Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>POLEMÄ°K
30 Temmuz 2012 Pazartesi - 04:03

Bu da elbise polemiği

Dumanay, çok sevdiği Başbakan Erdoğan’ın Erzurum il kongresine katılacağını duyunca, dadaş elbisesi dikip hediye etmeye karar verdi…..

Bu da elbise polemiği

29 Haziran'da partisinin il kongresine katılmak için Erzurum’a gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, İl Başkanı Murat Kılıç tarafından ‘dadaş elbisesi’ tartışmalara neden oldu. Elbiseyi diken terzi Ekrem Dumanay, 2 ayda hazırladığı kıyafeti Başbakan Erdoğan’a kendisi verip hatıra fotoğrafı çektirmek istediğini ancak yanıltıldığını açıklamasının ardından bugünde Ak parti İl Başkanlığınca konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı.
Erzurum’un en eski terzilerinden olan Ekrem Dumanay, çok sevdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Haziran’da partisinin Erzurum il kongresine katılacağını duyunca, dadaş elbisesi dikip hediye etmeye karar verdi. En büyük özelliği ölçü almadan elbise dikmek olan emektar terzi, televizyondan sürekli olarak izlediği başbakan Erdoğan’a TV ekranından gördüğü kadarı ile göz kararı ölçü alıp elbise dikti. Ekrem usta, İl Başkanlığına giderek elbiseyi Başbakana hediye etmek istediğini söyledi. Yeni Erzurum stadyumuna giden Dumanay, sabahın erken saatlerinde itibaren çok sevdiği Recep Tayyip Erdoğan’ı yakından görüp hediyesini vermek için beklemeye başladı.
Başbakan’la görüştürülmediğini ve kandırıldığını iddia eden Ekrem Dumanay, “Elbiseyi Başbakana kendi ellerimle verecektim. Parti yetkilileri 1 gün önce iş yerime gelip benimle görüştükten sonra elbiseyi aldılar. Bana ‘Başbakan geldiğinde sana protokolden yer ayarlayıp Başbakanla görüştüreceğiz’ dediler. Başbakan’la görüşmek istedim ama korumalar bırakmadı” dedi.
AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA
AK Parti Erzurum İl Başkan Yardımcısı Abubekir Aydemir, tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi,
“AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, 29 Haziran 2012 tarihinde, Erzurum Stadyumunda Erzurum Ak Parti 4. Olağan Kongresi gerçekleştirilmiştir. Organizasyonla ilgili çalışmalar aylar önceden başlatılmıştır. Bu hazırlıklarda görev paylaşımı yapılmıştır. Bu süreçte Sayın Başbakanımıza takdim edilmek üzere yöresel hediye hazırlamak için bir çok talep olmuş bu taleplerden birisi de takriben kongreden bir buçuk ay önce şehrimizde terzilik yapan Ekrem Dumanay’dan gelmiştir; Dumanay Sayın Başbakanımız için "Geleneksel Dadaş Kıyafeti" dikmek istediğini şahsıma iletmiş, bu talebi kabul görmüştür. Kendisi maddî talebinin olmadığını da mütemadiyen ifade etmiştir. Talebin kabul edilmesi sürecinde el emeği-göz nuru bu hediyenin Sayın Başbakanımıza ulaştırılması halinde büyük mutluluk duyacağını da sözlü olarak ifade etmiştir. Hediyenin hazırlanması boyunca da kendisi ile görüşülmüş, herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Kongreye birkaç gün kala İl Başkan Yardımcılarımızdan Mevlüt Doğan ile birlikte ziyaretine gittiğimizde Dumanay, hediyeyi bizzat Sayın Başbakana kendisinin vermek istediğini ifade etmiştir. Ancak programın yoğunluğu ve güvenlik önlemleri nedeni ile bu görüşmenin gerçekleşmesinin mümkün olmayacağı da kendisine söylenmiştir. Hediyenin içerisinde “Dadaş Elbisesinin Ekrem Dumanay tarafından iki ay emek verilerek hazırlandığına” dair bir bilgi notunun yer aldığı ve bu notun bizzat Sn. Murat Kılıç tarafından Sayın Başbakanımıza ulaştırıldığını da özellikle vurgulamak istiyorum. Haberlerde belirtildiği gibi il başkanımız Sn. Murat Kılıç'ın bu sürece doğrudan bir müdahalesi kesinlikle olmadığı gibi sözü geçen usta ile sözlü ya da yazılı bir iletişimi kesinlikle olmamış; iddia edildiği gibi il başkanımızın şahsın işyerine giderek bu elbiseyi ustadan teslim alması gibi bir durum da gerçekleşmemiştir; bu konu ile ilgili diğer bütün ifadeler yanlıştır.
Ne bu ne de başka hadiselerin ve haberlerde kullanılan ifadelerin, Erzurum siyaset tarihinde bir ilk olan ve halkımızın da yoğun ilgi gösterdiği, Sayın Başbakanımızın katılımları ile şereflendirdiği 4. Olağan Kongreye gölge düşüremeyeceği aşikardır. Bilindiği üzere hediye ve hediyeleşme kültürümüzün bir parçası olduğu gibi ne Sayın Başbakanımızın ne de partimizin hediye vermek ya da almak konusunda maddî-manevî bir ihtiyacından söz etmek kimsenin haddine değildir. Burada yapılmak istenen yaşına hürmet ettiğimiz Ekrem Dumanay'ın talebinin yerine getirilmesine aracılık etmektir ama maalesef iyi niyetimiz suistimal edilmiştir. Bir Erzurumlu olarak Dadaş elbisesi diken ama basına yansıyan sözleri Dadaşlık Ruhuna ve tanımına uymayan Ekrem Dumanay'ı kastı aşan bu yanlış ifadelerinden dolayı kınıyorum.“

 
Borçalı Festivali ilgi gördü
 
Akdağ'dan milli birlik mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet'ten maytap operasyonu
Oyuncak patlayıcılar konusunda emniyet bir operasyon düzenledi
Esnafın derdi büyük
Karaca, Yeni Türk Ticaret Kanunun 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe ...
Küçükler açıklama yaptı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ‘Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin şehir ...
 
Yasaklar deliniyor mu?
Torpil ve maytap satışlarının devam etmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.
Vatandaş bilgi istiyor
Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’ kapsamında ...
İftar topu tarih olunca...
Erzurum’da ses bombası ile iftar vakti duyurulmaya başlandı.
 
Vatandaş yardım istiyor....!
Vatandaş elektrikten çektiğini hiçbir şeyden çekmiyor.
Bunun adı bilinçsizlik
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde 40 bin adet standart ...
9 aydır onarılmayı bekliyor
Gürcü uçağı, yaklaşık 9 aydır Erzurum Havalimanı'nda onarılmayı bekliyor.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva