Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
31 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:38

Öğrenci de, öğretmen de kazanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, dershanelerin kapatılmasından sonra mezun ve örgün eğitimdeki öğrencilere ücretsiz dershane eğitimi verilecek. Derslere giren öğretmenlerin maaşı da iki katı artacak.

Öğrenci de, öğretmen de kazanacak

1 Eylül tarihi itibariyle dershaneler kesin bir şekilde kapatılıyor. Bazı dershaneler temel liseye dönüşürken bazıları da MEB izniyle kurs şeklinde eğitim hayatına devam edebilecek. MEB, dershanelerin kapatılmasıyla öğrenci ve velilerin mağdur olmaması için mezun ve örgün eğitime devam eden öğrencilere dershane eğitimini tamamen ücretsiz olarak verecek. Bu süreçte görev alacak öğretmenlerin maaşları da 2 katına çıkarılacak. Bazı öğrenci ve velilerin dershanelerin kapatılmasıyla ilgili bir boşluk oluşmasından dolayı tedirginlik yaşandığını belirten Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, Öğrencilerin eksikliklerini bilen öğretmenlerin öğrencilere daha kaliteli bir eğitim vereceğini söyledi.

DAERSHANELER YARIN KAPANIYOR

Dershanelerin yarın kesin olarak kapandığını belirten Şimşek, “Dershaneler 1 Eylül tarihi ile kesinlikle kapatılmış olacak ve dershane faaliyetlerine son vereceklerdir. Bu dershanelerden bazıları müracaat ederek temel liseye dönüşmüştür. Bu liselerimiz temel lise olarak eğitim ve öğretimlerini sürdüreceklerdir. Temel liseye dönüşmeyen dershaneler ise 1 Eylül tarihi itibariyle kapatılmış olacaktır. Velilerimizin bu konuda bazı tereddütlerinin olduğunu görüyoruz. MEB Anayasa Mahkemesi’nin ilgi kanunu iptal etmesinden sonra yeni bir yönetmelik hazırlayarak bu yönetmelik çerçevesinde MEB’in izniyle isteyene dershaneler dershane olarak değil kurs şeklinde faaliyetlerine MEB izniyle özel öğretim çerçevesinde devam edebilecekler.” dedi.

8 MERKEZİ OKULDA EĞİTİM VERİLECEK

Öğrencilerin ve velilerin mağdur olmayacağını vurgulayan Şimşek, “Bu boşluğu doldurmak için MEB 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında çıkardığı bir yönetmelikle okullarda telafi kursların düzenlenmesini sağladı. Bizde Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizdeki ortaokul ve liselerde 9 Bin 800 öğrenciye bu çerçevede kurs verdik. Bu 2015-2016 Eğitim ve Öğretim döneminde ise mezun olan ve herhangi bir yüksek okuyla giremeyen öğrencilerimize Halk Eğitim marifeti ile öğretmenlerimizi de seçerek 2 merkez okulumuzda bu kursların verilmesini sağlayacağız. Özellikle velilerimizin ve öğrencilerimizin hiçbir ücret ödemeden bu kurslara katılmalarını istiyoruz. Örgün eğitimde okuyan öğrencilerimiz içinde (ortaokul ve lise) 8 merkezi okulda öğretmenlerini de titizlikle seçerek öğrencilerimizin derslerdeki eksikliklerini telafi edeceğiz. Bütün öğrencilerimizin bu telafine kurslarına ilgi göstermelerini özellikle istiyoruz.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÖĞRETMENLERE 2 KAT MAAŞ

Hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin ekonomik olarak daha karlı olacağını ifade edene Şimşek, “Bu kurslara devam edenler; ister örgün eğitim gören öğrenci, isterse de mezun öğrenciler hiçbir ücret ödemeyeceklerdir. Bu kursların daha ciddiyetle yapılmasını sağlamak amacıyla MEB kurslarda görev alan öğretmenlerin ücretlerini 2 katına çıkardı. Bu da öğretmenlerimizin bu konuya ilgi göstereceği kanaatindeyiz. Zaten öğretmenler idealist insanlardır, kendilerine düşen fedakârlığı her zaman yapmışlardır. Bu konuda da üzerlerine düşenleri yapacaklardır. Bu hususta MEB okullarında tecrübeli kadrolarıyla bu eğitimi tam manasıyla vereceklerini inanıyoruz. Velilerimiz rahat olsunlar hiçbir boşluk yaşanmayacak. Aksine öğrencilerimizin eksikliğini bilen öğretmen arkadaşlarımız onların daha iyi yetişmesini sağlayacaklardır. Sayın Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe kaymakamlığımızın bu konuyu hassasiyetle takip ediyorlar. Bizim bu konuda tek bir isteğimiz velilerimizin öğrencilerimizin bu kurslara ilgi göstermeleridir.” şeklinde konuştu.

 
Allahın izniyle tuzakların üstesinden geleceğiz'
 
Kale Şehir’de Kale açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Yaygın Eğitimde 2’inci sırada
Erzurum’da Yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında 2014 yılında 517 kurs ...
Yaz Kuran Okulu Başarı Belgeleri dağıtıldı
Evrensel Hafızlar Derneği Erzurum Şubesi ve ÖĞ-DER'in birlikte organize ...
Bilişim dikkati Erzurum'a yönelecek
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim ...
 
ATA Teknokent’ten önemli işbirliği
2.3 Milyar Avroluk bir bütçe ile yürütülen İşletmelerin ve KOBİ`lerin ...
Özlenen işbirliği
TÜBİTAK tarafından düzenlenen Elektromobil Yarışları, Bilim, Sanayi ve ...
ATAÜNİ’den Sağlıkçılara yeni fırsat
Sağlık alanında önlisans programlarından mezun olanlar için Yükseköğretim ...
 
Erzurum DYİM’de eğitim dönemi başladı
Erzurum’un da yer aldığı, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Dini Yüksek ...
Okul takvimi açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihinin ...
41 Hafız öğretmen icazet aldı
Milli Eğitim Bakanlığı Din öğretim Genel Müdürlüğü Tarafından düzenlenen ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva