Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
10 Temmuz 2012 Salı - 07:36

Büyükşehir 600 milyon harcayacak

Büyükşehir Belediyesinin, Erzurum’da ‘Kentsel Dönüşüm’ projeleri için yaklaşık 600 milyon lira harcayacağı bildirildi.

Büyükşehir 600 milyon harcayacak

Büyükşehir Belediyesinin, Erzurum’da ‘Kentsel Dönüşüm’ projeleri için yaklaşık 600 milyon lira harcayacağı bildirildi. Yepyeni bir Erzurum için seferberlik başlatan Büyükşehir Belediyesi sadece ‘Kültür Yolu’na 500 milyon lira kaynak aktaracak. Son bir kaç yıldır mesaisinin önemli bir bölümünü kentsel dönüşüm projelerine ayıran Başkan Küçükler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan ‘tam not’ almıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle ‘Kültür Yolu’ projesiyle ilgilenen Bakan Bayraktar Başkan Küçükler’e, “İyi iş çıkarmış ve güzel bir proje hazırlamışsınız. Bu projenin hayat bulmasında ben de üzerime düşeni yapacağım” demişti.
EKONOMİ CANLANACAK
Kentsel Dönüşüm Projelerinin birer-birer hayat bulmaya başlaması kent ekonomisini de olumlu yönde etkileyecek. Projeler için yaklaşık 600 milyon liranın harcanacağı Erzurum’da özellikle 2014 yılı inşaat sezonunun altın dönemini yaşayacak.
Kamulaştırma çalışmalarının, sadece çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmaya yaramadığına dikkati çeken Başkan Ahmet Küçükler, bu çalışmaların kent ekonomisine de olumlu katkılar sağladığını kaydetti. Küçükler, “Kamulaştırma denilince akıllara sadece çarpık ya da metruk bir yapının yıkılması gelmemeli. Çünkü yapılan her kamulaştırma aynı zamanda ekonomik bir dönüşüm de demek. Yeni konut alanları üretmek anlamına gelen kamulaştırma, konut üretiminin artması ve bu yolla inşaat sektörünün canlanmasını da sağlıyor. Böylece inşaatlardaki duvar ustası da kazanıyor, sektöre yönelik faaliyet gösteren iş kolları da kazanıyor. Erzurum gibi dar ekonomik yapıya sahip bir şehirde inşaat sektörünün taşıdığı önemi de hesaba katacak olursak, şehirde yürüttüğümüz kamulaştırma çalışmalarıyla ekonomiye nasıl bir katkı sağladığımız ortaya çıkar. Kaldı ki, bu faaliyet sonucunda vatandaşlarımız ise, modern ve yaşanabilir konutlara sahip oluyor” diye konuştu.
"1,5 YILDA 50 MİLYON KAZANDIRDIK”
Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen kamulaştırma çalışmaları kapsamında sadece son 1,5 yıl içerisinde şehir ekonomisine kazandırılan nakit paranın 50 milyon lirayı bulduğunu vurgulayan Küçükler, “Kamulaştırma çalışmalarımızın kapsamı giderek genişliyor. Kısa bir süre sonra ilk kazmayı vuracağımız Kültür Yolu projesi kapsamında Erzurum’da 500 milyon liralık mali kaynak ihdas edilmiş olunacak. Bu kaynaktan da yine şehrimiz istifade edecek. Bir yandan kentsel dönüşüm sağlanarak şehir merkezindeki çarpık yapılaşma ortadan kalkacak, diğer yandan da önemli bir ekonomik canlılık sağlanacak. Erzurum böylece hem yapısal, hem de sosyo-ekonomik anlamda yaşanabilir kentler sıralamasında çok daha üst seviyelere çıkacak” dedi.
İŞTE O PROJELER VE MALİYETLERİ
ESKİ MAL MEYDANI PROJESİ: Toplam 40 milyon lira maliyetli proje için şimdiye kadar 20 milyon lirayı aşkın kamulaştırma bedeli ödendi. TOKİ işbirliğiyle bölgede binden fazla konut yapılacak. Kampus şeklinde tasarlanan projede, AVM, cami, okul ve sosyal yaşam alanları bulunacak.
PALANDÖKEN CADDESİ KAMULAŞTIRMASI: Karayollarını Tebrizkapı’ya bağlayan yani Gavurboğan olarak bilinen bölgede gerçekleştirilecek projenin maliyeti toplam 30 milyon lira. Burada da kamulaştırma bedeli olarak geçen yıl 16 milyon, bu yılın ilk yarısında da 5 milyon liraya yakın ödeme yapıldı.
ŞEHİTLER MAHALLESİ SOSYAL KONUTLARI: Şehitler Mahallesinde yapılacak proje için ilk etapta 350 bin lira kamulaştırma beledi ödendi. Bölgede 128 dairelik sosyal konut projelerine başlandı. Bu yıl bitirilmesi planlanan konutlara vatandaşlar yerleştirildikten sonra bölgedeki gecekonduların yıkımına başlanacak. Projenin maliyetinin 10 milyon lirayı bulması bekleniyor.
KÜLTÜR YOLU PROJESİ: Kent tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan ‘Kültür Yolu’ projesi 500 milyon liraya mal olacak. Kalkınma Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan proje için bu yıl 60 milyon lira geldi. Mülk sahipleriyle masaya oturmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye Belediyesi’nden Kale’ye kadar olan bölgedeki tüm yapıları ortadan kaldıracak.
SOKAK SAĞLIKLILAŞTIRMA PROJESİ: Büyükşehir Belediyesi bu projede eski Erzurum Evleri’ni sahiplerinden satın alarak aslına uygun bir şekilde restore ettirecek. Şimdiye kadar 11 Erzurum Evi’ni 500 bin lira ödeyerek satın alan Büyükşehir Belediyesi, evlerin bulunduğu sokakları da yeniden şekillendirecek. Bu projenin toplam maliyetinin de 2 milyon lirayı bulması bekleniyor.

 
Erzurum'u tanıtacaklar
 
Golfçüler başarıya doymuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yetimlere amcaları sahip çıktı
Haydar Yıldız'ın gözünü kırpmadan öldürdüğü Hürriyet-Bişar Çavdar çiftinin ...
Tokat'tan Erzurum'a gönül köprüsü
Tokat Yetiştirme Yurdu’nda kalan öğrenciler, çıktıkları Karadeniz turu ...
'Şarlatanlara kanmayın..!'
Akdağ, "Vatandaşlarımız 'şu derde çaredir, şeklinde doğrudan veya dolaylı ...
 
Engelliler için ilk proje
Erzurum’un ilk ve özel engelliler parkı projesi Yenişehir Babadereli Ahmet ...
Şükrüpaşa'da elim kaza
Erzurum’da elektrik akımına kapılan 1 kişi hayatını kaybetti.
Yılmaz'ın mutlu günü
Berra Yılmaz, babası olan AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz’ın ...
 
e-reçete dönemi başladı
Sağlık Bakanı Akdağ, “e- Reçete” projesinin 1 Temmuz 2012 itibariyle Özel ...
Başbakan'a Dadaş armağanı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, İl Başkanı Murat Kılıç tarafından dadaş elbisesi hediye edildi.
Polis kavganın büyümesini önledi
Kavgada yaralanan bazı şahıslar ambulansla hastaneye kaldırılırken, 3 kişi de gözaltına alındı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva