Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
HABERLER>BÖLGE
30 Ekim 2012 Salı - 07:37

Yürekler Milli coşkuda buluştu

Cumhuriyetimizin 89’uncu kuruluş yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşkuyla kutlandı.

Yürekler Milli coşkuda buluştu

Cumhuriyetimizin 89’uncu kuruluş yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşkuyla kutlandı. Bölge illerindeki kutlamalara halk yoğun ilgi gösterdi.
BİTLİS’TE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
Bitlis’te, Cumhuriyetin 89’uncu yıldönümü törenle kutlandı. Program Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Jandarma Komutanı Jandarma Albay Enver Aydın halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende bir konuşma yapan Vali Yurdakul, Cumhuriyetin kuruluşunun 89’uncu yıl dönümünde yeni bir ufka doğru giderken, Cumhuriyetin sağladığı bütün erdemlerin, bütün güzelliklerin sahibi olma, onu yaşatma, onu geliştirme duygu ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Yurdakul, “Düveli muazzamının topla, tankla, tüfekle işgal edemediği Anadolu topraklarından, bölgenin genç, dinamik, istikbal vadeden Türkiye Cumhuriyeti devletini ortaya çıkaran büyük Atatürk’ün ve onun dava arkadaşları ile aziz Türk milletinin himayesinde ve rehberliğinde nice yüzyıllara ulaşma azmi ve iradesi içerisindeyiz. Yeni yüzyıl hedeflerine ulaşmak için bir taraftan bu coğrafyada kendi ayakları üzerinde duran, belli gelir seviyesine ulaşmış, ihracatı belli noktalara gelmiş, katma değeri, inovasyonu, kişisel gelişimi, insan hakları ve demokrasisi ile bölgede parlayan bir yıldız haline gelen ülkemiz inşallah 100 yıl hedeflerine doğru gidecektir. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
Konuşmanın ardından bayram etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen çeşitli sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve tören geçişi ile program sona erdi.
ARDAHAN’DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ardahan’da da coşkuyla kutlandı
İlk olarak valilik makamında Vali Seyfettin Azizoğlu, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak, Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un tebrikleri kabulüyle başladı.Törenler, daha sonra 80. Yıl Cumhuriyet Stadyumunda devam etti. Tören alanına gelen, Vali Azizoğlu, Tugay Komutanı Durak ve Belediye Başkanı Köksoy, halkı selamladı.
Vali Azizoğlu, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, "Bu topraklar için bedel, kanları ve canlarıyla ödenmiştir. Bu vatanı vatan olarak muhafaza etmekte ayrıca bir bedel ister. Bugün aslanlar yurduna yine çakallar tebelleş olmuştur. Buradan pay koparmak için çırpınmaktadırlar. Yine içimize fitne ve fesat düşürmenin yollarını aramaktadırlar. Bilmeliyiz ki, birlikte içinde tek vücut olursak ayakta kalırız." dedi.
AZİZOĞLU GENÇLERE SESLENDİ
Azizoğlu, gençlere de seslenerek, "Sevgili gençler, bugün gelişen bir Türkiye sadece kendisi için değil, çevresi içinde bir güven ve istikrar ortamı sağlamış olacaktır. Üzerinde yaşadığımız bu coğrafyanın böyle tarihi bir misyonu da vardır. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması tüm bölgenin gelişmesi ve kalkınması demektir. Aynı zamanda bütün bölgenin de barışın güvencesidir. Bu nedenle hep birlikte fitne ve fesada izin vermeyeceğiz." diye konuştu.Yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesinin ardından şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Törenler, resmigeçitle son buldu.
IĞDIR'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Iğdır'da da düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri dün Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalar bugün sabah saatlerinde Zübeyde Hanım Bulvarın'da düzenlenen törenle devam etti. Tören öncesi Vali Ahmet Pek makamında tebrikleri kabul etti. Kent Meydanı'ndaki törene, Vali Ahmet Pek, Garnizon komutanı Kurmay Albay Hidayet Arı, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, Belediye Başkan vekili Ahmet Adıyaman, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören, öğrenci ve vatandaşalrın bayramlarının kutlamasıyla başladı. Törende konuşan Vali Ahmet Pek, “Hiç bir devlet ve güç bu milleti yok edemeyecektir, edemez de. Çünkü bu millet ne zaman başı sıkışsa bir araya gelerek birlik beraberlik içinde herkese gereken dersi vermiştir. Ceddimizden bize kalan bu vatanı yaşatacağız. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş ülke yolunda büyük mesafeler aldık. Bunun için çok çalışmalı ve üretmeliğiz. Sevgili öğrenciler. Atatürk'ün sizlere emanet ettiği bu Vatanı, Cumhuriyeti ilelebet yaşatacak olan sizlersiniz. Koruyacak olanda sizlersiniz. Bayramınız kutlu olsun" dedi.
Halkoyunları gösterileri ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından tören, resmigeçit ile sona erdi.
ERZİNCAN’DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzincan’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ordu Caddesi’nde düzenlenen geçit töreni renkli görüntülere sahne oldu. Erzincan Valisi Selman Yenigün, 3. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden, Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın halkı selamlamasıyla başlayan geçit töreninde Vali Seman Yenigün tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından ilköğretim okulları ve lise öğrencilerinin geçit töreni ile devam eden törende askeri birlikler ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçların geçiş yaptı. Havanın güzel olmasıyla vatandaşların büyük ilgi gösterdiği geçit töreni, askeri helikopterlerin geçişi ile sona erdi.
ELAZIĞ’DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Elazığ’da törenlerle kutlandı. Elazığ Valiliği önünde düzenlenen törene Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş müdürü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Erol, “Cumhuriyet, Türk milletinin tabiatına en uygun faziletli ve erdemli insan yetiştiren, erdemli, faziletli insanlara yakışan, yeri ve sağlam esaslarıyla Türk milletinin emin ve sağlam yoluna koyduğu kadar asıl fikirlerine ve uygulamada yarattığı güvenlik itibarıyla büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olan demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi, aynı zamanda halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hissilerini uzaklaştıran bir yönetim şeklidir” dedi.
CUMHURİYET BAYRAMI KARS’TA TÖRENLERLE KUTLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, ellerindeki bayraklarla katıldı. Öğrencilerin bayraklarla törene katılması vatandaşlardan da ilgi gördü. Törende konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, “Bugün Türk milleti olarak milletimize uygarlık ve demokrasi meşalesini armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin 89. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Milletine inanan, güvenen Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919'da Samsun’dan başlayan ve Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile devam eden süreçte ‘Tek bir egemenlik var, o da milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır’ ifadesiyle cumhuriyet rejimine geçileceğinin müjdesini vermişti” dedi.
Büyük zorluklar içerisinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın üstün ve vazgeçilmez ideali olan Cumhuriyet’in amacının ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak, maddi ve manevi bakımdan yüceltmek, vatandaşlarını çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin vatandaşı yapmak olduğunu belirten Vali Tepe, “Din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın eşitliği ve özgürlüğü, toplumsal bütünlüğümüzü sağlayan Cumhuriyet düşüncesinin temelini oluşturmaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar geçen bu 89 yılda nüfusu yaklaşık 10 kat artarak 80 milyona dayanmıştır. Genç ve dinamik milletimiz, Cumhuriyetimiz sayesinde büyük atılımlar yapmıştır. Bu manada siyasal, toplumsal, eğitim-kültür, hukuk ve ekonomi alanlarında birçok yenilikler yapılmıştır. Eğitim ve sağlık hizmetleri, ulaşım ve iletişim imkanları, ekonomik gelişme ile tarımsal üretim ve sanayi alt yapısı yurdumuzun her bir köşesine yayılmıştır. Bir zamanlar iğneden ipliğe her şeyini ithal eden ülkemiz, 5 kıtaya sanayi ürünü satacak hale gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti; çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasi düzenine, güçlü bir ekonomiye sahip olmuştur. Günümüzde herkesin ortak kanaatiyle geleceğin lider ekonomisi, lider ülkesi olarak görülmektedir” diye konuştu.
Daha sonra Vali Kara, Garnizon Komutanı Zeki Gürcan ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş törene katılanların bayramını kutladı. Tören şiirlerin okunması, Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren sporcuların madalyalarının verilmesi, folklor gösterileri ve resmi geçit töreni ile son buldu. Resmi geçit törenine ellerinde Türk bayraklarıyla katılan Cumhuriyet Lisesi öğrencileri ise, dakikalarca ayakta alkışlandı.
HAKKARİ'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI
Hakkari’de yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Sabah saatlerinde şehir stadyumunda yapılan etkinlikler öncesi asker ve polis tarafından detektör köpekler eşliğinde tribünler didik didik arandı. Daha sonra da stadyumun çevrisine sinyal kesici araçlar ile mayına dayanıklı “Kirpi” araçları ve kobra adı verilen zırhlı araçlar yerleştirildi. Tribünlerde yerini alanların ise üstleri aranarak içeri alındı. Tören alanına gelen Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, önce öğrencilerin sonra da tribünlerde bulunan halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Alimoğlu, Cumhuriyetin önemine değindi. Alimoğlu, ”Tarihimizde çok derin ve şerefli izler bırakmışız. Ancak 19. yüzyılın sonucu ve 20. yüzyılın ilk çeyreğinde karşılaşılan pek çok sıkıntılar sonunda doğusu batısı, kuzeyi güneyi ile topyekün verilen istiklal harbinin sonunda Cumhuriyetimiz kurulmuştur” şeklinde konuştu.
Kız Meslek Lisesi halk oyunları ekibinin gösterilerinden sonra daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Çevik kuvvet polisleri ise kasketlerinde bulunan son sistem dijital kameralarla tribünleri görüntülerken, özel harekat polisleri ise ellerindeki dürbünlerle çevreyi gözetlediler. Törenin en renkli bölümleri ise halk oyunları ekibi gösteriler yaparken, bazı öğrencilerin alkışlarla eşlik etmesi ve stadyum dışında bulunan çocukların oyuna eşlik etmeleri dikkatlerden kaçmadı. Askeri bando takımı eşliğinde geçit yapan okullar tribünlerde bulunan halktan büyük alkış aldılar. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan etkinlik daha sonra sona erdi.
MUŞ’TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
Cumhuriyetin kuruluşunun 89’uncu yıldönümü Muş’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Muş’ta da coşkuyla kutlandı. Vali Ali Çınar’ın saat 09.00’da makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar daha sonra İlahiyat Fakültesi önünde devam etti. Tören alanına gelen Vali Ali Çınar, Garnizon Komutanı Hava Albay Cem Kabakçı ve Belediye Başkanı Necmettin Dede, halkı selamlayıp bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Ali Çınar, ülkenin en büyük milli bayramının Cumhuriyet Bayramı olduğunu söyledi. Cumhuriyet idaresinin, halkın hürriyetini esas aldığını hatırlatan Vali Çınar, “İnsan hak ve özgürlüklerini de güvence altına alarak kendini ifade edebilmesine ve demokrasinin nimetlerinden en üst seviyede faydalanmasına da imkan sağlamıştır” dedi.
Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılının kutlanacağı 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girmek için milletçe büyük bir azim ve gayretle çalıştıklarını ifade eden Çınar, “Vatanımızda, hangi etnik mensubiyete sahip olursa olsun milletimizi oluşturan tüm halkımızla birlikte barış ve huzur içerisinde müreffeh bir toplum olarak yaşamak istiyoruz. Ancak, ülkemizde, güzel gelişmelere rağmen, huzurumuzu bozarak ülkemizin kalkınmasını yavaşlatmak isteyen dahili ve harici mihrakların milletimizi üzen faaliyetlerini de görüyor ve yaşıyoruz. Milletimiz, aleyhinde hazırlanan hiç bir hain plan ve eylemlere izin vermeyecektir. Çünkü bu asil millet tarihte, 1915'te Çanakkale’de, 1919-1923'te Kurtuluş Savaşı’nda bu ülkenin tapusunu hep birlikte almıştır. Ülkemize, mili ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, vatanımız uğrunda gerekirse şehit ve gazi olmaya her zaman hazır olmalıyız’’şeklinde konuştu.
Vali Çınar’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Halk oyunları gösterisiyle devam eden törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tekvando takımı tarafından bir gösteri düzenlendi. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara da ödüllerinin verilmesiyle devam eden etkinlikler, askeri bando eşliğinde gerçekleştirilen resmigeçit töreniyle sona erdi.
TUNCELİ’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıl dönümü, Tunceli’de de düzenlenen törenle kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk Stadyumu’nun tadilatta olması nedenliyle Hükümet Konağı önünde yapıldı. Kutlamalara BDP’li Belediye Başkanı Edibe Şahin katılmazken, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner ve Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya halkın ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Güner günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cumhuriyet’in yeni kurulan bir devletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanım olduğunu belirten Vali Güner, “Cumhuriyet bir ortak değerler bütünüdür. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kavrayan bir yönetim biçimidir” dedi.
Ardından öğrenciler şiirler okurken, yarışmalarda birinci olan öğrencilere Vali Güner tarafından madalyaları ve hediyeleri verildi. Halk oyunları ekiplerinin gösterileri sonrası tören yapılan yürüyüşle sona erdi.
MALATYA’DA MİLLİ COŞKU
Malatya’da, Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıldönümü sebebiyle geçit töreni düzenlendi. İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı önünde düzenlenen geçit töreninde, Vali Vasip Şahin, belediye başkan vekili Selim Pilten, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, askeri araç üzerinde tören alanında vatandaşların bayramını kutladı.
Vali Vasip Şahin, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyetin 89. yıldönümünde geriye baktığımızda kuruluşundan bu güne ülkemizde her alanda çok önemli değişimlerin, dönüşümlerin ve gelişimlerin sağlandığını bariz bir şekilde görmekteyiz. Eğitimden sanayiye, spordan sanata, sağlıktan sosyal güvenliğe kadar bir çok alanda dünden çok daha ileri seviyeyi yakalayan ülkemiz, muasır medeniyet seviyesini aşma hedefine ulaşma yolunda büyük mesafe katetmiştir. Bu gün her bakımdan kendine güvenen, istikbale umutla bakan, bölgesinde güven ve istikrar unsuru olarak model alınan, dünyada sözü dinlenen bir ülkenin vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşamaktayız”
Bugün milletçe bizlere düşen en önemli görevin; dün savaş meydanlarında bu toprakların vatan yapılmasına kanlarını ve canlarını katık eden atalarımızın fedakarlıklarını unutmamak, bu fedakarlığa karşılık elimizden gelen tüm gayretimizle ülkemizi en iyi seviyeye taşımak olduğunu anlatan Şahin, şunları söyledi: "huzur ve barış içinde her alanda dünyanın gıpta edeceği başarıları yakalamak, birliğimize, beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmak, bunu bozmaya kalkan mihraklara karşı daima uyanık ve dikkatli olarak oynanmak istenen oyunu boşa çıkarmaktır.”
Şahin, konuşmasında, al bayrağımızın gölgesi altında aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için kahramanca mücadele veren başkomutan Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarını ve canlarını bu uğurda feda eden aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anadı.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Gizemnur ve Abdullah Ateş’in şiir okumasından sonra geçiş töreni düzenlendi. Helikopterlerin alçak uçuş gösterisi yaptığı törenin başlangıcında polis, vatandaşları tören bölgesine aldı.
 “BİRLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞAN MİHRAKLARA KARŞI DİKKATLİ OLMALIYIZ”
Malatya’da, Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıldönümü sebebiyle geçit töreni düzenlendi. İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı önünde düzenlenen geçit töreninde, Vali Vasip Şahin, belediye başkan vekili Selim Pilten, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, askeri araç üzerinde tören alanında vatandaşların bayramını kutladı.
Vali Vasip Şahin, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyetin 89. yıldönümünde geriye baktığımızda kuruluşundan bu güne ülkemizde her alanda çok önemli değişimlerin, dönüşümlerin ve gelişimlerin sağlandığını bariz bir şekilde görmekteyiz. Eğitimden sanayiye, spordan sanata, sağlıktan sosyal güvenliğe kadar bir çok alanda dünden çok daha ileri seviyeyi yakalayan ülkemiz, muasır medeniyet seviyesini aşma hedefine ulaşma yolunda büyük mesafe katetmiştir. Bu gün her bakımdan kendine güvenen, istikbale umutla bakan, bölgesinde güven ve istikrar unsuru olarak model alınan, dünyada sözü dinlenen bir ülkenin vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşamaktayız”
Bugün milletçe bizlere düşen en önemli görevin; dün savaş meydanlarında bu toprakların vatan yapılmasına kanlarını ve canlarını katık eden atalarımızın fedakarlıklarını unutmamak, bu fedakarlığa karşılık elimizden gelen tüm gayretimizle ülkemizi en iyi seviyeye taşımak olduğunu anlatan Şahin, şunları söyledi: "huzur ve barış içinde her alanda dünyanın gıpta edeceği başarıları yakalamak, birliğimize, beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmak, bunu bozmaya kalkan mihraklara karşı daima uyanık ve dikkatli olarak oynanmak istenen oyunu boşa çıkarmaktır.”
Şahin, konuşmasında, al bayrağımızın gölgesi altında aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için kahramanca mücadele veren başkomutan Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarını ve canlarını bu uğurda feda eden aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andı.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Gizemnur ve Abdullah Ateş’in şiir okumasından sonra geçiş töreni düzenlendi. Helikopterlerin alçak uçuş gösterisi yaptığı törenin başlangıcında polis, vatandaşları tören bölgesine aldı.

 
Demir'den kutlama mesajı
 
Şair Nabi'ye panelli vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ejder Tepesine beyaz örtü
Palandöken Dağı’nın Ejder zirve kesimi ve Erzurum - Tekman eski karayolu karla boyandı.
Ovit'te neler oluyor?
Ovit Tüneli’nde aradan geçen 5 aya rağmen sadece 33 metre ilerlenebildi.
Örnek kadınlardan örnek etkinlik
30 kadın, 50 yıldır el değmeyen Oltu Cankurtaran Mezarlığı'nı ellerindeki ...
 
ASİMDER'den Sarkisyan'a sert tepki
Azerbaycan Kars Konsolosluğu Şubesi'ni dilekçe veren bazı sivil toplum ...
Aliyev'e vefa
Vali Tepe Kars’ta yaptırılan 32 derslikli Haydar Aliyev Endüstri Meslek ...
Bilim ve Sanat Şenliği ilgi gördü
Erzincan Bilim Sanat Merkezi tarafından geçen yıl başlatılan “Bilim ve ...
 
Eleşkirt Boru hattında patlama
Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Eleşkirt ilçesinde doğalgaz boru hattında ...
Gümüşhane yolunda kaza: 3 yaralı
Gümüşhane’de dün sabah saatlerine meydana gelen trafik kazasında, tanker ...
Çömlekçi Projesi ilgi gördü
Gümrükçüoğlu, Trabzon’un en geniş çaplı çalışması olan Çömlekçi Projesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva