Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
HABERLER>BÖLGE
2 Kasım 2012 Cuma - 08:10

ÇOKAB üye sayısını artırdı

Çoruh Havzası Kalkınma Birliği, Bayburt, Demirözü ve Konursu beldelerinin üyelikleri kabul edildi.

ÇOKAB üye sayısını artırdı

Çoruh Havzası Kalkınma Birliği, Bayburt, Demirözü ve Konursu beldelerinin üyelikleri kabul edildi.
Bayburt’ta yapılan Meclis toplantısıyla üye olan Bayburt belediyesi Demirözü ilçesi ve Konursu Beldelerinin meclis kararıyla Çokab’a üyelilikleri oy birliği ile kabul edildi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat açılış konuşmasını yaptı. Başkan Polat konuşmasında birliği kuranlara, birliği bu aşamaya getiren herkese teşekkür etti. Çağımızın tek başına değil birlikte kalkınma çağı olduğunu hatırlatan Başkan Polat, “Aynı coğrafyayı aynı iklimi aynı beldeleri paylaşan insanların birlikte hareket ederek kalkınmayı gerçekleştireceği bir dönemdeyiz” dedi.
BELEDİYELER ARASINDA ÇORUH KÖPRÜSÜ
Başkan Polat, “Çoruh nehrini hepimizi bir araya getiren çimento gibi görüyoruz Çoruh ve Çoruh havzasını birlikte düşünüp gelecekte ticari gelirimiz artırıcı unsur olarak görmeliyiz” diye konuştu.
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği ve Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Bayburt belediyesi ve bir ilçe bir de belde belediyesini ÇOKAB ’a üye olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geldiğimiz nokta itibariyle görüyoruz ki iyi etmişiz de başlamışız iyi bir noktaya gelmişiz. Geldiğimiz nokta azımsanacak bir nokta değil. Rektörlerimiz toplantıda, Profesörlerimiz toplantıda bu da vücut diliyle şunu göstermektedir. ÇOKAB olarak bir yere gelmişizdir. Hayallerimiz yavaş yavaş gerçekleşmektedir. Çoruh havzasını ve çevremiz koruyup kollamak bu tür projelerle gerçekleşebilir.” Dedi
KATI ATIK PROJESİ
Katı atık projesinin tamamlandığını sırada sıvı atık projesinin de yakında sonuçlanacağını dile getiren Birlik Başkanı Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, “Birliğimizin daha da zenginleşmesi havzamıza verimli hale gelmesi için şimdide kırsal kalkınma projemiz var. Bu proje içerisinde uzman hocalarımız var büyük çaplı proje elde ettik. Gerekli yerlerden destekler alarak kalkınma projesini de başarıyla sonuçlandıracağız” şeklinde konuştu.
Toplantıda daha sonra çevre mühendisi Hakan Ay, katı atıkta gelinen nokta hakkında üye belediyeleri bilgilendirdi
KAYA’NIN DEĞERLENDİRMESİ
Kalkınma projesinin koordinatörü Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Dekanı Prof. Dr. Mükerrem Kaya, projelerin hemen olacak gibi bir işlem olmadığını hatırlatarak belirli bir sürece ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.
Prof.Dr. Kaya, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak’ın desteğini alarak öğretim üyeleriyle birlikte bu işin uzmanlarından oluşan bir komisyon kurduklarını belirterek, “Artvin ve Bayburt Üniversitelerinde ki hocalarımızla da toplantı yaparak neler yapabilir onları belirledik ve kademe kademe ilerleyeceğiz” dedi.
Prof. Dr. Mükerrem Kaya Çoruh havzasında yetişen 300 çeşit armut olduğunu bunu da farklı bir proje ile bölgeye kazandırılabileceklerini söyledi.
Toplantının ikinci aşamasına Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ,Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Gökhan Budak ve Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Aydın Tüfekçi de katıldı.
KOÇAK’TAN ÜNİVERSİTE TANIMLAMASI
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Üniversiteler de diğer kurumlar gibi yön değiştiriyorlar eskinde içine kapanık kendi duvarları arasında işlerle uğraşırken bugün sorumluluklarını da yerine getirmek için çaba harcayan kurumlar haline gelmiştir. Sorumlu olarak gördüğümüz bilimsel çalışma teknolojiyi geliştirmek sorumluluktur. Üniversiteler bunu mutlaka yapmalıdır.” Diye konuştu.
Rektör Koçak, Çoruh havzası projesinin çok önemli proje olduğunu sözlerine ekledi.
Daha sonra konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak ise üniversitelerdeki öğretim üyelerinin tezlerini bu alana kaydırarak projelere destek sağlanabileceğini belirtti. Prof. Dr. Budak, “Bayburt üniversitesi olarak projeyi sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi
Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçi ise Çoruh havzasının önünde birçok fırsatın olduğunu dile getirerek, barajın zararının yanı sıra bir çok avantajı olduğunu belirtti.
Birlik Başkanı İbrahim Ziyrek, 3 Üniversitenin ve bilim adamlarının desteği ile daha güçlü bir birlik olduklarını ve bundan sonra bölgeye fayda sağlayacak bir çok proje imza atacaklarını söyledi.
 

 
Metzamor ölüm saçıyor
 
Bu acı unutulamaz....!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkmaz’a Avrupa'da“Yılın Rektörü” Ödülü
“Oxford Liderler Zirvesi” toplantısında Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. ...
Kars'ta 92'inci yıl gururu
Kars’ın Düşman İşgalinden Kuruluşu’nun 92’nci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Yürekler Milli coşkuda buluştu
Cumhuriyetimizin 89’uncu kuruluş yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi Doğu ...
 
Ejder Tepesine beyaz örtü
Palandöken Dağı’nın Ejder zirve kesimi ve Erzurum - Tekman eski karayolu karla boyandı.
Ovit'te neler oluyor?
Ovit Tüneli’nde aradan geçen 5 aya rağmen sadece 33 metre ilerlenebildi.
Örnek kadınlardan örnek etkinlik
30 kadın, 50 yıldır el değmeyen Oltu Cankurtaran Mezarlığı'nı ellerindeki ...
 
ASİMDER'den Sarkisyan'a sert tepki
Azerbaycan Kars Konsolosluğu Şubesi'ni dilekçe veren bazı sivil toplum ...
Aliyev'e vefa
Vali Tepe Kars’ta yaptırılan 32 derslikli Haydar Aliyev Endüstri Meslek ...
Bilim ve Sanat Şenliği ilgi gördü
Erzincan Bilim Sanat Merkezi tarafından geçen yıl başlatılan “Bilim ve ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva