Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
27 Mayıs 2017 Cumartesi - 11:34

Ramazan İkliminde Müzakereler başlıyor

Başkan Sekmen, “Milli ve maneviyatına gönülden bağlı olan mübarek şehrimizde manevi iklime uygun bir şekilde teravih namazı sonrası Yakutiye Medresesi içinde ‘Ramazan İkliminde Müzakereler’ adlı sohbet programları düzenleyeceğiz” dedi

Ramazan İkliminde Müzakereler başlıyor

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Başkan Sekmen, mübarek Ramazan ayı ile ilgili yayımladığı mesajında rahmet ayını şöyle anlattı: “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayı, ilahi rahmetin müminlerin gönüllerini doldurduğu müstesna bir aydır. Ramazan, oruç, Kur’an, takva, şükür, tövbe, itikâf, tefekkür, zekât-sadaka, hayır ve hasenat ayıdır. Ramazan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde saklayan aydır. Fahri Kâinat Efendimiz, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), Ramazan ayının önemini şöyle belirtmiştir: ‘Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.’ İşte bu nedenledir ki Ramazan ayı, hasat mevsimi ve bir arınma iklimidir.”
Başkan Mehmet Sekmen, mübarek Ramazan ayında birlik ve beraberlik sofralarının bu yıl da kurulacağını ifade etti. Sekmen, şunları kaydetti: “Ramazan ayı nedeniyle şehir merkezindeki Havuzbaşı Kent Meydanı’nda beş bin kişilik, Narmanlı Cami yanında da bin kişilik iftar çadırı kurduk. Tüm ilçelerimizde birlik ve beraberlik sofraları kapsamında vatandaşlarımızla birlikte iftarımızı yapacağız. Tüm ilçelerimizde iftar sofraları kurulacak. Bu yıl kent merkezi ve ilçelerimizde bir ay boyunca toplam 200 bin vatandaşımızı iftar çadırı ve birlik sofralarında ağırlamayı planlıyoruz. Bu yıl da Ramazan öncesi 2 bin vatandaşımıza gıda kartları dağıtıldı. Mübarek ay içerisinde maddi durumdan yoksun vatandaşlarımıza da gıda kolisi dağıtacağız. Gezici mobil mutfak tırımız ilçelerimizde kurulacak olan iftar sofralarında şehrimizin Ramazan’a özgü lezzetlerini halkımıza sunacak. Ramazan Geceleri’nin yaşatılması için çocuklara Geleneksel Türk Tiyatrosu, kumpanya ve meddah gösterileri gerçekleştirilecek. Çocuklara da ayrıca oyun parkurları kurulacak.”
Ramazan ikliminde müzakereler
Başkan Sekmen, “Milli ve maneviyatına gönülden bağlı olan mübarek şehrimizde manevi iklime uygun bir şekilde teravih namazı sonrası Yakutiye Medresesi içinde ‘Ramazan İkliminde Müzakereler’ adlı sohbet programları düzenleyeceğiz” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Ramazan İkliminde Müzakereler” adlı programlara şu isimler katılacak: “Kur’an tilaveti Ali Tel ve Mehmet Bilir, Grup Tillo İlahi Grubu, Ramazan Kayan, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Muhammed Şevket Gökşan, Talha Uğurluel, Ahmet Şahin ve ekibi, Veli Velioğlu Hoca Efendi, Mehmet Çelik, Hikmet Anıl Öztekin, Doç. Dr. İsmail Altun, Bahadır Yenişehirlioğlu, Mehmet Kemiksiz, Hayati İnanç, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Mehmet Göktaş, Abdurrahman Önül, Grup Genç, Halit Bekiroğlu, Taha Ün, Nurullah Genç, Halil Necipoğlu ve Ünlü Hafız Abdurrahman Sadien,”

 
Filgeçti Köprüsünde kaza: 1 yaralı
 
Palandöken Tabyasında farkındalık etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahar Şenlikleri’nde coşkulu final
Atatürk Üniversitesi Bahar Şenlikleri, etkinlikler, aktiviteler, çeşitli ...
“Erzurum mutfağı Türk mutfağının mihenk taşıdır”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’nda ...
Ceceli'den ibrahim Erkal'e vefa
Atatürk Üniversitesi 60. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bahar ...
 
EŞT'den “Kadına Şiddete Hayır”
Erzurum Şehir Tiyatrosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla “ Kadına ...
Erzurum TYB'de Türkü Gündemi
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesinin mayıs ayındaki misafiri ...
'Seni unutmayacağız Erkal'
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, ibrahim Erkal'ı da unutmadı. Stant ...
 
Erkal adı Sanat Merkezi'nde yaşatılacak
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar sonucu Dadaş Sineması’nda ...
'Bursa Erzurum Günleri' başladı
Azizoğlu, Hükümetin, Cazibe Merkezleri Programını ilan etmesiyle birlikte ...
EDT Kapan'ı sahneleyecek
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Antalya Uluslararası ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva