Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
26 Aralık 2014 Cuma - 15:31

Yakutiye araç filosu güncelleştirildi

Yakutiye Belediyesi hizmet sahasında kullanılan kepçeden, greyder ve kamyona kadar tüm araç parkını yeniledi.

Yakutiye araç filosu güncelleştirildi

Yakutiye Belediyesi hizmet sahasında kullanılan kepçeden, greyder ve kamyona kadar tüm araç parkını yeniledi. Üç Kümbetler Projesinin sürdüğü alanda yapılan programa Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkan vekili ve yönetimi, Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın ve yönetimi, meclis üyeleri, daire müdürleri, bölge müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar, çok sayıda vatandaş katıldı.

Yakutiye Belediyesi, asfalttan, yıkım ve enkaz kaldırılmasına kadar her alanda kullandığı makine parkını yeniledi. Yakutiye İlçe Belediyesinin eski ve çoğu hurda noktasına gelmiş araçlarıyla yıllardır hizmet verildiğini belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, daha verimli hizmet için araç parkını yenilediklerini belirtti. 25 adet sıfır makinenin hizmete sokulduğu Yakutiye Belediyesi, araç parkının yenilenmesi için 5.5 milyon lira ödedi. Belediyenin eskiyen araçların bakım ve parça giderinin yüksek oluşunu da dikkate alarak değişime gittiği yeni araç filosu şunlardan oluşuyor;

"1 adet 1900 Vögele, 1 adet lastikli Vabıl silindir, 1 adet bandajlı silindir, 1 adet 28 ton exkawatör, 1 adet bobcet mini, 1 adet mini bobcet hidromek, 1 adet forklift, 2 adet Fort pikap, 8 adet axsor Mercedes Kamyon, 1 adet 966 lastikli yükleyici kepçe, 1 adet hidromak beko loder, 1 adet 432 beko loder, 2 adet Isuzu Kamyonet , 1 adet axsor tır çekicisi, 1 adet tır lobet, 1 adet tır salı"

ÜÇ KÜMBETLER DE TANITILDI

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un marka projesi Üç Kümbetler proje alanında yapılan tanıtım programına Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkan Vekili, Parti yönetimi, İlçe Başkanı Recep Aydın, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Belediye Meclis üyeleri, çeşitli kurumların bölge ve il müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin başlamasıyla birlikte davul ve zurna eşliğinde belediye işçileri, davetlilerin de eşliğinde Erzurum barları ve yöresel oyunlar oynandı. Ardından Kur'an tilaveti okundu. Sonra kurban kesimi yapıldı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yeni araçlara kurbanın kanından sürerek uğur diledi.

KORKUT, "HİZMETTE SINIR TANIMIYORUZ"

Törenin ev sahibi Ali Korkut, yaptığı konuşmada ilk günden bu güne kısa bir portre çizdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in kısa sürede yaptığı çalışmalara övgü dolu ifadeler kullanan Kokut, maaş ödeyemeyen günlerden kentsel dönüşüm, tarihi eserlerin çevresinin açılması, parklar, mesire alanları, yeşil alanlar gibi birçok hizmete imza atar olduklarını da anımsatarak, "Göreve başlarken maaş ödeyemiyorduk. Sonra kentsel dönüşüm projelerimiz ile Erzurum merkezinde dönüşüme büyük bir imza atarken, tarihi eserlerin çevresini açarak kültür değerlerimize sahip çıktık. Üç Kümbetler, Yakutiye Kent Meydanı, İstanbul Kapı, bunların başlıca olanlarıdır. Hasanibasri, Mehdiefendi kentsel dönüşümlerimiz yapım sürecine girmiştir. Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı mahallesinde dönüşüm çalışmalarımız sürüyor. Bu işleri yaparken, makine parkımızın oldukça verimsiz, parça giderlerinin yenisine denk geldiğini gördük. Daha verimli, kaliteli hizmet yürütebilmek adına asfalttan, yıkım ve enkaz kaldırmaya, kış aylarında kar çalışmalarında kullanacağımız araçları baştan aşağı yeniledik." dedi.

"YAKUTİYE ÇOK İŞ GÖRDÜ, GÖRECEK ÇOKTA İŞİ VAR"

Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu konuşmasında, "Yakutiye en büyük ilçemiz. 190 bin nüfusu olan en büyük ilçemiz. aynı zamanda en fazla işi de olan ilçemiz, Yakutiye ilçemiz. Alanlara baktığımızda yapılmış çok işi olan ve yapılacak çok işi olan ilçemiz. Ali başkan ile seçim çalışmalarını yürütürken, halkın memnuniyetini, milletin memnuniyetini bizatihi gördüm şahit oldum. Onlar adına da kendisine teşekkür ediyorum. Niye teşekkür vardı. İş vardı, hizmet vardı. Sokak sokak, mahalle mahalle, semt semt gezdik. Her sokakta aynı hizmeti gördük. İnsanların memnuniyetini gördük. Şimdi Ali bey, daha iyi hizmet yapmak için makine parkını yeniliyor. Bu bir anlayışın farkıdır. Bu anlayış Ak Parti iktidarının anlayışıdır. Ben de ihtiyaç duyduğu her noktada Al başkanıma destek oldum, olmaya da devam edeceğim" dedi.

Korkut'un ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediyecilik anlamında Ak Parti iktidarının farkına işaret etti. Çalışmalar için alt üst kavramını çıkardıklarını vurgulayan Sekmen, "Biz hizmeti üreten bir anlayışın belediye başkanlarıyız. Türkiye Ak Parti ile belediyeciliği öğrendi. Şimdi Erzurum,bu anlayışın örnekleriyle dolu. İnşallah daha çok hizmetlerle şehrimizi değiştireceğiz. Biz alt ve üst belediye anlayışını kaldırdık. Biriz, birlikte hizmet ediyoruz. Yakutiye Belediyemizin araç parkının hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri kutluyorum" şeklinde konuştu.

 
Otomobilin camını kırıp, çantayı çaldılar
 
AtademiX başlıyor..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarıkamış Şehitleri için yürüdüler
Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Sarıkamış’ta ...
Cumhurbaşkanı’nın talimatı yerine getirildi
Erzurum’da 300 yıllık tarihi teneke minareli Aşağı Habib Efendi Camisi, ...
’17 Aralık aşağılık darbe’
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “17-25 ...
 
Diyanet’ten iki yeni uygulama…
Diyanet İşleri Başkanlığı, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için ...
EGC görev dağılımını yaptı
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimi, ilk toplantısını yaparak ...
Aşkale Belediyesi işçilerine yüzde 10’luk zam
Yapılan toplu iş sözleşmesi ile birlikte işçi kadrosunda yer alan personellerin ...
 
Karaca’dan pirim ve teşvik değerlendirmesi
Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, 2009 ...
Uzundere için logo yarışması açıldı
Uzundere Kaymakamlığı ilçenin tanıtımını yapacak, çağa uygun, vizyonel ...
Denge Ve Denetleme Ağı’ndan STK turu
Denge ve Denetleme Ağı, Erzurum Kalkınma Vakfı’nı (ER-VAK) ziyaret etti.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva