Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
29 Mayıs 2017 Pazartesi - 11:31

Torun: Her şey okuyan bir nesil için

İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü Kültür İşleri Şube Müdürü Şahin Torun, “Erzurumlu Gençler Ünlü Yazarlarla Buluşuyor” projesi kapsamında, yaklaşık olarak her ay 2 bin 500 ila 4 bin civarında imzalı kitap dağıtımı yaptıklarını kaydetti.

Torun: Her şey okuyan bir nesil için

İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü Kültür İşleri Şube Müdürü Şahin Torun, “Erzurumlu Gençler Ünlü Yazarlarla Buluşuyor” projesinin detaylarını paylaştı.

Projede amacın Türk edebiyatında birbirini takip eden yazar kuşakları ile öğrencileri buluşturmak olduğunu söyleyen Kültür İşleri Şube Müdürü Şahin Torun, bu kapsamda uzak-yakın fark etmeksizin her ilçeye en az iki ziyaret gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Yaklaşık olarak her ay 2 bin 500 ila 4 bin civarında imzalı kitap dağıtımı yaptıklarını kaydeden Torun, 2017 Aralık ayı itibari ile amaçlarının 50 bin kitaba ulaşmak olduğunu söyledi.

ORTALAMA HER AY 2 BİN 500 İLA 4 BİN CİVARINDA KİTAP DAĞITIMI

Proje kapsamında her ay yaklaşık olarak 2 bin 500 ila 4 bin civarında kitap dağıtımı yaptıklarını söyleyen Torun, “Erzurumlu gençler ünlü yazarlarla buluşuyor projesi aslında 2016 yılı içerisinde İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzün projesi olarak DAP Bölge Başkanlığıyla Kalkınma Bakanlığı finansmanında başladı. Bizim bu proje ile amacımız öncelikle modern Türk edebiyatını kendi ölçeğinde kurucu isimlerinden başlayarak hem bir vefayı gerçekleştirmek, hem de birbirini takip eden yazar kuşaklarımızı Erzurumlu gençlerle bir buluşma sağlamak. Bu anlamda buluşmalarımıza 7 Güzel Adam’dan kıymetli üstadımız Rasim Özdenören ile başladık. Daha sonra Feridun Andaç hocamız, Türk öykücülüğünün kıymetli temsilcilerinden Yıldız Ramazanoğlu, Cihan Aktaş,  gibi yazarlarımızı gençlerimizle bir araya getirdik. Bu bağlamda her ay çağırdığımız yazar ve şairlerimizi, kitapları ile beraber öğrencilerimiz ile buluşturduk. Ortalama her ay 2 bin 500 ila 4 bin civarında kitap dağıtımımız oldu.  Toplama bakıldığında ise yaklaşık olarak 20 bin kitaba ulaştık, ücretsiz bir şekilde bu kitaplarımızı imzalatarak dağıtmaktayız” diye konuştu.

HEDEF 50 BİN İMZALI KİTAP

2017 Aralık ayı itibari ile 50 bin imzalı kitap dağıtmayı hedeflediklerini söyleyen Torun, “Yazarlarımızın seçimi çok ciddi edebi kriterler ile belirleniyor. Daha sonra kitaplarının çıktığı yayınevlerinde hali hazırda ki ihale yönetmeliği uyarınca kitapları alıyoruz ve hemen uygulamaya geçiyoruz. Doğrudan ve dolaylı olarak birçok hedefimiz var. Doğrudan hedeflerimize baktığımızda öğrencilerimizin yazarlarla ve onların metinleri ile tanışarak bunu kendileri için bir başlangıç noktası olarak kabul etmeleri bizim için önemlidir. Bu anlamda da Milli eğitim il ciddi bir işbirliği içerisindeyiz. Bu sene programlarımız Ocak ayı itibari ile başladı. Şimdi Haziran ile de projenin birinci etabı tamamlanıyor. Biz hedefimizi yıl içerisinde gitmediğimiz ilçe kalmasın diye tasarladık. Mayıs ayını 6 yazarımızın gelmesi ile birlikte çok yoğun bir şekilde geçirdik. Tamamen bütün ilçelere gittik hatta 26 Mayıs’a kadar da bazı ilçelerimizde 2’inci ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Haziran, Temmuz, Ağustos dönemi projemiz öğrenci kaynaklı olduğu için bu aylarda tatil olduğu için çalışmalarımızı okullarda yürütemeyeceğiz.  Fakat bu meyanda Kalkınma Bakanlığımıza, DAP Başkanlığımıza bir teklifte bulunduk. Kapsam içerisinde Erzurumlu gençlerimize vatandaşlarımıza Kent Meydanında külliyatlı miktarda dergi dağıtmayı planlıyoruz. Erzurum’da bu bağlamda okuma kültürünün, okuma alışkanlığının dergilerle de buluşturulup, kaynaştırılması gibi bir yan hedef peşindeyiz. Eylül ayı itibariyle de projemiz yeni yazarlarımızın katılımı ile devam edecek.2017 Aralık ayı ile hedefimiz, temennimiz 50 bin kitaba ulaşmaktır. 50 bin kitabı imzalı ve ücretsiz olarak dağıtmak amacındayız. Ve uzak-yakın fark etmeksizin her ilçemize en az iki kere gitme gayesindeyiz” ifadelerine yer verdi.

PROJEYE YOĞUN İLGİ

Öğrenci-yazar buluşmasına aileler başta olmak üzere öğrenci ve öğretmenlerden e yoğun ilgi geldiğini belirten Torun, “İlçelerimizden gittiğimiz okullardan aldığımız tepkiler çok güzel ve oldukça yoğun bir ilgi var. Öğrencilerimizin yanı sıra öğretmenlerimizin, ailelerimizin kitap konusunda talepler çok yüksek. Bu çok güzel bir iştir. Gittiğimiz ilçelerde yasadığımız çok manidar olaylar oluyor. Ailelerin ilgisi bizi çok mutlu ediyor. Yazarlarımıza ve onların kitaplarına olan yoğun ilgi oldukça menün edici” dedi.

 
İbrahim Erkal’a ithafen…
 
GSF öğrencisinden Kişisel Heykel Sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İbrahim Erkal’a ithafen…
Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. ...
Palandöken Tabyasında farkındalık etkinliği
130 yıl önce Osmanlı devleti tarafından yaptırılan Küçük Palandöken Tabyasının ...
Ramazan İkliminde Müzakereler başlıyor
Başkan Sekmen, “Milli ve maneviyatına gönülden bağlı olan mübarek şehrimizde ...
 
Bahar Şenlikleri’nde coşkulu final
Atatürk Üniversitesi Bahar Şenlikleri, etkinlikler, aktiviteler, çeşitli ...
“Erzurum mutfağı Türk mutfağının mihenk taşıdır”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’nda ...
Ceceli'den ibrahim Erkal'e vefa
Atatürk Üniversitesi 60. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bahar ...
 
EŞT'den “Kadına Şiddete Hayır”
Erzurum Şehir Tiyatrosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla “ Kadına ...
Erzurum TYB'de Türkü Gündemi
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesinin mayıs ayındaki misafiri ...
'Seni unutmayacağız Erkal'
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, ibrahim Erkal'ı da unutmadı. Stant ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva