Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
18 Temmuz 2012 Çarşamba - 06:07

Vatandaş TM'yi tartışıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir 1. Marketler de hayata geçirmeyi planladığı Ticaret Merkezi projesini kamuoyunun ilgisine sundu.

Vatandaş TM yi tartışıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir 1. Marketler de hayata geçirmeyi planladığı Ticaret Merkezi projesini kamuoyunun ilgisine sundu. Geçtiğimiz hafta bölge esnafından tam not alan proje, Erzurum’un Palandöken ilçesindeki Yenişehir 1. Marketlere yepyeni bir çehre kazandıracak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz Yenişehir 1. Marketler’de hayata geçireceğimiz proje Erzurum’un en gözde mekanlarından birisi haline gelecek” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Palandöken ilçesindeki Yenişehir 1. Marketler de hayata geçireceği Ticaret Merkezi projesi, esnaftan büyük ilgi gördü. Mimarisinden ticari faaliyet türlerine varıncaya kadar Erzurum halkına çok geniş bir hizmet yelpazesinin sunulacağı Ticaret Merkezi, yaklaşık 500 araçlık kapalı otoparka sahip olacak. 1. Marketler’de konuşlandırılacak olan projeye göre; Ticaret Merkezi zeminle birlikte 3 kat, otopark olarak kullanılacak bodrum katlarıyla birlikte 5 kattan oluşacak. Ayrıca 7 kat büyüklüğünde bir plazası da bulunacak olan Ticaret Merkezi’nin sadece zemin katında 122 adet işyeri tasarlanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 1. Marketler esnafının beğenisini kazanan Ticaret Merkezi’nin, Erzurum için önemli bir prestij unsuru olacağını belirterek, “Bu projemizi tamamen esnafımızın ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutarak hayata geçireceğiz” diye konuştu.
“1. MARKETLER BÖLGESİ YENİŞEHİR’İN NEFES ALAN CİĞERLERİ DURUMUNDA”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yenişehir 1. Marketlerin Erzurum’un en gözde bölgelerinden birisi olduğuna dikkati çekerek, “Biz burada mevcut şekliyle estetik ve mimariden uzak işyerleri faaliyet göstersin istemiyoruz. Buna ilaveten Yenişehir’in nefes alan ciğerleri durumundaki bu bölgede altında dükkanların bulunduğu çok katlı binaların yapılmasını da istemiyoruz. Bize göre bu bölge sahip olduğu ticari potansiyeliyle değerlendirilmeli; işte bunun için 1. Marketler de oldukça gösterişli bir Ticaret Merkezi kurmak istiyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nce hayata geçirilmesi planlanan Ticaret Merkezi’nin, bölgede ikinci bir AVM mantığında olmayacağını, tam tersine Erzurum AVM ile bir bütünlük arz edeceğini vurgulayan Başkan Küçükler, “En önemlisi de, projeyi şekillendirme sürecini bölge esnafımızla birlikte yöneteceğiz” şeklinde konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: BÖLGE ESNAFIMIZ BU PROJEDE BİZİM YOL ARKADAŞIMIZ OLACAK…
Geçtiğimiz hafta sonunda Yenişehir 1. Marketler esnafıyla bir araya gelindiğini ve proje üzerinde değerlendirmelerde bulunulduğunu hatırlatan Başkan Küçükler, “Esnafımız projemize tam not verdi. Biz biliyoruz ki; bölge esnafımız da burada günün modern şartlarına uygun bir yapılanmayı arzu ediyor. Bu bakımdan projemizi hayata geçirirken yol arkadaşlarımız bölge esnafımız olacak” şeklinde konuştu. 1. Marketler esnafının görüş ve beklentilerinin çok büyük bir önem taşıdığını dile getiren Başkan Küçükler, “Bizim için görüş birliği ve mutabakat çok önemli. Öyle ki, esnafımızın yazdığı çekleri ve karşılığında borçlandığı senetleri bile hesaba katıyoruz. Yani bu proje için öyle bir ortamda düğmeye basacağız ki, esnafımız kesinlikle mağdur olmayacak. Tüm imkanlarımızı seferber edeceğimiz bir yapım süreciyle esnafımız 1. Marketlerde oldukça görkemli bir ticaret merkezinde işyeri sahibi olacak” ifadelerini kullandı.
Projeyi beğenen ve tam destek veren bölge esnafıyla önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelineceği bilgisini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bundan sonraki sürecin, Ticaret Merkezi’nin yapımına başlanmasıyla ilgili nihai süreç olacağını sözlerine ekledi.

 
Kameraya yakalananın vay haline
 
Erzurum'da araç başına 8 kişi düşüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayı saldırısında bir kişi yaralandı
Erzurum’un Hınıs ilçesi kırsalında ormanlık alanda ayı saldırısına uğrayan 1 kişi ağır yaralandı.
Kimse Yok mu, engellileri sevindirdi
Kimse Yok mu Derneği’nce Erzurum’da 8 engelli vatandaşa akülü araç hediye edildi.
Akdağ bir ilki başlattı
Obeziteye karşı savaş açan ve tük Türkiye’de düzenlenecek kampanyalar ...
 
Şelalede temizlik yaptılar
Uzundere Belediyesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Güney Koreli ...
özürlülere toplumsal destek
"Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi" projesi tanıtım toplantısı bugün yapılacak
Ambulans helikopter can kurtardı
Aynalıkale köyünde 44 yaşındaki Mevlüt Dilekçi, hayvanlarını sulamaya ...
 
Büyükşehir 600 milyon harcayacak
Büyükşehir Belediyesinin, Erzurum’da ‘Kentsel Dönüşüm’ projeleri için ...
Yetimlere amcaları sahip çıktı
Haydar Yıldız'ın gözünü kırpmadan öldürdüğü Hürriyet-Bişar Çavdar çiftinin ...
Tokat'tan Erzurum'a gönül köprüsü
Tokat Yetiştirme Yurdu’nda kalan öğrenciler, çıktıkları Karadeniz turu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva