Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek tarih verdi
Şimşek tarih verdi
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
HABERLER>BÖLGE
31 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:39

Kale Şehir’de Kale açılımı

Rölöve ve Anıtlar İl Müdürlüğü, Erzurum kalesi çevresindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından, kale içerisinde ziyaretçilerin vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturacak.

Kale Şehir’de Kale açılımı

Erzurum turistlik alanının daha çekici bir hale gelmesi için Rölöve ve Anıtlar İl Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor. Bazı taşınmaz kültür varlıklarını restore ederek kullanılabilir bir hale getiren Röleve ve Anıtlar İl Müdürlüğü, şimdide Erzurum Kalesi’ne gelen ziyaretçilerin uzun süre vakit geçirebilmesi için proje hazırlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kale çevresinde yaptığı çalışmalar bittikten sonra başlanılması planlanan çalışma ile Erzurum Kalesi, Avrupa’daki kaleler gibi çekici hale gelecek.

EYLÜL’ÜN 3’ÜNDE İÇ ÇALIŞMA

Erzurum’daki çalışmalar hakkında bilgi veren Rölöve ve Anıtlar İl Müdürü Suat Bakır, “Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Rölöve Anıtlar Müdürlüğü olarak bölgemizde yapmış olduğumuz çalışmalar devam etmekte olup Erzurum üzerinde yapılan çalışmalardan biraz bahsetmek istiyorum. Erzurum Kalesi ve çevresinde Büyükşehir Belediyesi ve Yakutiye Belediyesi tarafından kamulaştırma, yıkım ve temizlik çalışmaları devam etmekte olup Bakanlığımızda bölgede bulunan taşınmaz kültür varlıklarıyla alakalı bazı çalışmalar yürütüyor. Bunlardan bazıları Erzurum iç kale yapıları ve kazı sonucu ortaya çıkan kalıntılara ilişkin bir proje çalışması yürütüyoruz. Bunun ihale tarihi Eylül’ün 3’ünde yapılacaktır. Bu proje kapsamında iç kalenin sur duvarları, mescit, saat kulesi, hamam ve kazı alanı çalışması yapılacak. Bu temin edilen projelerden sonra esaslı restorasyon uygulaması yapılacaktır.” dedi.

BU PROJE KAZANDIRIR

Kale içersinde yapılacak çalışmanın detaylarını veren Bakır, “Kale içersinde gelen ziyaretçilerin vakit geçirebilmesi için bir alan oluşturulacak. Büyükşehir Belediyesi’nin Kale çevresindeki çalışmaların sonra iç düzenleme olarak yapılacaktır. Batı’da ve Avrupa’da görmüş olduğumuz kale içersinde yaşanabilir, kullanılabilir mekânların oluşturulmasını düşünüyoruz. Dolayısıyla ziyarete gelen vatandaşların kale içersinde vakit geçirmeleri için bu çalışma yapılacak. Ayrıca 3 kümbetler ve kale çevresinde yürütülen taşınmaz kültür varlıklarının onarımı ile alakalı, Büyükşehir Belediyemiz 4 tane taşınmazın onarımını yapıyor bizde 4 çalışmaya yardım yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

SAAT KULESİNE 35 BİN TL’LİK ÇALIŞMA

Saat kulesine yapılan çalışmalar hakkında konuşan Bakır, “Kale de yapmış olduğumuz bir diğer çalışma, 2010 yılında saat kulesinde tepsi minare yaklaşık 35 Bin TL’lik bir onarım da dahil yapıldı. Kubbesi onarıldı ve tavanları elden geçirildi. O yıl çalışır hale getirilen saat bu yıl durmuştu ve bir yardım sever vatandaşımız gelerek ücretsiz olarak bunu tamir etti. Bu vatandaşımız Belçika ve İsviçre’de bu saat kuleleri ile alakalı uzman birisidir. Bizimle irtibata geçti. Bu mevcut saatin ücretsiz olarak yapabileceğini söyledi ve bizde kabul ettik.” diye konuştu.

ESKİ İMAM HATİP MİNASI YENİ RÖLÖVE VE ANITLAR BİNASI OLUYOR

Rölöve ve Anıtlar İl Müdürlüğü’nün yeni binasının bu yıl sonuna hazır olacağını belirten Bakır, “Eski imam binasını bakanlığımızdan gelen ve artan para ile yatırım izlemenin de desteği ile aslına en uygun olarak restore edilerek Rölöve ve anıtların Erzurum’daki yeni binası olacak. Yılsonu itibariyle bu binanın bitmesini bekliyoruz.2016 yılı itibariyle harap durumda olan ve Bir Milyon 800 Bin TL’nin üzerinde bir maliyetle hizmete girecek.” dedi.

 
Öğrenci de, öğretmen de kazanacak
 
‘BEAH’ta, öncelik eğitim’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dümbüllü Deresi asfalta kavuşuyor
Oltu ilçesine bağlı Dümbüllü deresi gurup köylerinin yolları asfalt çalışmalarına başlandı.
Erzincanlılardan teröriste tepki
Erzincan’da yaralı olarak ele geçirilen terörist tedavi edilmek üzere ...
Çiçek tohumu 12 çocuğu zehirledi
Bingöl'de bahçede çıkan Hint bitkisinin çiçeklerindeki tohumları yiyen ...
 
BB Erzurumspor’dan Hopa’ya yardım
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan, Hopa ilçesinde ...
‘Allah devletimize zeval vermesin’
Anzavyayla’da yolunun kapanmasıyla mahsur kalan felç hastası Cihat Bektaş ...
Pöske Dağı'nda kaza: 8 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde meydana gelen tek taraflı trafik kazasında, ...
 
Narman ve Köprüköy için hizmet işbirliği
Narman Kaymakamı Murat Eren, Köprüköy Kaymakamı Osman Bilici’yi makamında ziyaret etti.
Minik Gözde’nin ölüm sebebi açıklandı
Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Tomarlı Köyü’nde yaşayan Zeynep ve Hacı ...
Malazgirt’te Milli coşku
Malazgirt Zaferinin 944. yıldönümü törenle kutlandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva