Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Turizmi en fazla önceliklendiren 2. ülke Türkiye
Turizmi en fazla önceliklendiren 2. ülke Türkiye
Koca Onaylı Randevu Sistemini değerlendirdi
Koca Onaylı Randevu Sistemini değerlendirdi
Bakan Göktaş: ‘Reddediyoruz’
Bakan Göktaş: ‘Reddediyoruz’
Yüksel: 'Hamas bir direniş hareketidir'
Yüksel: 'Hamas bir direniş hareketidir'
Bahçeli’den Gazze mesajı
Bahçeli’den Gazze mesajı
HABERLER>BÖLGE
19 Ekim 2012 Cuma - 02:58

Çömlekçi Projesi ilgi gördü

Gümrükçüoğlu, Trabzon’un en geniş çaplı çalışması olan Çömlekçi Projesi ilgili TOKİ ile imzaların atıldığını kaydetti.

Çömlekçi Projesi ilgi gördü

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un en geniş çaplı çalışması olan Çömlekçi Projesi ilgili TOKİ ile imzaların atıldığını kaydetti.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Başkan Yardımcıları’nın katılımıyla Çömlekçi Projesi’nin son durumu hakkında Trabzon Belediyesi'nde bir basın tobasın toplantısı düzenledi.
Çömlekçi Projesi'nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile imzaların atıldığına değinen Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi Kentsel Döşümü başladı. Söz verdiğimiz gibi aynı azimle devam etmekteyiz. Ne söylemişsek ne demişsek odur. Allah lütfetti, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, daha önce TOKİ Başkanı olan şimdi ise Şehircilik Bakanı olan sayın Erdoğan Bayraktar'ın, tüm milletvekillerimizin ve Trabzon'un dinamiklerinin, Belediye Meclis üyelerinin, Trabzon'un kıymetli valisinin, destekleri ile sizlerin destekleri ile bu adımları geliştirmeye devam edeceğiz. En dev vaadimiz Çömlekçi Kentsel Dönüşümü başlamış bulunmaktadır. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum, Sayın Erdoğan Bayraktar'ın şehre bütün destekleri sürmekte. Şuanda onun bıraktığı TOKİ Başkanı ve yardımcıları daire başkanları önceden olduğu gibi yine kentimizin yanında. 18 Ekim 2012 Çömlekçi Kentsel Dönüşümü Ankara'da TOKİ Başkanı ve bizim tarafımızdan son olurların imzası atılması ile başlamış bulunmaktadır” dedi.
Çömlekçi Kentsel Dönüşümü yıllarca sürebileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Nasıl Zağnos Vadisi etap etap tamamlanıyorsa ve bu çalışmalar yıllardır devam ediyorsa, Çömlekçi'nin bugün başlatılmasından sonra aynı zamanlardan geçecek olmasının da bilinmesini isteriz. Çömlekçi Kentsel Dönüşümü ada ada, bölüm bölüm devam edecektir. Şuan bizim hedeflediğimiz alan 1. etap 110 parseli, 149 binayı içermekte. Zağnos nasıl bir zaman almışsa toplam maliyeti münasebiyle bu şehrin uzun zamanı alacaktır. Proje alanı toplamda 138 hektardır. Bugüne kadar neyi bekledik. Hiç durmadık bilinsin. İğneyle kuyu kazıyoruz. Çömlekçi Kentsel Dönüşümü Tanjant yolunun altındaki bölüm ana esastır. Esentepe Mahallesi ile, Sezai Uzay Mahallesi bunun içinde ve Kaymaklı Mahallesi'de bunun içerisinde. Deniyordu ya, ‘Hani başlanmadı niye başlanmadı’ işte başladı. Demek ki uzun uğraşlar alıyor” diye konuştu.
BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI
Yaklaşan yerel seçimlerde tekrar başkan adayı olup olmayacağı sorusuna değinen Gümrükçüoğlu, “Benim belediye başkan adaylığına tekrar girip girmemem konusu, Trabzon halkının takdiridir. Tabi ki siyasi partinin mensubu olmamız nedeniyle o siyasi partinin hareketinin, Başbakan Erdoğan'ın bizzat tercihleridir. Bu konuyu konuşacak olan kendileridir. Bu sıralamada, gelişmelerde halkın kanaati, siyasi partilerin kanaati, sivil toplum örgütlerinin ve kanaat önderlerinin kanaati nihayeten Sayın Başbakanımızın Genel Başkanımızın kararı rol oynar. Ben hiç bir yere talipli olarak gelip icra etmedim. Doğduğum topraklar, büyüdüğüm topraklar bu tarihi kente hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür” ifadelerini kullandı.
Trabzon’un Büyükşehir olduktan sonra mevcut vergilerin artıp artmayacağının konuşulmasının gereksiz olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, “Arkadaşlar Temizlik vergisi şuan şehir içinde kaç TL ödüyor. Nereden baksanız aya 5 TL düşüyor. Kimse gaydırı gubbaklarla milleti Büyükşehir'den soğutmasın. Denmiyor muydu Büyükşehir olsun. Ne oldu bu dönemde Büyükşehir olmasından mı üzülünüyor? Hasetlik yapmayalım. Yapıldıysa eyvallah diyelim. Daha iyisini yapmaya çalışalım” şeklinde konuştu.
İLÇELERİN BİRLEŞTİRLMESİNİN FAYDASI VE ZARARI
İlçelerin birleşmesinin Büyükşehir olacak olan Trabzon’a katkısı olacağını düşünen Gümrükçüoğlu, “AK Parti halkın teveccühüne saygı duyar. Trabzon'un Büyükşehir olmadığını varsayalım. Trabzon bütün şehir kapsamı diye Danıştay'ın görüşü alınarak 7 beldesine il sınırlarına katmamış mıydı? Yalıncak mahkeme kararı almış, bizde onu Danıştay'dan takip etmekteyiz. Kaç nüfusumuz olacak bu olanlar içinde 300 bin civarında. Trabzon Belediyesi olarak buraya hizmet edecektik. Değişen bir şey yok ki, niye zorlanıyoruz. Trabzon Belediyesi bugünki koşulları ile Beşikdüzü'ne, Hayrat'a, Maçka'ya nereye olsa hizmet götürüyor mu götürüyor, kapasitesi var. Bütün bunları hesaba kattığımızda Beşikdüzü'nde nasıl bir müdahale bulunduğumuzda bütün kente hizmet ederiz. Ne oldu, yeteneklerimiz mi ortadan kalktı, binalarımız mı yandı da ikiye bölünelim diye, ama kararı verecek olan halktır. Büyükşehir Belediyelerin tecrübesini söylüyorum. 2'tane 3 tane merkez belediyeye bölünecek olursanız, onlar yetki tartışması ile birbirleri ile tartışmaktan hizmet edemiyorlar. Bütün Büyükşehir Belediyeleri bunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

 
Kağızman Uzun Elma Şenlikleri başladı
 
Gümüşhane yolunda kaza: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kağızman Uzun Elma Şenlikleri başladı
Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksek Okulu'nca organize edilen 2. ...
Cezaevinde intihar girişimi
32 yaşındaki Havva Yami, kaldığı cezaevinde kendisini iple tavana asarak ...
Traktörde Malatya farkı
Erzurum 13 bin 805 traktör varlığıyla, Türkiye iller sıralamasında 42, ...
 
Trabzon'a Bilge Kağan damgası
Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nın anısını yaşatmak amacıyla ...
Süphan beyaz örtüye büründü
Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Süphan Dağı’nın zirvesi beyaza bürüdü.
Baybur'ta ulaşım atılımı
Polat, “Değişen, güzelleşen ve gelişen Bayburt için adım adım ilerliyoruz”dedi.
 
Posof’ta linyit yatağı bulundu
Ardahan’ın Posof İlçesi’nde linyit kömürü sondajları devam ediyor.
Şeker özelleştirmesinde iptal kararı
B portföyünde yer alan Elazığ, Malatya ve Erzincan Şeker Fabrikalarının ...
Yenigün şehit ailesinin acısını paylaştı
Vali Yenigün,şehit olan Piyade Çavuş Ahmet Aytekin’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva