan çayını içiyor, bir taraftan dinliyor, sıralar var.” değerlendirmesinde bulundu.
GELENEKLERİ YAŞATIYORSUNUZ
Prof. Palabıyık, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’u tebrik ettiğini belirterek, etkinliklerin bütün yıla yayılması temennisinde de bulundu. Palabıyık, “Keşke bütün bir yıla yayabilseniz. Türküde olacak, geleneğimizi yansıtan havayı bozmaksızın, kimliğimizi bozmayan, bizi biz yapan değerleri kenara atmaksızın. Belediyelerin yapabileceği en faydalı şeyler bu kimlik korumayla ilgili faaliyetler olacaktır. Bunları hiçbirimizin göz ardı etmesi doğru değil.

 
Pınarbaşı milli takımda
 
ASİMDER'den Seferov seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ovit Tüneli 12 km'ye mi indi?
Rize-Erzurum arasındaki Ovit Tüneli’nin teknik nedenlerden dolayı kısalacağı ileri sürüldü.
Bu da eğitimli pide...!
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği öğrencileri Ramazan ...
Bu çelişkinin izahı var mı ?...
OSB'de yatırımcı yer bulamazken, villalardan sonra şimdide yeşil alan ...
 
Bu da elbise polemiği
Dumanay, çok sevdiği Başbakan Erdoğan’ın Erzurum il kongresine katılacağını ...
Emniyet'ten maytap operasyonu
Oyuncak patlayıcılar konusunda emniyet bir operasyon düzenledi
Esnafın derdi büyük
Karaca, Yeni Türk Ticaret Kanunun 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe ...
 
Küçükler açıklama yaptı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ‘Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin şehir ...
Yasaklar deliniyor mu?
Torpil ve maytap satışlarının devam etmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.
Vatandaş bilgi istiyor
Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’ kapsamında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva